ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

  

Édességek, pohárkrémek

  • Tartalom:
  • Karamelles kukorica
  • Poharas túrókrém
  • Gesztenyekrém
  • 1. Eperhab
  • 2. Eperhab (még egyszer)
  • 3. Villámdesszert 1.
  • 4. Villámdesszert 2.
  • 5. Villámdesszert 3.
  • 6. Ananászos túrókrém
  • 7. Túróalagút
  • 8. Narancsos túrókrém
  • 9. Barackos túróhab
  • 10. Epres túróhab
  • 11. Krémes

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Karamelles kukorica

232.._.._.._karamelles_kukorica.jpg

  • Karamellás kukorica
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg kipattogtatott sós ízű kukorica
  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  •  
  • Az olvadt vajhoz adjuk a cukrot, és átkeverés után néha a lábost átmozgatva hagyjuk felolvadni. Ha a cukor olvadni és karamellizálódni kezd, intenzíven kevergetni kezdjük, hogy az elején még különálló vajjal homogén krémet alkosson.
  • A kukoricával összekeverjük, olymódon, hogy a vékonyan kiterített kukoricára egyenletesen rácsorgatjuk (közben keverjük), vagy úgy, hogy a kukoricát keverjük a karamellhez. Ehhez azonban elég nagy edényben kell a cukrot olvasztani, hogy beleférjen az összes kukorica

 ............................................................................................................

 Poharas túrókrém

186.._.._poharas_turokrem.jpg

 

Poharas túrókrém
Recept:
Zsuzsamama főzőoldala 
Hozzávalók:
10-12 dkg bármilyen keksz
1 dl krémlikőr
1 dl kávé

25 dkg túró
2-3 evőkanál cukor
Kevés reszelt citromhéj
2 dl tejszín, 1 habfix

30 dkg eper

Elkészítés:
A túrót finomra összetörjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínhabot, amibe beletettük a habfixet.  

A kekszet összetörjük és a poharak aljába szórjuk, majd meglocsoljuk a krémlikőr és kávé keverékével. Ezután rászórjuk a darabokra vágott epret, majd kanalazunk rá a túrókrémből.

Ismét egy kevés keksszel szórjuk meg, aztán eper és túrókrém következik.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Gesztenyekrém

10.4_.._.._geszt.kr..jpg

 

  • 30 dkg meggy (magozva, lecsöpögtetve)
  • 2 csomag (50 dkg) gesztenyepüré
  • 4 dl habtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag habpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Poharanként egy babapiskóta, kissé összetörve
  •  
  • A gesztenyét, áttörjük, vagy habverővel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínhab negyed részét.
  • A pohár aljára szórjuk az összetört babapiskótát. Ha kicsi a poharunk, akkor csak a felét. Erre teszünk egy kevés tejszínhabot, majd a gesztenyekrém következik, ide rakosgatjuk a meggyszemeket. Majd újra tejszínhab következik, valamint gesztenyekrém. Tetejére kis tejszínhab és meggyszemek kerülnek.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

1. Eperhab

 

2.2.eperhab..cimke.jpg

 

  • 40-50 dkg eper
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag tejszínhab-por
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 teáskanál cukor vagy édesítő
  • Az epret kockára vágjuk (a díszítéshez félreteszünk néhány szemet).
  • A tejszínt a habporral és a tejföllel, kevés cukorral kemény habbá verjük.
  • Végül beletesszük az eperdarabokat, azzal is keverjük, amíg az eper kissé széttöredezik.
  • Poharakba kanalazzuk, eperrel díszítjük.
  • Babapiskótával rétegezve is el lehet készíteni. Ehhez egy tálat használjunk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

 2. Eperhab (még egyszer)

 

eperhab_cimkezve.jpg

 

  • 30-40 dkg eper
  • 20 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • Nyírfacukor
  • 3-4 szem epret a túróval és a nyírfacukorral összemixelünk. Néhány darabolt epret is tehetünk bele. Hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét (ebbe is nyírfacukrot tegyünk).
  • Poharakba kanalazzuk, ennek a tetejére a megmaradt tejszínhab jön. Eperszemekkel díszítjük.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

3. Villámdesszert

 

..villamdesszert_v.jpg

 

  • Villámdesszert 1.
  • 1 csomag Dr. Oetker Házi Krémes krémet 8 dl tejjel, előírás szerint habosra keverünk és poharakba töltjük.
  • 10 dkg aszalt áfonyát 1-2 óra hosszat kevés vízben megpuhítunk, leszűrjük és két réteg krém közé szórjuk.
  • 2 dl tejszínt - cukor nélkül - habosra keverünk, és a tetejére halmozzuk. A tejszín azért került a receptbe, mert nekem a krém túl édes volt. Számomra a tejszín „könnyített” rajta.
  • Fogyasztás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

4. Villámdesszert 2.

 

--vill.dessz._2..jpg

 

Villámdesszert 2.

 Egy zacskó Gála pudingport (nem kell főzni), a javaslat szerint elkészítjük. Egy kevés vaníliás cukrot még adhatunk hozzá. Poharakba kanalazzuk, a tetejét tört (sómentes) földimogyoróval és eperszemekkel díszítjük.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

5. Villámdesszert 3.

 

-v-ill.dessz._3._v..jpg

 

Villámdesszert 3.

  • 25 db babapiskóta (kevés tej a mártogatáshoz)
  • 2 csomag mogyoróízű Aranka Krémpor
  • 5 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 5-10 dkg tört mogyoró

A krémport az előírtnál kevesebb tejben kikeverjük. (Nekem az előírás szerint készített, lágy lett. Menetközben még adtam hozzá egy zacskó tejszínízű Habport.)

A tejszínt keményre felverjük.

A babapiskótát nagyon hirtelen belemártjuk a tejbe és sorbarakjuk a tálban. Rásimítunk egy adag mogyorós krémet, majd a tejszínhabból is egy réteget. Aztán ismét babapiskóta és a maradék krémek.

Pár órát, vagy egy éjszakát érlelődjön a hűtőben.

A tetejét díszítsük tört mogyoróval. A sorok közé is tehetünk belőle.

(A sós mogyorót teaszűrőn lemossuk, kissé megszárítjuk és összetörjük.)

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

6. Ananászos túrókrém

 

ananaszos_turokrem.jpg

 

  • Ananászos túrókrém
  • 30 dkg túró
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz apró ananász-konzerv (jól lecsepegtetve)
  • Cukor, vagy édesítő, van. cukor
  • 6-7 db babapiskóta
  • Törjük össze a túrót villával, egy kevés cukorral, keverjük hozzá az ananász-konzervet. Ehhez adjuk hozzá a tejszínhabot, amibe tettünk egy kevés édesítőt.
  •  
  • Majd rétegezzük a krémet a piskótával. A piskótát apró kockákra vágtam és szárazon szórtam a krém-rétegek közé. Pár óra alatt megpuhul.  A tetejét bármivel díszíthetjük.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

7. Túróalagút

 

turoalagut_1.jpg

 

Túróalagút

 Negyed kg túró
10 dkg vaj
10-15 dkg porcukor

2,5 dl tej
1 zacskó zselatin
Fagyasztott, vagy friss gyümölcs
Tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj, egy evőkanál étolaj összemelegítve.
12 db babapiskóta

A túrót, vajat, cukrot jól kikeverjük.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a zselatint, tovább melegítjük, de nem forraljuk.
Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrós masszához.

Az őzgerincet kibélelünk fóliával, darabolt gyümölcsöt szórunk az aljára, erre öntjük a túrós keveréket, megint pár szem gyümölcs, és végül a megmaradt túrómassza. Utoljára befedjük a picit tejbe áztatott babapiskótával. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Majd tálcára borítjuk, és a csokival leöntjük.

 

 

turoalagut_2..jpg

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Narancsos túrókrém

 

 

narancsos_turokrem.jpg

 

Narancsos túrókrém

Hozzávalók:
10-12 db babapiskóta
5 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg vaj
1 dl krémlikőr
2 narancs

30 dkg túró
2 evőkanál cukor
4-5 evőkanál tejföl
Kevés reszelt citromhéj
2 dl tejszín, 1 habfix

Elkészítés:

A babapiskótákat beleforgatjuk a krémlikőrbe és egy közepes méretű tálba rakjuk.
A túrót finomra összetörjük a cukorral és a tejföllel, és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínhabot, (ha szükséges beletesszük a habfixet)
Rásimítjuk a piskótákra. A túró tetejére rakjuk a cikkekre szedett narancsot.
A tetejére, szabálytalan formában rákanalazzuk a kihűlt, de még folyékony csokoládét, amelyet előzőleg a vajjal együtt olvasztottunk fel.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                                           

9. Sárgabarackos túróhab

 

turohab.jpg

 

 

30 dkg túró

  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl tejszín
  • cukor, vaníliás cukor
  • A túrót, kevés cukorral és vaníliás cukorral, összetörjük, beleaprítjuk a beáztatott, kissé megpuhított barackot.
  • Majd hozzáadjuk a kevés cukorral habosra kevert tejszínt.
  • Pohárba, vagy tálkába adagoljuk. A tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.                                        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                 

10. Epres túróhab

epres_turohab.jpg

 
25 dkg túró,
25 dkg eper,
2 dl tejszínből hab,
kevés cukor, vagy édesítő, van. cukor
A túrót összetörjük, kevés cukorral. Hozzáadjuk az apróra vágott eperdarabokat. Keveset félreteszünk a díszítéshez. Belekeverjük a tejszínhabot. Díszítjük.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

11. Krémes

 

k..kremes.jpg

 

 

  • 1 nagy csomag babapiskóta (kevés tej az áztatáshoz)
  • 2 zacskó Házi Krémes por
  • 1,5 liter tej (kevesebb, mint a zacskón lévő)
  • 4 dl tejszín + ehhez kevés porcukor
  •  
  • Egy tálat kirakunk a hirtelen tejbe mártott piskótákkal. Erre tesszük a krémet, amit az előírás szerint, de kicsit kevesebb tejjel keverünk ki, hogy keményebb legyen. Következik a tejszínhab. (Ha nem elég mély a tálad, akkor külön is tálalhatod a tejszínhabot.)
  •  
  • Felülre jön egy réteg szintén hirtelen mártott piskóta. Fogyasztás előtt pár órára tedd be a hűtőbe.
  •  
  • A tetejét gyümölccsel és olvasztott csokoládéval díszítheted. 
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 210
Heti: 366
Havi: 2 993
Össz.: 479 117

Látogatottság növelés
Oldal: Édességek, pohárkrémek
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »