ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

Vegyes V-2. (Magdolna Anna Ujcz-tól)

  • Tartalom:
  • Gyümölcsös, babapiskótás torta
  • Rakott káp. kicsit másképpen
  • Sült csirke
  • Rakott káposzta
  • Nyúl, vadasan
  • Rácponty
  • Lencsefőzelék
  • Túrógombóc sütőben sütve
  • Nyárs, sütőben sütve
  • Túrós, kakaós csiga
  • Sajtos rudak
  • Házi disznósajt
  • Egyben sült sajtos kocka
  • Lencsefőzelék
  • Krémes cseresznyés
  • Göngyölt dagadó

 .....................................................................................................

Gyümölcsös, babapiskótás torta

408.._gyum.babapisk..jpg

 

 

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  • Hozzávalók kb. 6 adagra
  • 1.    réteg 200 g babapiskóta
  • 2. réteg 36 g tortazselé 3 csapott evőkanál kristálycukor 750 ml víz
  • 3. réteg 1 kg gyümölcs (vegyesen)
  • 4. réteg 120 g pudingpor (vaníliás) 3 csapott evőkanál kristálycukor 1500 ml 2,8%-os tej
  • 5. réteg 500 ml habtejszín (30-32%-os)
  • Elkészítés 30 perc

Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig. A babapiskóta FELÉT!! Beletesszük a tál aljába. A tortazseléhez - én piros tortazselét használtam - kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a fele adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.) Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget! A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!! Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe, míg a puding kicsit hűl rajta.

Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük.

...................................................................

Rakott káp. kicsit másképpen

404.._rakott_kap.aniko.jpg

  • Hozzávalók:
  • 1 db kisebb fej édes, - vagy kelkáposzta
  • 1 fej hagyma,
  • 1 púpos evőkanál zsír,
  • 3-4 szelet húsos szalonna,
  • Maradék sülthús apróra vagdosva,
  • Maradék rizs (zöldséges),
  • 1 db tojás,
  • Só, fűszerek tetszés szerint.

A káposztát leveleire szedem, és sós vízben előfőzöm. Felkockázom a szalonnát, és a hagymát, és a zsíron megfuttatom. Hozzákeverem a felaprított húst, hagyom egy kicsit kihűlni. Összekeverem a rizzsel, 1 db tojással és a fűszerekkel. A kápsztalevelekbe töltöm, és egymásmellé teszem egy sütőformába.

2 dl. tejből, 1 db tojásból, és 2 ek lisztből habarást készítek, és ráöntöm a káposztatekercsekre, előmelegített sütőben készre sütöm.

..................................................................

Sült csirke

400._._csirke_megsutve.jpg

 

SÜLT CSIRKE FŰSZERESVAJJAL SZALONNÁVAL A BŐRE ALATT !!.

Recept: Magdolna Anna Ujcz

  •  Hozzávalók:
  • 1 db. 1,5-2 kg egész csirke,
  • 8 szelet húsos szalonna,
  • 5 dkg vaj, vagy margarin,
  • só , bors, zöldfűszerek (ki, mit szeret)
  • foghagyma,
  • 1-2 dl tej
  •  

Elkészítése:

A csirkét kettévágom, úgy, hogy a gerincét, és a mellcsontját kiveszem, szárnyvégeket levágom.

A bőrét óvatosan fellazítom és becsúsztatom a szalonnát, erre kenem az elkészített fűszervajat, óvatosan szétmasszírozom. Sütőformába, vagy tepsibe teszem, aláöntöm a tejet, lefedem fóliával, és előmelegített sütőben megsütöm. ( Kb. 60 perc. ) 

  • Köret:
  • 4- 5 db nagyobb burgonya,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db vastagabb sárgarépa,
  • só , bors,petrezselyem ,
  • 2 dl tej  
  •  

A hozzávalókat megpucolom, felkarikázom, és felváltva elrendezem egy tepsibe, sózom, borsozom, felöntöm a tejjel, és fóliával letakarva a sütőben megpárolom, és a végén kicsit lepirítom, tetejét megszórom petrezselyemmel.

.......................................................................

Rakott káposzta

399.._..rakott_kap..jpg

 

Recept: Magdolna Anna Ujcz

Az íze majdnem olyan, mint töltött-káposztáé, de sokkal kevesebb munka van vele!

  • Hozzávalók:
  • 1 fej káposzta
  • 500g savanyú káposzta,
  • 600 g darált sertéshús
  • 300 g paradicsom /helyette sűrű paradicsomlé 200 ml/
  • 100 ml húsleves, vagy zöldséges alaplé
  • 50 - 60 g rizs /két - három marék/
  • 1 hagyma, zeller (tetszés szerint) el is hagyható!
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöld fűszerek (tetszés szerint) kömény, só, bors, és egy jó marék savanyú káposzta apróra vágva,
  • reszelt sajt a tetejére (tetszés szerint)
  •  

Elkészítés:

A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apró káposztát, fűszerezzük.

Hozzáadunk 100 ml húslevest, jól összekeverjük a masszát és 20 percre hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a káposzta torzsáját vágd ki, tedd forró sós vízbe 2 percre, így könnyen le tudod szedni a leveleit.

Egy tepsit kizsírozol, tegyél bele egy réteg káposztalevelet, halmozd rá a töltelék felét, önts rá a paradicsom lé felét, vond be káposztalevéllel. A megmaradt tölteléket tedd rá, öntsd rá a maradék paradicsomot, és fedd be káposztalevéllel, öntsd köré a húsleves felét, fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben 190 fokon süsd 50 percig. Vedd ki a sütőből és vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal és tedd vissza 10 percre a sütőbe. Melegen kínáljuk.

 

 .................................................................

Nyúl, vadasan

394.._.._vadas_nyul.jpg

 

  • Vadas nyúl, ahogy én készítem
  • Recept: Magdolna Anna Ujcz
  •  
  • Hozzávalók:
  • 1 kg, nyúlhús,
  • 1 db sárgarépa,
  • 1 db fehérrépa,
  • 1 db vöröshagyma,
  •  babérlevél , só , bors, majoránna, ízlés szerint !
  • 1-2 ek mustár,
  • 1 dl tejföl,
  • 1/2 l víz,
  • 1.5 ek zsír,
  • 1-2 ek liszt. 

Elkészítése:

A húst elősütöm. Kiszedem és a maradék zsíron megfuttatom a hagymát , és a karikára vágott zöldségeket , fűszerezem , és felöntöm a vízzel. Visszateszem a húsikat, és mielőtt teljesen puha lenne hozzáadom a mustárt, és készre főzöm .

Kiszedem a húsit, a zöldségeket összetöröm, és a lisztből a tejfölből egy kis víz hozzáadásával habarást készítek, és ezzel sűrítem be a mártást. Visszateszem a húst, összeforralom. Ha szükséges pici cukorral édesítem. Krumplisgombócot készítek hozzá, tálalás előtt a mártásba teszem a hús mellé, majd összemelegítem.

 ...................................................................

Rácponty

387.._.._racponty.jpg

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  • 3-4 nagyobb burgonya, tisztítva
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 3 -4 db gomba,
  • 2 db sárgarépa,
  • 2-3 szelet ponty, vagy ki milyen halat szeret  
  • 2 db Tv paprika  
  • fél üveg házi-paradicsom.

ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplit felkarikázom. A hagymát és  a sárgarépát zöldséghámozóval vékony lapokra vágom, a gombát szintén vékonyan felvágom, a paprikát is karikára vágom.

A tepsi aljára vékony szalonnaszeleteket fektetek és rétegezve lerakom a hozzávalókat, úgy hogy a közepére kerüljön a hal és a tetejére ismét a zöldségek csak fordított sorrendben, végül a tetejére a krumplit teszem. Természetesem ízlés szerint fűszerezem, és a végén rálocsolom a paradicsomot, és lefedve a sütőben készre sütöm. Jó étvágyat hozzá!!

.................................................................................

 

Lencsefőzelék

377.._.._lencsefozelek.jpg

  

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  • Hozzávalók:
  • 500g lencse, 2 liter palackozott víz,
  • 30g füstölt szalonna szeletekre vágva,
  • 1 közepes fej hagyma, tisztítva, félbe vágva,
  • 3 közepes sárgarépa tisztítva, négy darabba vágva
  • 1 kis fehérrépa tisztítva, hosszában félbevágva
  • 1 kis zellergumó tisztítva négy darabba vágva
  • 3 gerezd fokhagyma tisztítva középen félbevágva
  • 1 csomag zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, babérlevél)
  • 1/2 közepes méretű citrom, szeletekre vágva
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika, 1/2 tk őrölt kurkuma,
  • 1/2 tk durvára őrölt bors keveréke, só, chili, ízlés szerint
  • Elkészítése:

Tegyük, a lencsét lábosba engedjünk rá hideg csapvizet, forraljuk fel, majd amikor felforrt azonnal vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le a vizet. A lencsét a lábosba visszatéve öntsük fel a palackozott alacsony ásványi só tartalmú vízzel.

Tegyük a lábosba az összes zöldséget, a szalonnát és a csomag zöldfűszert is. Ha a víz forrni kezd, vegyük vissza a hőmérsékletet és csendesen főzzük 25-30 percig. A főzési idő a lencse korától is függ. A lencse legyen puha, ugyanakkor lehetőleg maradjon is egyben. Ha a lencse megfőtt, a lábast húzzuk félre a tűzről és vegyük ki belőle a zöldségeket és a fűszercsomagot is.

A főzeléket ízesítsük a pirospaprikával, kurkumával, borssal, sóval, chilivel és három szelet citrommal.

Sűrítés: A sárgarépa harmadát, az összes zöldséget és a megfőtt szalonnát kevés főzővízzel és 5-6 evőkanálnyi lencsével tegyük keverőtálba és botmixerrel pürésítsük. A pürét tegyük vissza a főzővízbe. A nem pürésített sárgarépát vágjuk fel és így tegyük a főzelékbe. Rántáshoz (ha szükséges tartjuk) 20 g füstölt szalonna, 1 ek. olíva olaj és liszt hozzáadásával zsemleszínű rántást készítsünk.

 .................................................................................

Túrógombóc sütőben sütve

376.._..turogomboc_sutoben_....jpg

  • Ahogy én készítettem!
  • Recept: Magdolna Anna Ujcz

Hozzávalók:
25 dkg, túró,
5 dkg búzadara,
5 dkg cukor,
1 db tojás,
1 db citrom reszelt héja ,
kevés vaj, vagy margarin.
mazsola , 
alma apróra vágva ,

Öntet hozzávalói :
1/2 l tej ,
1 db tojás ,
1 cs vaníliás pudingpor,
2 ek cukor ,
2-3 ek tejföl,
1 kk  fahéj .
A gombóc hozzávalóit összekeverem és h
űtőben hagyom, hogy a búzadara megdagadjon.  Ha tú száraz egy kis tejjel hígítom.
a kész gombócokat egy h
őálló formába rendezem, közétépkedem a vajat, és ráöntöm a jól összekevert öntetet, előmelegített sütőben készre sütöm / 35-45 perc /

.........................................................................

Nyárs, sütőben sütve

372.._..nyars_sutoben.jpg

Recept: Magdolna Anna Ujcz

  • Hozzávalók:
  • 0.5 kg, tarja, vagy lapocka
  • 4-5 szem burgonya,
  • 2 db. vöröshagyma  
  • 2 db. sárgarépa  
  • 1db kaliforniai paprika  
  • 3-4 vastagabb szelet húsos szalonna
  • só, bors, kevés olaj, 2-3 dl tej  
  • 1 ek, ERŐS PISTA
  •   

ELKÉSZÍTÉSE:

A húst felszeleteljük, és egyforma darabokra vágjuk, fűszerezzük és az olajjal jól összekeverjük.

A zöldségeket megpucoljuk, és felkarikázzuk. Apaprikát , és a szalonnát egyenlő darabokra vágjuk . A beáztatott hurkapálcákra felváltva felhúzzuk a hozzávalókat , tepsibe egymásmellé tesszük , és a tejben feloldott ERŐS PISTÁVAL leöntjük. Lefedjük és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejet elfőtte, majd a végén pirosra sütjük

 .......................................................................

 

Túrós, kakaós csiga

370.._..turos-kakaos_csiga.jpg

Készítette: Magdolna Anna Ujcz 

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt  
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor  
  • 5 evőkanál olaj  
  • Fél dl tej 
  • Fél cs sütőpor
  • Csipet só
  • Töltelék:
  • 1 ek olaj
  • 4-5 ek porcukor  
  • 2 csapott ek kakaó  
  •  

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , és fél cm  vastagságura kinyújtjuk , megkenjük a tetejét az olajjal, és erre terítjük a cukrozott kakaót , feltekerjük, mint a bejglit és ujjnyi vastagságura szeleteljük , előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, ha kell megszórjuk porcukorral . Jó étvágyat hozzá !

...................................................................

Sajtos rudak

366._sajtos_rudak.jpg

 

 

Készítette: Magdolna Anna Ujcz
Hozzávalók / 6 adag
A tésztához:
250 g finomliszt
200 g vaj
200 g reszelt sajt
1 kk só
0.5 kk szódabikarbóna
50 ml tej
Kenéshez, szóráshoz:
1 db tojás
25 g reszelt sajt
só ízlés szerint

Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonát, sima tésztává gyúrjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és sóval.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felülsütés

...............................................................................

Házi disznósajt

365.._hazi_disznosajt.jpg

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg disznóbőr  
  • 2 fej hagyma
  • 1 db Tv paprika  
  • 3-4 gerezd foghagyma
  • 1 db kisebb csülök
  • 2-3 babérlevél  
  • só, 1 teáskanál bors, köménymag, pirospaprika ízlés szerint erőspaprika ,
  • 1 evőkanál zsír,
  • kevés paradicsomlé  
  •  

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, és mint a pörköltet felteszem párolódni a paprikával, megszórom pirospaprikával, és ráteszem a csíkokra vágott bőrt, a csülök bőrével együtt, amikor majdnem teljesen puha hozzáteszem a kockára vágott húst is, és hozzákeverem a fűszereket, a paradicsomlevet,és készre főzöm, hogy a leve besűrűsödjön, kihűtöm  és fóliával bélelt formába öntöm, hűtőben hagyom megdermedni.

...........................................................................

Egyben sült sajtos kocka

355.._.._egyben_sult_sajtos_kocka.jpg

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  •  Hozzávalók:
  • 700 g liszt
  • 2,5 teáskanál élesztő
  • 400 ml tej
  • 1 tojás
  • 100 g vaj, vagy margarin
  • 1 evőkanál cukor
  • fél teáskanál só
  • 400 g reszelt sajt
  • 230 g vaj vagy margarin a rétegek megkenéséhez
  • 1 tojás sárgája (a tészta megkenéséhez)
  •  

Elkészítés:

Az élesztőt és a langyos tejet tegyük egy nagy edénybe, hagyjuk 5 – 10 percet állni. Szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a 100 g puha vajat, vagy margarint, a sót és a cukrot.

A tésztát gyúrjuk meg. Amikor a tészta összeállt, tegyük egy tálba, takarjuk le fóliával és hagyjuk állni legalább 1 órán át meleg helyen, hogy a tészta, nagyjából a kétszeresére nőjön. A sajtot reszeljük le.

A tésztát lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 10 – 12 egyenlő részre. Egy 28 x 28 cm átmérőjű tepsit kenjünk ki vajjal, nyújtsuk ki a 10 – 12 db tésztát egyforma nagyságú lapokká és egyet tegyünk a tepsibe. A 230 g vajat vagy a margarint olvasszuk fel és egy ecset segítségével kenjük meg vele a lapot, majd fedjük be egy másik lappal, amit megkenünk olvasztott vajjal, vagy a margarinnal. Szórjuk meg reszelt sajttal. Minden második rétegre szórjunk reszelt sajtot. Rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak. A felső lapot ne kenjük meg vajjal. vagy a margarinnal. Egy éles késsel vágjuk a tésztát kockára, tetszés szerinti méretűre.

A tésztát takarjuk le fóliával és hagyjuk meleg helyen kelni még legalább fél órát. A tojássárgáját verjük fel és kenjük meg vele a tészta tetejét, 180 fokos sütőben süssük 35 – 40 percig. Ebből egy nagy adag sajtos finomság lesz, ha kisebb adagot szeretnénk készíteni, felezzük meg a hozzávalókat.

.....................................................................

Lencsefőzelék

354.._..lencsefozelek.jpg

  

Készítette: Magdolna Anna Ujcz

  • Hozzávalók:
  • 500g lencse (a képen látható kínai lencsét vettem),
  • 2 liter palackozott víz,
  • 30g füstölt szalonna szeletekre vágva,
  • 1 közepes fej hagyma, tisztítva, félbe vágva,
  • 3 közepes sárgarépa tisztítva, négy darabba vágva
  • 1 kis fehérrépa tisztítva, hosszában félbevágva
  • 1 kis zellergumó tisztítva négy darabba vágva
  • 3 gerezd fokhagyma tisztítva középen félbevágva
  • 1 csomag zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, babérlevél)
  • 1/2 közepes méretű citrom, szeletekre vágva
  • 1/2 tk őrölt pirospaprika,
  • 1/2 tk őrölt kurkuma,
  • 1/2 tk durvára őrölt bors keveréke,
  • só, chili, ízlés szerint

Elkészítése:

Tegyük, a lencsét lábosba engedjünk rá hideg csapvizet, forraljuk fel, majd amikor felforrt azonnal vegyük le a tűzhelyről és szűrjük le a vizet. A lencsét a lábosba visszatéve öntsük fel a palackozott alacsony ásványi só tartalmú vízzel.

Megjegyzés:

A főzés során a magas kalcium (Ca), magnézium (Mg) tartalom (vízkeménység) zavaró lehet, különösen a hüvelyesek főzésénél. Ott, ahol közismerten kemény a víz, ezt célszerű figyelembe venni. Ezen felül pedig a jobb víz jobb ételt is jelent(het).

Tegyük a lábosba az összes zöldséget, a szalonnát és a csomag zöldfűszert is. Ha a víz forrni kezd, vegyük vissza a hőmérsékletet és csendesen főzzük 25-30 percig. A főzési idő a lencse korától is függ. A lencse legyen puha, ugyanakkor lehetőleg maradjon is egyben. Ha a lencse megfőtt, a lábast húzzuk félre a tűzről és vegyük ki belőle a zöldségeket és a fűszercsomagot is.

A főzeléket ízesítsük a pirospaprikával, kurkumával, borssal, sóval, chilivel és három szelet citrommal.

Sűrítés:

A sárgarépa harmadát, az összes zöldséget és a megfőtt szalonnát kevés főzővízzel és 5-6 evőkanálnyi lencsével tegyük keverőtálba és botmixerrel pürésítsük. A pürét tegyük vissza a főzővízbe. A nem pürésített sárgarépát vágjuk fel és így tegyük a főzelékbe. Rántáshoz (ha szükséges tartjuk) 20 g füstölt szalonna, 1 ek olíva olaj és liszt hozzáadásával zsemleszínű rántást készítsünk.

.................................................................

 Krémes, cseresznyés (meggyes)

349.._kremes_cseresznyes.jpg

Recept: Magdolna Anna Ujcz

HOZZÁVALÓK:
a tészta hozzávalói:
35 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
4 db tojás
1,5 dl tej
1,5 dl étolaj
2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
2 evőkanál víz
1 csomag sütőpor
kb. 40 dkg cseresznye vagy meggy (magozott9


a krém hozzávalói:
4 dl tej
1 csomag vaníliás ízű főző pudingpor
2 dl habtejszín (cukrászhab)
1 csomag habfix
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor (Dr. Oetker Bourbon)
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín (cukrászhab)
(a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat a cukorral, kézi robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
A tészta masszát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.
A sárgás tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta massza tetején, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a krémet: a tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült, félre tesszük hűlni és belekeverjük a vaníliás cukrot.
A tejszínt a habfixel együtt kemény habbá felverjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük (használjunk kézi robotgépet, hogy csomómentes legyen a krém). A megsült, kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük és a már nem annyira meleg felolvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Jól összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre.
Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra felvágjuk!

. ........................................................................

Göngyölt dagadó

 

342.._gongy.dag..jpg

 

Recept: Magdolna Anna Ujcz

 Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg dagadó,
  • 15,-20 dkg húsos szalonna vékonyra vágva,
  • 2 db paradicsom,
  • 1 fej lilahagyma és zöld fűszerek (menta, kakukkfű, zsálya)
  • Só, bors, juhtúró,
  • 10 dkg sajt,
  • Egy csomag bacon szalonna.
  • 1/2 kg burgonya apró szemű
  •   

Elkészítése:

A dagadót kettévágom, úgy, hogy egy lap legyen, rárakom a szalonnát, a vékonyan felkarikázott paradicsomot és a hagymát, fűszerezem, az apróra összevágott fűszerekkel, sóval, borssal és szorosan feltekerem fóliával.

Két végét bekötöm, megszurkálom, és igen finom leves készül belőle, mikor átfőtt kicsomagolom tetejére juhtúrót és sajtot teszek, befedem baconszalonnával, és készre sütöm a mellé rakott burgonyával.

És természetesen vegyes friss görög salátával tálaljuk!

 

........................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 180
Heti: 895
Havi: 3 233
Össz.: 467 941

Látogatottság növelés
Oldal: Vegyes V-2. (Magdolnától)
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »