ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Kenyérkrémek III.

  • Tartalom
  • Töpörgyűkrém
  • Tengergyümölcse saláta
  • Szardínia pástétom
  • Sárgarépakrém 3.
  • Sárgarépakrém szalonnával
  • Sárgarépakrém 2.
  • Csicsókakrém
  • Májkrémes tojás
  • Töpörtyűkrém
  • Lencsekrém
  • Csicseriborsó-krém

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Töpörtyűkrém

 

1.2.2._toportyukrem_cimke.jpg

 

 

  • 30 dkg töpörtyű, darálva, vagy apróra vágva
  • 1 vöröshagyma, apróra kockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, össztörve, vagy reszelve
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só, bors, piros paprika
  • 1 evőkanál zsiradék
  • A zsiradékon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pici vizet adunk hozzá és megpuhítjuk.
  • Hozzáadjuk a töpörtyűt, mustárt, fűszereket.
  • Hidegen, pirítós-kenyérrel tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Tengergyümölcse saláta

.10.8.._._tenger_gyum._salata.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 1 zacskó tenger gyümölcse
  • 3 kemény tojás, szeletelve
  • 1 citrom leve
  • Fél paprika, fél paradicsom, darabolva,
  • Só, bors
  • Néhány kanál majonéz
  • A hozzávalókat összekeverjük, és fogyasztjuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Szardínia pástétom

10.7.._..szardinia_past..jpg

 

  • 1 doboz szardínia, olajjal együtt
  • 3 kemény tojás
  • Fél citrom leve
  • 1-2 evőkanál olíva olaj, vagy puha vaj
  • Zsemlemorzsa, ha szükséges
  • Só, bors, őrölt koriander
  •  
  • A kemény tojást nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szardíniát (olajjal együtt), villával összetörjük. Fűszerezzük. Kenyérre kenve, zöldségekkel, forró teával fogyasztjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sárgarépakrém 3.

44.._.._.._.._sargarepakrem.jpg

  • ½ kg sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Néhány darab olíva bogyó a díszítéshez
  • Só, bors, őrölt kömény
  • Vaj és olaj keverve
  •  
  • A sárgarépát puhára főzzük, vagy levesből vesszük ki. Melegen villával összetörjük.
  • A vöröshagymát fél-karikára vágjuk, és a zsiradékon megsütjük, majd rátesszük az összetört sárgarépát. Rövid ideig együtt sütjük az egészet. Fűszerezzük. Lehűtjük, kenyérrel vagy kétszersülttel fogyasztjuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sárgarépakrém szalonnával

39.._.._.._sargarepakr..jpg

 

  • 4 sárgarépa nagylyukú reszelőn lereszelve,
  • 15 dkg szalonna, kockázva, kisütve, zsírból kiszedve
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összetörve,
  • 2-3 evőkanál tejföl, vagy majonéz,
  • 10-15 dkg trappista sajt, reszelve,
  • Só, őr. bors, őr. kömény, citromlé.
  •  
  • A hozzávalókat összekeverjük, kenyérre kenjük és lilahagymával, salátával, erőspaprikával fogyasztjuk.

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Sárgarépakrém 2.

35.._.._sargarepa_krem.jpg

 

 

  • Fél kg sárgarépa
  • 1 paprika
  • 1 fürtös uborka
  • 3-4 gerezd fokhagyma, törve
  • 2-3 evőkanál majonéz,
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • Só, bors, koriander-őrölt
  • Zöldségzöld
  •  
  • Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát, uborkát, paprikát (vagy késsel apróra vágjuk).
  • Hozzáadjuk a fokhagymát, majonézt, ecetet, olajat, zöldségzöldet.
  • Fűszerezzük. Kóstolgatva, saját ízlésünkre szabjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Csicsókakrém

29..._csicsoka_krem_cimke.jpg

  • Csicsókakrém
  • Hozzávalók:
    ½ kg csicsóka
    5 dkg vaj
    10 dkg sütőtök
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 erőspaprika, felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma, összetörve
    1 csokor petrezselyem, apróra vágva
    Só, bors
  • 1-2 kanál zabpehely
  •  
  • A csicsókát és a sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés sós vízben puhára pároljuk.
  • A vizet leöntjük róla, és még melegen krumplinyomóval összetörjük. Nem baj, ha kis darabok maradnak benne.
  • A vöröshagymát, és az erőspaprikát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát.
  • Azzal is pirítjuk egy kicsit.
  • Majd ráöntjük az összetört zöldségekre és jól összekeverjük, ízesítjük.  Beletesszük a zöldségzöldet, és a zabpehelyből annyit, hogy kenhető állaga legyen.
  • Kenyérre kenve vacsoraként fogyasztjuk.
  •  
  • A csicsókával helyettesítheted a krumplit. Készíthetsz pogácsát, levest, salátát, tócsnit és olajban kisütött csicsókagerezdeket.

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Májkrémes tojás

14......._majkr._tojas.jpg

 

 

  • 4 főtt tojás, összetörve
  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg májkrém
  • 2 evőkanál piros arany
  • 1 paprika, apró kockára vágva
  • 1 evőkanál mustár
  • Só, bors,
  • zöldségzöld, apróra vágva
  • A hozzávalókat összekeverjük, és máris fogyasztható.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Töpörtyűkrém

13......_._._._top.krem_cimke.jpg

 

Töpörtyűkrém

  • 30 dkg töpörtyű
  • 4 keménytojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

A fenti anyagokat daráljuk le húsdarálón, vagy turmixszoljuk. Keverjük, fűszerezzük.

Lila hagymával, paprikával, paradicsommal, kenyérre kenve fogyasztjuk.

Befőttes üvegbe nyomkodva, a hűtőszekrényben több napig is eláll.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Lencsekrém

4._lencsekrem...._cim.jpg

  • Lencsekrém
    30 dkg lencse, sós vízben puhára főzve
  • 6 kemény tojás
  • 2 vöröshagyma, darabolva, párolva
  • 1 paprika, darabolva, párolva
  • 1 csomag zöldségzöld,
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 6 evőkanál olívaolaj,
  • Citromlé, vagy almaecet, só, bors.

  • A lencsét többször lemossuk, és hideg sós vízben feltesszük főni.
  • 1-2 kanál olajon a vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, majd végül a fokhagymát, megsózzuk. Az egészet pár percig dinszteljük.
  •  A tojásokat megfőzzük, tisztítjuk.
  • A lencsét leszűrjük, és a többi hozzávalóval együtt pépesítjük.
  • Simára keverjük, a citromlével meg az olívaolajjal, és fűszerezzük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Csicseriborsó-krém

csicsericimke.jpg

 

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 10 dkg szezámmag
    10 dkg vaj
     1 teáskanál mustár
     só, bors
  • zöldségzöld, aprítva
  • Fél citrom leve
    A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük.
  • Körülbelül egy óra alatt fő meg. Amikor elkészült, leszűrjük. A főzőlevét ne öntsük ki, mert a pürésítésnél szükség lehet rá.
  • A szezámmagot a vaj felében halványsárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a borsóhoz. Botmixerrel pürésítjük, vagy húsdarálón ledaráljuk.
  • Beletesszük a többi vajat, és a többi hozzávalókat. Tetszés szerint fűszerezzük.
  • Kenyérrel fogyasztjuk.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 132
Heti: 209
Havi: 1 489
Össz.: 810 202

Látogatottság növelés
Oldal: Kenyérkrémek III.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »