Édességek, pohárkrémek
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Karamelles kukorica
............................................................................................................
Poharas túrókrém
Poharas túrókrém
Recept: Zsuzsamama főzőoldala
Hozzávalók:
10-12 dkg bármilyen keksz
1 dl krémlikőr
1 dl kávé
25 dkg túró
2-3 evőkanál cukor
Kevés reszelt citromhéj
2 dl tejszín, 1 habfix
30 dkg eper
Elkészítés:
A túrót finomra összetörjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínhabot, amibe beletettük a habfixet.
A kekszet összetörjük és a poharak aljába szórjuk, majd meglocsoljuk a krémlikőr és kávé keverékével. Ezután rászórjuk a darabokra vágott epret, majd kanalazunk rá a túrókrémből.
Ismét egy kevés keksszel szórjuk meg, aztán eper és túrókrém következik.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gesztenyekrém
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1. Eperhab
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2. Eperhab (még egyszer)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
3. Villámdesszert
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
4. Villámdesszert 2.
Villámdesszert 2.
Egy zacskó Gála pudingport (nem kell főzni), a javaslat szerint elkészítjük. Egy kevés vaníliás cukrot még adhatunk hozzá. Poharakba kanalazzuk, a tetejét tört (sómentes) földimogyoróval és eperszemekkel díszítjük.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
5. Villámdesszert 3.
Villámdesszert 3.
A krémport az előírtnál kevesebb tejben kikeverjük. (Nekem az előírás szerint készített, lágy lett. Menetközben még adtam hozzá egy zacskó tejszínízű Habport.)
A tejszínt keményre felverjük.
A babapiskótát nagyon hirtelen belemártjuk a tejbe és sorbarakjuk a tálban. Rásimítunk egy adag mogyorós krémet, majd a tejszínhabból is egy réteget. Aztán ismét babapiskóta és a maradék krémek.
Pár órát, vagy egy éjszakát érlelődjön a hűtőben.
A tetejét díszítsük tört mogyoróval. A sorok közé is tehetünk belőle.
(A sós mogyorót teaszűrőn lemossuk, kissé megszárítjuk és összetörjük.)
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
6. Ananászos túrókrém
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
7. Túróalagút
Túróalagút
Negyed kg túró
10 dkg vaj
10-15 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 zacskó zselatin
Fagyasztott, vagy friss gyümölcs
Tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj, egy evőkanál étolaj összemelegítve.
12 db babapiskóta
A túrót, vajat, cukrot jól kikeverjük.
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a zselatint, tovább melegítjük, de nem forraljuk.
Addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrós masszához.
Az őzgerincet kibélelünk fóliával, darabolt gyümölcsöt szórunk az aljára, erre öntjük a túrós keveréket, megint pár szem gyümölcs, és végül a megmaradt túrómassza. Utoljára befedjük a picit tejbe áztatott babapiskótával. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Majd tálcára borítjuk, és a csokival leöntjük.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
8. Narancsos túrókrém
Narancsos túrókrém
Hozzávalók:
10-12 db babapiskóta
5 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg vaj
1 dl krémlikőr
2 narancs
30 dkg túró
2 evőkanál cukor
4-5 evőkanál tejföl
Kevés reszelt citromhéj
2 dl tejszín, 1 habfix
Elkészítés:
A babapiskótákat beleforgatjuk a krémlikőrbe és egy közepes méretű tálba rakjuk.
A túrót finomra összetörjük a cukorral és a tejföllel, és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejszínhabot, (ha szükséges beletesszük a habfixet)
Rásimítjuk a piskótákra. A túró tetejére rakjuk a cikkekre szedett narancsot.
A tetejére, szabálytalan formában rákanalazzuk a kihűlt, de még folyékony csokoládét, amelyet előzőleg a vajjal együtt olvasztottunk fel.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
9. Sárgabarackos túróhab
30 dkg túró
10. Epres túróhab
25 dkg túró,
25 dkg eper,
2 dl tejszínből hab,
kevés cukor, vagy édesítő, van. cukor
A túrót összetörjük, kevés cukorral. Hozzáadjuk az apróra vágott eperdarabokat. Keveset félreteszünk a díszítéshez. Belekeverjük a tejszínhabot. Díszítjük.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
11. Krémes