ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

  

Vegyes II. (barátok küldték)

  • Tartalom:
  • Mámorító vaníliás, almás
  • Raffaelló szelet
  • Ropogós kenyerek
  • Fitness croissant
  • Túrós pogácsa
  • Keksztekercs
  • Diós gesztenyetorta
  • Dinnyekalács
  • Habos, meggyes
  • Túrókrém torta
  • Töltött dagadó
  • Bögrés, túrós
  • Töki-pompos
  • Jo-jó fánk
  • Nérószelet

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mámorító vaníliás, almás

141_._._mamorito_szelet_alexandra.jpg

 

  • Màmorító habos vanìliàs almàs szelet
  • Készítette: Alexandra Wagensommer
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 5 tojàssàrgàja
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanàl tej
  • 1 tasak sütőpor
  •  
  • Töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 4 tasak vanìliàs cukor
  • 1 teàskanàl őrölt fahéj
  •  
  • A habhoz:
  • 5 tojàsfehérje
  • 20 dkg cukor
  •  
  • Elkészìtés:
  • Az almàt meghàmozzuk, lereszeljük és a cukorral, a vaníliàscukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük és megpàrpljuk.
  • Mikor a levét feldobta, le is vehetjük a tűzről.
  • A lisztet a sütőport összedolgozzuk, hozzàadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk tepsi méretűre , sütőpapír alàja.
  • Tésztàra símitjuk az almàt, (a levéből ne kerüljön sok a tésztàra).
  • 180 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
  • A tojàsfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojàshabot az almàra simìtjuk és tovàbb sütjük, amikor a hab teteje aranybarna lett, kivesszük a sütőből. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Raffaelló szelet

138._._._rafaelo_alexandra.jpg

 

  • Recept: Alexandra Wagensommer
  • Egyszerű, nagyon finom. Érdemes dupla adagban elkészíteni.
  • Tepsi-méret: 20×30 cm.
  •  
  • A tésztához:
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1 tk sütőpor
  •  
  • A krémhez:
  • 3 db tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 1 vaníliás pudingpor
  •  
  • A tetejére:
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mogyoró
  •  
  • Elkészítés:
  • A tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket.
  • 180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsiben 20 perc alatt megsütjük.
  •  
  • Krém készítése:
  • A tojás-sárgákat a cukorral, vaníliás pudingporral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük. A kihűlt tésztára simítjuk, majd kókuszreszelékkel meghintjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk, a közepére 1 szem mogyorót teszünk.
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Ropogós kenyerek

137._._._ropogos_kenyerek.jpg

 

 

  • Ropogós, magvas kenyerek
  • Recept: József György Tarjányi
  •  
    Tegnap sütöttem ezeket a ropogós, illatos magvas kenyereket.
  • 750 gr fehér tönköly búzaliszt
  • +3.8 dl víz
  • +360 gr öreg tészta (teljes kiőrlésű tönkölylisztből)
  • + 15gr élesztő
  • +4 ek. olaj
  • +3tk. só
  • +tetszés szerinti magvak (most napraforgó, szezám és lenmagokkal csináltam úgy, hogy serpenyőben illatosra pirítottam és ugyanannyi meleg vizet tettem hozzá).
  • Ez esetben 30+30+30 = 90gr mag+ 0.9 dl víz. A tetejére szezám mag. Most 4 darab 38-40 dkg-os kenyérke lett belőle.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Fitness croissant

1.3.0.._fitness_croissant.jpg

 

  • Fitness croissant.
  • Recept: József György Tarjányi
  • Hozzávalók:  16 kisebb croissanthoz
  • 175 gr fehér liszt
  • 125 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 50 gr teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 50-50-50 gr lenmag, szezámmag, aprított tökmag
  • 80 gr joghurt
  • 1 dl tej  (nekem még kellett bele kb. 30-40 ml)
  • Csipet só
  • 2 ek. cukor ( én 4-et tettem)
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  •  
  • Rétegezéshez: 125 gr puha vaj
  • Töltéshez: sűrű szatmári  szilvalekvár
  • A hozzávalókat bedagasztom, figyelem közben, lehet, hogy kell még plusz folyadék,ne legyen kőkemény a tészta!  A hűvös konyhában letakarva hagyom kelni duplájára. (1,5 óra)
  • A vajat 7 egyforma részre osztom, a tésztát pedig 8 részre. Minden tésztadarabot kinyújtok kb. 15 cm átmérőjű körlappá, megkenem az elsőt egy rész vajjal, rá tészta, újra vaj, míg el nem fogy.
  • A tetején levő tésztát már nem kenem meg. Óvatosan elkezdem nyújtani, hogy ne nyomjam ki a vajat, legalább 40 cm átmérőjű körré. 16 körcikkre vágom fel, mindegyikre teszek egy teáskanál szilvalekvárt és feltekerem kiflivé.
  • Két sütőpapíros tepsire teszem őket és vagy rögtön hagyom duplára kelni, vagy mennek a hűtőbe letakarva nylonnal 6-8 órára. Én most ez utóbbit választottam.
  • Másnap reggel kiveszem és hagyom őket szobahőmérsékleten még 1 órát kelni, megkenem kevés vízzel kevert tojássárgával és előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm 30 percig.
  • Rácson hagyom hűlni. A tészta a vajas rétegezéstől finom, leveles lesz, persze nem annyira mint csak fehér lisztes rokona, de nagyon jó!
  •  

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Túrós pogácsa

1.2.8._pogacsa.jpg

 

  • Túrós, krumplis pogácsa
  • Recept: Alexandra Wagensommer
  •  
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 12 dkg margarin
  • 2 egész tojás + 1 tojássárgája a lekenéshez
  •  2 szem főtt burgonya, áttört kevés tejföl (ha szükséges)
  •  
  • Elkészítés:
  • A túrót, a lisztet, a margarint, a tojásokat, a tört krumplit és az élesztőt egy tálba tesszük, sózzuk, összedolgozzuk, ha szükséges kevés tejfölt adunk hozzá. Kinyújtjuk, kis szaggatóval daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 20 percig pihentetjük. Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  •  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Keksztekercs

123._keksztekercs_alexandra_cimke.jpg

 

  • Keksztekercs kókuszkrémmel
  • Krémes kísértés, sütés nélkül
  • Recept: Alexandra Wagensommer

  • Hozzàvalók:
  • 50 dkg keksz
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 evőkanàl porcukor
  • 4 dl tej
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 14 dkg porcukor
  • 3 tasak vaníliàs cukor
  •  
  • Elkészítés: A kekszet ledaràljuk. A tejet, a cukrot és a kakaót egy edénybe tesszük, összekeverjük és felmelegítjük. A kekszre öntjük a kakaós tejet és jól összedolgozzuk, majd kettőbe osztjuk a masszàt. Fóliàra simítjuk mindkét adagot, egyenletesen, hogy egyforma vastag legyen, majd hagyjuk hűlni.
  • Közben a kókuszos krém alapanyagait egy tàlba tesszük, és robotgéppel krémesre keverjük. A krémet eloszlatjuk a két kekszes alapon és jól elkenjük, majd szorosan feltekerjük, majd fóliàba csomagoljuk a kekszrudakat, és legalàbb 2 óràra hűtőbe tesszük. Mielőtt felszeletelnénk, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Diós gesztenyetorta

1.2.0.._.._geszt.t._cimke.jpg

 

  • Diós gesztenyetorta
  • A receptet: Alexandra Wagensommer‎-től kaptuk.
  •  
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 3 tojás,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 10 dkg darált dió,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  •  
  • A forma kikenéséhez:
  • 2 dkg Rama sütőmargarin,
  • 1-2 evőkanál finomliszt,
  •  
  • A lekenéshez:
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár,
  •  
  • A gesztenyekrémhez:
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,
  • 20 dkg Rama sütőmargarin,
  • 3 evőkanál porcukor,
  • 2 evőkanál rum,
  •  
  • A tetejére:
  • 5 -5 dkg fehér és étcsokoládé
  •  
  • Elkészítés:
  • A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 - 4 perc.
  • A diót a morzsával összeforgatjuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  • A cukros tojássárgájára ráteszünk egy harmadnyi morzsás diót, erre pedig egyharmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
  • Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk.
  • Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen. A fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Dinnyekalács

10.9.._dinnyekalacs.jpg

 

 

  • Dinnye-kalács.
  • SZABÓNÉ JULIKA RECEPTJE

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
    2 tojás sárgája+ 1db tojás a kenéshez
    10 dkg olvasztott vaj
    4 dkg friss élesztő, pici cukorral tejben megfuttatjuk.
    5 evő kanál cukor,
  • 2 teás kanál só,
  • 1.5 dl tej ,
  • 1/2 csomag mazsola.
    Piros és zöld étel színezék..

  • A hozzávalókból könnyű kelt tésztát készítünk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik fele lesz a piros tészta. Tetszés szerint színezzük, és a mazsolát beledolgozzuk. Mikor kész kelesztjük. A másik fele tésztát ismét kettéosztjuk,és az egyik rész marad fehér. Ezt is kelesztjük. A másik tésztarészbe zöld ételfestéket dolgozunk, és kelesztjük. Mikor a tészták duplájára keltek,a piros tésztát rúddá sodorjuk és félre tesszük.
  • A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk,és a piros tésztát bevonjuk vele. A zöld tésztát is télalap alakúra nyújtjuk , és a hengerünket ezzel bevonjuk. Én kuglóf-formába sütöttem, de lehet bármilyen tepsiben sütni. A tésztánk, ha megkelt, tojással megkenjük, és 180C fokon megsütjük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Habos, meggyes

98.._.._--habos_meggyes.jpg

 

 

  • Habos, meggyes
  • A receptet: HORVÁTH JULIANNÁTÓL kaptuk.
  •  
  • 2 üveg magozott meggy,
  • 25ek kristálycukor,
  • 20ek.buzadara,
  • 2 csomag vaníliáspuding,
  • 1 liter víz,
  • 1 liter tej,
  • 3 dl tejszín.
  •  
  • A meggyet a levével, a vízzel és a cukorral addig főzzük, amíg a meggy teljesen puha lesz. Ekkor hozzá adjuk a búzadarát és összefőzzük. A forró masszát vizezett tálcára simítjuk. Kihűtjük. Elkészítjük a pudingot. Ezt is kihűtjük, rásimítjuk a meggyes masszára és jöhet a keményre vert tejszínhab.
  • A tetejére fantáziánktól függően teszünk valamint.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Túrókrém-torta

 

9_7_.._.._turokrem_torta.jpg

 

Túrókrém torta
Készítette: Tímea Szkocsovszky

Piskótatekercs:

6 db tojás
6 púpozott evőkanál porcukor
6 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
375 g sárgabaracklekvár

Az egész tojásokat porcukorral keverve 20-25 percig verem gépi habverővel. Ehhez a masszához óvatosan hozzáadagolom a lisztes-sütőporos keveréket.

A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített, 220 fokos sütőbe teszem és azonnal leveszem a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább, 175 fokig csökkentem a hőt

Így még kb. 10 percig sütöm tovább. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy elkészült-e.
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítom, a sütőpapírt a tetejéről lehúzom és a tiszta konyharuhával együtt feltekerem. A feltekerést háromszor-négyszer meg lehet ismételni, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyom kihűlni.
Miután kihűlt megkenem a baracklekvárral, újra feltekerem és lehet szépen szeletelni. (Én kb. kisujjnyi szeleteket vágok belőle, de lehet eleve két rúddal is sütni, hogy biztosan elég piskóta legyen a tortához.)
Ezeket a szeleteket fektetem egy csatos tortaformába, amit előtte kikentem vajjal és beborítottam fóliával (így nem tapad oda semmi, fóliával könnyű kivenni, forgatni, stb.
Az első réteg piskótára jöhet a túrókrém.

Túrókrém:

50 dkg tehéntúró
1 ek cukor (ha natúr a joghurt, akkor ízlés szerint több, 4-6 kanál)
két nagy doboz (gyümölcs) joghurt
2 tasak expressz zselatin fix
1 csomag vaníliás cukor
egy reszelt citrom héj

Ezeket össze kell keverni, esetleg krémesíteni botmixerrel, mehet a krém az első adag lefektetett piskótára, és erre a következő réteg piskóta. De úgy is lehet, hogy egy nagy üvegtálat kibélelünk fóliával, erre megy a piskótatekercs és ide kanalazzuk a krémet. A végén a tetejére is teszünk piskótatekercseket. Így lesz a torta Charlotte, ha tálalás előtt kifordítjuk a tálból a süteményt.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Töltött dagadó

 

65....toltott_dagado.jpg

 

  • Töltött dagadó savanyú káposzta ágyon, főtt burgonyával!
  • A receptet: ANIKÓ VARGÁTÓL kaptuk. Köszönjük.
  • HOZZÁVALÓK:
  • 1 db dagadó (1 - 1.1/2 kg-os), felszúrva,
  • 1 kg savanyúkáposzta + egy fej vöröshagyma, összevágva
  • TÖLTELÉK:
  • 3 szelet kenyér beáztatva, kicsavarva,
  • 1 fej apróra vágott vöröshagymát,
  • 2 gerezd foghagymát, összetörve
  • 1 tojást, nyersen
  • 1 csomó petrezselymet, apróra vágva
  • Fűszerek: só, bors, kicsi pirospaprika,
  • (3-4 db csirkemájat is adhatunk hozzá, apróra összevágva)
  • A tölteléket jól összekeverem, és ezzel töltöm meg a dagadót
  • Én a kacsasütő edényemet kiolajoztam és erre terítettem a kimosott savanyú káposztát apróra összevágott hagymával összekeverve és erre fektettem a töltött húsit . A tetejét meghintettem egy kis delikáttal (természetesen a saját készítésűvel) kis piros paprikával , és meglocsoltam egy kevés olajjal .
  • Előmelegített sütőbe tettem a fedelével együtt, és amikor már a húsi puha volt levettem róla és feljebb helyeztem és pirosra sütöttem!
  • A káposzta átvette a hús isteni ízét, így megvolt hozzá a köret, a főtt krumplival együtt!
  • JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
  • Utóirat: a tölteléket mindenki ízlése szerint változtathatja!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bögrés, túrós

 

60..._..._bogres_turos.jpg

 

  • BÖGRÉS TÚRÓS EGY KICSIT MÁSKÉPPEN:
  • A receptet: ANIKÓ VARGÁTÓL kaptuk. Köszönjük.
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre cukor,
  • 2 bögre liszt,
  • 1/2 bögre olaj,
  • 2-2,5 dl joghúrt,
  • 2 db tojás,
  • 1 csomag sütőpor, csipet só
  • 1 evőkanál kakaó

  • Töltelék:
  • 25 dkg túró,
  • 2 db alma, kis kockára vágva
  • 1 db tojás,
  • 1 csomagvaníliás cukor,
  • Mazsola,
  • Két evőkanál cukor

  • Elkészítése:
  • A tojások fehérjét habbá verem.
  • A 2 tojás sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáteszem a száraz anyagokat, és az olajat a joghurttal együtt.
  • Végül hozzá keverem a felvert fehérjét. A felét beleöntöm egy sütő papírral bélelt tepsibe, erre terítem a túrós tölteléket, és végül a kakaóval összekevert maradék tésztát rácsurgatom egyenletesen.
  • Előmelegített sütőben 25 -30 perc alatt készre sütöm . Jó étvágyat hozzá !!

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Töki-pompos

 

36._.._.._..toki_pompos_0.jpg

 

  • Töki pompos
  • HORVÁTH JULIANNA RECEPTJE
  • Tésztához
  • 50 dkg liszt
  • 3 közepes db burgonya
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dl langyos víz
  • 0.5 teáskanál cukor
  • Só ízlés szerint
  • Tetejére
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 3 közepes fej lilahagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • Elkészítés
  • A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
  • Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk. 
  • A tésztát jól kidolgozzuk.
  • Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
  • Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszurkáljuk.
  • Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.
  • Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
  • Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.
  • A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)
  • Én szoktam rá rakni főtt csülköt vagy sonkát, de szerintem bármit rá lehet rakni, ami finom. Nagyon laktató egy könnyű levessel kiváló.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jo-jó fánk

 

jo-jo_fank_cimke.jpg

 

Jojó-fánk

SZABÓNÉ JULIKÁTÓL KAPTUK A RECEPTET
Hozzávalók:
75 dkg liszt
3 tojás
30 dkg cukor
5 ek tej
5 ek olvasztott zsír
2 dkg szalalkáli
1 csipet só
 Krém:
1 csomag vaníliás puding por
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg ráma margarin.
A puding porból és a tejből krémet főzünk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk. Ízesíthetjük vanília cukorral, vagy citrommal, kakaóporral.
Tésztakészítés:
A tojásokat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit és az olvasztott langyos zsírt. Jól összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a lisztel, sóval összegyúrjuk, majd félujjnyi vastagra kinyújtjuk. Közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és világosra sütjük. Én ételszínezővel színeztem az alap-tésztát.
Töltés: 2 korongot1 kanál krémmel összeragasztunk és csokival díszítjük.
Csoki díszítés: 1 tábla csokit 2 evő kanál étolajjal felolvasztani. Tetszés szerint díszíteni. Másnapra megpuhul és lehet fogyasztani.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nérószelet

  

22...---_..nero_szelet_szabone_cimke.jpg

 

  • Néró szelet
  • A receptet SZABÓNÉ JULIKÁTÓL kaptuk.
    Hozzávalók:
  • 25dkg vaj, vagy margarin
    6 tojás
    25 dkg cukor
    1 cs sütőpor,
  • 1cs vanillincukor

  • 35 dkg liszt ezt kikavarjuk, és 3 felé osztjuk.
    2 lap sárga marad és 1 lap kakaós lesz.
  • Ehhez, hogy kakaós lapunk legyen adunk 2 kanál kakaóport és 2 kanál langyos vizet.
  • Az egy-egy adag tésztát vajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és külön-külön megsütjük.
    Barack lekvárral összeragasztjuk őket, és csokimázt teszünk a tetejére.
    Díszítésként pár csipet kókusz reszelékkel megszórjuk a félig dermedt
    csokit.
  • A csokimáz: 1 tábla csokit 2 evőkanál étolajjal megolvasztunk (állandó keveréssel).
  • Nagyon finom és egyszerű sütemény.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 135
Tegnapi: 121
Heti: 550
Havi: 2 344
Össz.: 487 433

Látogatottság növelés
Oldal: Vegyes II. (barátok küldték)
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: belga krémes receptje - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »