ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!



Ételek Manzéger Gábor "műhelyéből"

  • Tartalom
  • Gombaszósz
  • Nyúlragu
  • Kakastöke pörkölt
  • Zúzapörkölt bográcsban
  • Rablóhús 

.................................................................................................

 Gombaszósz

348.._.._gombaszosz_cim..jpg

Recept: Manzéger Gábor

Fél kg vargánya gombát kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk. 
A sült hús mellé tálaljuk.

..................................................................

Nyúlragu

 325--_gombaszoldseges_niulragu.jpg

 

Recept: Gábor Manzéger
Hozzávalók:

 

  • 1 egész nyúl 
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db zeller 
  • 1 db karalábé 
  • 3-4 gerezd fokhagyma 
  • 1 cs vargányás gombakeverék 
  • 1 db póréhagyma 
  • 2 dl fehérbor 
  • tejszín 
  • 2 db sárgarépa 
  • 2 db burgonya 
  • 3-4 szem retek 
  • só, bors 
  • 2-3 babérlevél 
  • mustár, liszt 
  • alaplé vagy húsleves kocka 
  • olíva olaj, vaj 
  • rozmaring ág, petrezselyem, snidling 
Olajat a vajjal felforrósítjuk. Nyúl darabokat lisztbe forgatva megpirítjuk benne, majd kivesszük. Utána a zsiradékon hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a fokhagymát és a rozmaring ágat. Felöntjük fehérborral, beletesszük a felkockázott, vagy csíkozott zöldségeket (zeller, répa, karalábé), beletesszük a megpirított nyúl darabokat, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, felöntjük húsleves kockából készített alaplével, apránként adagolva félkész állapotba bele tesszük a gombakeveréket és a cikkekre vágott retket, és burgonyát, majd az egészet készre főzzük. Belerakjuk a tejszínt, megszórjuk petrezselyemmel és snidlinggel. Galuskával, vagy tésztával, esetleg krokettel tálaljuk.
.......................................................................... 

Kakastöke pörkölt

 

315.._kakashere_porkolt_tarellyal.jpg

 

Recept: Gábor Manzéger
  • Hozzávalók: 
  • 1 kg kakas here (töke) 
  • 1 kg kakas tarély 
  • 4 fej vöröshagyma 
  • 5 gerezd fokhagyma 
  • 1 db tv paprika 
  • 2 db paradicsom 
  • só, bors,  zsír  
A hagymát zsiradékon rövid ideig átforgatjuk, rádobjuk a fokhagymát, kicsit átkevergetjük (rövid ideig, nehogy megégjen). Rádobjuk az apróra vágott tv paprikát, pár perc múlva az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Felengedjük vízzel. Ezt kb. fél óráig főzzük magában. Botmixerrel felaprítjuk. Beledobjuk a tarélyt. 3 és fél órán át főzzük. Ha egészen megpuhult, hozzáadjuk a herét. Ezzel még 25 percig főzzük.  
Tarhonyával, savanyú uborkával kínáljuk.

 ..................................................................................

 

Zúzapörkölt bográcsban

 

 

306.._.._zuzaporkolt_cimke.jpg

  • Recept: Manzéger Gábor 
  •  
  • Hozzávalók: 
  • Fejenként 25-30 dkg csirkezúza tisztítva, aprítva 
  • (a lefektetett zúzát minden dombon és völgyben elvágunk), 
  • aprított vöröshagyma, a zúzának 1/3-a, 
  • zsiradék: sertészsír, kacsazsír vagy étolaj 
  • 1 fej fokhagyma, 
  • só, bors, kevés vegeta, pirospaprika,  
  • őrölt kömény, ízlés szerint, 
  • piros arany, gulyáskrém, fokhagymakrém, néhány babérlevél 
  • 2-3 TV paprika, 2-3 paradicsom, kevés vörösbor 
Vöröshagymát zsiradékon lepirítjuk üvegesre. Belerakjuk az apróra darabolt fokhagymát, TV paprikát, paradicsomot. Befűszerezzük a pörkölt alapot. 
Beletesszük a piros aranyat, gulyáskrémet, fokhagyma krémet, babért. Az átöblített zúzát beleforgatjuk a pörkölt alapba, majd kevés vízzel felengedjük, hogy le ne ragadjon. Felforrás után lejjebb vesszük a tüzet, hogy csak pöszörögjön, 2,5-3 órán keresztül főzzük. Az elején lehet fakanállal keverni, a végén csak rázogassuk. Ha a főzés során besűrűsödik, kevés vízzel hígítsuk a szaftot.
A végére krémszerű szaftot kell kapnunk. Utolsó 10 percre beleöntjük a vörösbort. 
Köret lehet: galuska, tarhonya, friss kenyér, ízlés szerint.

 ...............................................................

Rablóhús

 

302.._r.a.b.lo_hus.jpg

 

  • Recept: Gábor Manzéger
  •  
  • Hozzávalók:  
  • 75 dkg sertés lapocka 
  • 4 fej vöröshagyma 
  • 15 szem kisméretű burgonya 
  • 20 dkg apró gomba
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg zsírszalonna
  • olja 
  • 2 dl sör 
A húst kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk, sóval, borssal, mustárral, fokhagymaporral fűszerezzük, fél napig pihentetjük. A hagymát, burgonyát, cukkinit, kolbászt karikára vágjuk, a szalonnákat kockákra. Ha a gomba elég apró, akkor maradhat egészben, de el is vágható kisebb darabra. Ezeket felszúrkodjuk a nyársakra. Minden második karika krumpli legyen. 
Tepsibe, egymás mellé fektetjük a nyársakat. Olíva olajjal vékonyan meglocsoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, aláöntjük a sört. Lefedve 1 óráig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. 

 

.............................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 




 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 318
Heti: 543
Havi: 6 241
Össz.: 431 632

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek Manzi Gabi "műhelyéből" II.
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »