Kenyérkrémek I.
Tartalom:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Brokkolikrém
A brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és villával összetörjük, hozzá adjuk a megtisztított apró kockára vágott tojásokat. Beletesszük a tejfölt, fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen.
Zsemlemorzsa helyett tehetünk bele útifű maghéjat, de ebből sokkal kevesebbet.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
1. Borsópüré
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2. Sajtgolyók
3. Juhtúrós kőrözött
Juhtúrós kőrözött
20 dkg juhtúró
20 dkg tehéntúró
10 dkg vaj, 1-2 evőkanál tejföl
Fűszerek: őrölt kömény, bors, pirospaprika, fokhagymapor, só
Jól összekeverjük, és már kenhető is a kenyérre.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
4. Sütőtökkrém
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pépesre tört tököt, fűszerezzük, beletesszük tökmagot (egy kicsit össze lehet törni mozsárban), reszelt sajtot az apróra vágott zöldségzöldet. Fűszerezzük
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
5. Cukkínikrém
A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk, negyed óra múlva tésztaszűrőn leszűrjük, nem nyomkodjuk ki.
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzáadunk egy kevés olajat, vagy zsírt, tovább pirítjuk a felkockázott hagymával, fokhagymával, rádobjuk a leszűrt cukkínit, azzal is pirítjuk 15-20 percet.
Mehet bele a zöldségzöld és a fűszerek. Ha szükséges zsemlemorzsával sűríthetjük.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
6. Kolbászkrém 1
A kolbászt, tojást apróra vágjuk (esetleg turmixszoljuk, vagy daráljuk).
Fűszerezzük és az egészet jól összekeverjük.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
7. Kolbászkrém 2
A hozzávalókat összetörjük, fűszerezzük, krémesre keverjük, és tálalhatjuk.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
8. Krémsajt
Hozzávalók:
6 dl 20 %-os tejföl
Sűrű szövésű anyagdarab
Fűszerek: só, bors, zöldségzöld
Őrölt dió, zsemlemorzsa
Elkészítés:
Egy szűrőt kibéleltem az anyaggal, és egy magasabb edényre helyeztem, beletettem a tejfölt, kevergetni nem kell, csak, ahogy a dobozból kiesik. Lefedve a hűtőbe tettem, kicsöpögni. Két napig csöpögtettem, de kissé híg maradt, ezért kellett hozzá egy kevés zsemlemorzsa.
Fűszerezés nélkül tökéletes maszkarpóne helyett, süteménybe. Így kenyérre kenve is nagyon finom.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
9. Kolbászos krémsajt
Elkészítés:
Egy szűrőt kibéleltem az anyaggal, és egy magasabb edényre helyeztem, beletettem a tejfölt, kevergetni nem kell, csak, ahogy a dobozból kiesik. Lefedve a hűtőbe tettem, kicsöpögni. Két-három napig is hagyhatjuk.
(Fűszerezés nélkül tökéletes maszkarpone helyett.)
A kolbászt apróra összedaraboljuk, és hozzákeverjük a sajthoz.
Ha szükséges zsemlemorzsával sűríthetjük, sózzuk, ha kell.
ooOOOoo
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
10. Magvas krém
Az összetevők nincsenek kőbe-vésve. Az arány most azért ilyen, mert ezek voltak raktáron.
Bármilyen arányban, akárcsak egyik féléből külön készítve is finom.
A tökmagot és a szezámmagot, külön-külön megpirítottam, vigyázva, mert gyorsan leéghet.
Kávédarálón mindent ledaráltam, összekevertem a vajjal, olíva olajjal, és a fűszerekkel.
Ha túl sűrűnek, vagy töménynek találod (én annak találtam), akkor zsemlemorzsával és vízzel lehet rajta segíteni.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::