ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/



Torták IV.

 

  • Tartalom:
  • Gesztenye torta sütés nélkül
  • Citrom-torta
  • Pudingos gyümölcstorta
  • Csupa csokis keksz
  • Epres, tejfölös 2.
  • Csokipudingos
  • Koronás torta
  • Nőnapi epres

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Gesztenyetorta sütés nélkül

359.._..geszt.torta.jpg

Recept: Zsuzsamama főzőoldala

  • 2 csomag gesztenyepüré (50 dkg)
  • 10 dkg vaj
  • 20 dk darált keksz, vagy babapiskóta
  • 1-2 dl tej
  • 2 ml rumaroma, vagy egy kevés rum
  • ½ kg meggy, vagy más gyümölcs
  • 4 dl habtejszín
  • 1 db tejszínhab-por
  •  

A szobahőmérsékletű vajat és gesztenyepürét, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, esetleg rumaromát, majd a darált kekszet, és közben a tejjel kissé puhítjuk.

A massza felét a formába egyengetjük, és rárakosgatjuk a kimagozott meggyet. Ezután a gesztenyemassza másik felét rásimítjuk a meggyre. Pár órára hűtőbe tesszük, majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. A tetejét díszíthetjük gyümölccsel vagy csokival.

.................................................................................

Citrom-torta

346.._.._citromtorta_cimke.jpg

 

  • Recept: Zsuzsamama
  • 30 db babapiskóta
  • 5 dl tejföl
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 citrom
  • 1 tejszínhabpor
  •  

Egy tálba a piskótákat lerakjuk. Kapcsos tortaformába is tehetjük. Akkor díszítés előtt vegyük le róla a karimát.

A tejfölt az egyik citrom levével és a cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a habporral felvert tejszínhabot.

A piskótákat egy tálba rakjuk, a tetejére simítjuk a krém felét, erre ismét babapiskóta következik, és a citromos krém másik felét rásimítjuk.

5-6 órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ezután díszítjük.

 ...............................................................................

Pudingos gyümölcstorta


238.._.._pud._gyumolcstorta.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 1 db gyümölcstorta piskóta
  •  
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  •  
  • A tetejére:
  • Gyümölcs
  • 1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  •  
  • A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a tésztára kenjük.
    A hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
    Rárakjuk a gyümölcsöket. A zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral, kis lángon, állandó kevergetés mellett feloldjuk, kicsit lehűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük.
    Tejszínhabbal kínáljuk.
     

---------------------------------------------------------------------------------

 Csupa csokis keksz

 

229..._.._csokis_piskota_cimeke.jpg

 

Csupa csoki 

Recept: Zsuzsamama főzőoldala 

  • Hozzávalók: 6 főre
  • 30 dkg + 12 dkg étcsoki
  • 15 dkg vaj + 5 dkg
  • 2-3 dl tejszín
  • 15 dkg babapiskóta
  • 6 db kisebb mandarin
  • Elkészítés:
  • 30 dkg étcsokoládét, a vajat, a tejszínt, és a mézet összeolvasztjuk.
  • A babapiskótát apróra törjük, és meglocsoljuk egy mandarin levével, majd a csokis masszához keverjük.
  • Hozzáadjuk az 5 - kis darabokra vágott - mandarint. Az egészet jól összekeverjük. Ha túl kemény lenne, tejszínnel javíthatunk rajta.
  •  Egy folpakkal bélelt tortaformába öntjük. Szépen elsimítjuk.
  • 12 dkg étcsokoládét, 5 dkg vajat és 1/2 dl tejszínt összeolvasztunk, és a masszára simítjuk.
  • 6.     Hideg helyen pár órát pihentjük.

...............................................................................

 

  • Epres, tejfölös 2.

 

76.._.._epres_tejfolos_2._cimke.jpg

 

  • 50 dkg eper
  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 dl tejszín
  • 20db babapiskóta
  • Édesítő, vagy cukor
  • Krémlikőr és kávé
  • A tejfölt tésztaszűrőbe helyezett konyharuhába öntjük és néhány óra hosszat (lehet egy éjszakát is) lecsepegtetjük, hűvös helyen.
  • A tejszínt, kevés cukorral vagy édesítővel habosítjuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett tejfölt, simára keverjük.
  • Az eperszemeket kisebb darabokra, vagy szeletekre vágjuk.
  • A babapiskótát gyors mozdulatokkal megmártjuk a kávés keverékben, és a tál aljára rakosgatjuk, megszórjuk az eperdarabokkal, majd rákenünk a krémből egy adagot.
  • A rétegek száma attól is függ, hogy milyen méretű a tál.
  • A tetejére maradjon egy kis krém és eper a díszítéshez. (A díszítéshez pár szem Amarettinit használtam.)

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  

Csokipudingos

 

tejsz.pudingos_cimke.jpg

 

  • Csoki-pudingos babapiskóta
  •  
  • 20 db babapiskóta
  • 1 l tej
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • cukor a pudinghoz
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl kávé
  • kevés krémlikőr
  • A babapiskótát beleforgatjuk a kávé és a krémlikőr keverékébe. (Azért szoktam krémlikőrt beletenni, mert akkor nem szív fel sok nedvességet.)
  • Egy tál alját kirakjuk a babapiskótával.
  • Az előírás szerint megfőzött puding felét, vagy egyharmadát belekanalazzuk.
  • Tovább rétegezzük a babapiskótát és a pudingot.
    A tetejére tejszínhabot teszünk.
    A tortát hűtőben pihentetjük, másnap szeleteljük.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Koronás torta

 

48.._..koronas_torta.jpg

 

 

  • Koronás torta
  • Sütés nélkül
  •  
  • Első réteg:
  • 35 dkg gesztenyepüré
  • 10 dkg darált keksz
  • Kevés tej
  • A fenti anyagokat összegyúrjuk és egy 25 cm-es tortaformába belenyomkodjuk.
  •  
  • Második réteg:
  • Meggylekvár, vékonyan rásimítva az alapra.
  •  
  • Harmadik réteg:
  • 20 db babapiskóta
  • 1 dl kávé és fél dl krémlikőr keverékébe beleforgatva és szorosan egymás mellé rakosgatva a lekvárra.
  •  
  • Negyedik réteg:
  • 40 dkg mogyorókrém (nuxee)
  • Kevés tejszínhabbal összekeverve (3-4 evőkanálnyi)
  • Egyenletesen rákenjük a babapiskótákra.
  •  
  • Ötödik réteg:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 zacskó tejszínhabpor kemény habbá verve, a tetejére simítva. (Ebből vegyünk egy keveset a mogyorókrém lazításához.)
  •  
  • Díszítés:
  • Színes cukorkákkal, és macskanyelvvel. (A macskanyelvet kevés krémmel ragaszthatjuk hozzá az oldalához.)

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Nőnapi epres

 

49.._.._nonapi_epres.jpg

 

  • Nőnapi epres
  • 30 dkg eper
  • 15 db babapiskóta
  • Kevés kávé és tej a mártogatáshoz
  • 4 dl tejszín, 1 habpor
  • Kevés cukor, vagy édesítő

 

  • A babapiskótákat belemártjuk a kávés tejbe és egy tálba egymás mellé rakjuk.
  • A tejszínt kemény habbá verjük kevés cukor és a habpor hozzáadásával.
  • Az eper felét apró kockára vágjuk és belekeverjük a habba. Ezután rásimítjuk a piskótákra.
  • A tetejét a maradék eperszemekkel díszítjük.

 

 

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 




 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 132
Heti: 178
Havi: 1 458
Össz.: 810 171

Látogatottság növelés
Oldal: Torták IV.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »