ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

 Kenyérkrémek  I.

Tartalom:

  •  Brokkolikrém
  • 1. Borsópüré
  • 2. Sajtgolyók
  • 3. Juhtúrós kőrözött 
  • 4. Sütőtökkrém
  • 5. Cukkínikrém
  • 6. Kolbászkrém 1
  • 7. Kolbászkrém 2
  • 8. Krémsajt
  • 9. Kolbászos krémsajt
  • 10. Magvas krém

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Brokkolikrém

142.._.._brokkolikrem.jpg

 

  • 50 dkg brokkoli
  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg vaj
  • fél kis pohár tejföl
  • só, bors, kömény
  • zsemlemorzsa
  • kevés citromlé

A brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és villával összetörjük, hozzá adjuk a megtisztított apró kockára vágott tojásokat. Beletesszük a tejfölt, fűszereket és annyi zsemlemorzsát, hogy kenhető állagú legyen.

Zsemlemorzsa helyett tehetünk bele útifű maghéjat, de ebből sokkal kevesebbet.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

1. Borsópüré

borsopure.jpg

 

  • 40 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sárgarépa, karikára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 10 dkg kockázott bacon
  • Só, bors, őrölt kömény
  • Kókuszolaj 
  • A szalonnát megpirítjuk és kiszedjük egy tányérra. A zsírjához adunk még egy kevés kókuszolajat. Rátesszük a hagymát és megsütjük.
  • Majd hozzáadjuk a puhára főzött, leszűrt zöldborsót és sárgarépát. Ezzel is jól átpirítjuk.
  • Ezután az egészet egy mélyebb edénybe (fazekat használtam) rakjuk és botmixerrel pürésítjük.
  • Kenyérre kenve fogyasztjuk, de sültek mellé köretként is adhatjuk.
  • A sültszalonnát a tetejére szórjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Sajtgolyók

s.s.s.sajtgolyo.jpg

  • Sajtgolyók
  • 0,5 dl 20 %-os tejföl
  • Só, bors, koriandermag
  • Fél csomó zöldségzöld
  • 2 teáskanál Útifű maghéj (Bővebben: Zsuzsamama főzőoldala: Gyógyszer nélkül albumban. https://www.facebook.com/582884025096679/photos/a.629409243777490.1073741850.582884025096679/746790002039413/?type=3&theater 
  • Beleforgatáshoz: mogyoró, napraforgó mag, mák, szezám mag, stb. 
  • A tejfölt sűrűszövésű anyagban 48 órán át csöpögtetjük, majd egy lábasba tesszük, és 5-6 percig forraljuk. Hozzáadjuk az útifű maghéjat, fűszerezzük. Még 5-6 percig főzzük. Ekkorra már kezd elválni az edénytől. Majd hagyjuk kihűlni. Az sem baj, ha kicsit langyos, mert a magok könnyebben rátapadnak.
  • Előételként, kiflikarikára tűzve adhatjuk, de reggelire, vacsorára is kitűnő falat.
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. Juhtúrós kőrözött

 

juht.kor..jpg

 

Juhtúrós kőrözött
20 dkg juhtúró
20 dkg tehéntúró
10 dkg vaj, 1-2 evőkanál tejföl
Fűszerek: őrölt kömény, bors, pirospaprika, fokhagymapor, só
Jól összekeverjük, és már kenhető is a kenyérre.               

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                 

4. Sütőtökkrém

 

sutotok-krem.jpg

 

  • Tökmagos sütőtökkrém
  • 50 dkg sült, vagy főtt tök
  • 10 dk reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-10 dkg tökmag, vagy napraforgó mag
  • 2-3 evőkanál olaj
  • Zöldségzöld
  • Fűszerek: fokhagymapor, só, bors

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pépesre tört tököt, fűszerezzük, beletesszük tökmagot (egy kicsit össze lehet törni mozsárban), reszelt sajtot az apróra vágott zöldségzöldet. Fűszerezzük                           

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

5. Cukkínikrém

 

cukkini-krem.jpg

 

  • 1 darab 70-80 dekás cukkíni
  •  10 dkg szalonna
  •  Két kis kanál Erős Pista, ha szeretjük,
  •  2 fej vöröshagyma
  •  1 kis fej fokhagyma
  •  1 csomó zöldség-zöld
  •  Olaj, só, bors, őrölt koriander

A cukkínit nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk, negyed óra múlva tésztaszűrőn leszűrjük, nem nyomkodjuk ki.

 A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzáadunk egy kevés olajat, vagy zsírt, tovább pirítjuk a felkockázott hagymával, fokhagymával, rádobjuk a leszűrt cukkínit, azzal is pirítjuk 15-20 percet.

Mehet bele a zöldségzöld és a fűszerek. Ha szükséges zsemlemorzsával sűríthetjük.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 6. Kolbászkrém 1

 

kolbaszkrem_1.jpg

 

  • 30 dkg füstölt kolbász
  •  10 dkg vaj
  •  4 kemény tojás
  •  Tejföl vagy tejszín
  •  Fűszerek: só, bors, mustár

A kolbászt, tojást apróra vágjuk (esetleg turmixszoljuk, vagy daráljuk).

Fűszerezzük és az egészet jól összekeverjük.

                             

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

7. Kolbászkrém 2

 

kolbaszkrem_2.jpg

 

  • 15 dkg puha füstölt kolbász
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg túró
  • Tejföl, amennyi szükséges
  • 3 keménytojás
  • Só, bors, szójaszósz, ERŐS PISTA (ha szeretjük)

A hozzávalókat összetörjük, fűszerezzük, krémesre keverjük, és tálalhatjuk. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

8. Krémsajt

 

k.r.emsajt.jpg

 

Hozzávalók:
6 dl 20 %-os tejföl
Sűrű szövésű anyagdarab
Fűszerek: só, bors, zöldségzöld
Őrölt dió, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Egy szűrőt kibéleltem az anyaggal, és egy magasabb edényre helyeztem, beletettem a tejfölt, kevergetni nem kell, csak, ahogy a dobozból kiesik. Lefedve a hűtőbe tettem, kicsöpögni. Két napig csöpögtettem, de kissé híg maradt, ezért kellett hozzá egy kevés zsemlemorzsa.
Fűszerezés nélkül tökéletes maszkarpóne helyett, süteménybe. Így kenyérre kenve is nagyon finom.

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

9. Kolbászos krémsajt


 

kolbaszos_kremsajt.jpg

 

  •  6 dl 20 %-os tejföl
  •  Sűrű szövésű anyagdarab,
  •  15-20 dk puha, füstölt kolbász
  •  Só, zsemlemorzsa

Elkészítés:
Egy szűrőt kibéleltem az anyaggal, és egy magasabb edényre helyeztem, beletettem a tejfölt, kevergetni nem kell, csak, ahogy a dobozból kiesik. Lefedve a hűtőbe tettem, kicsöpögni.      Két-három napig is hagyhatjuk.

(Fűszerezés nélkül tökéletes maszkarpone helyett.)

 A kolbászt apróra összedaraboljuk, és hozzákeverjük a sajthoz.

 Ha szükséges zsemlemorzsával sűríthetjük, sózzuk, ha kell.                          

 

                                        ooOOOoo

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 10. Magvas krém

 

magvas_krem.jpg

 

  • 20 dkg sós, pörkölt napraforgó mag,
  • 10 dkg tökmag,
  • 10 dkg szezámmag,
  • Só, őrölt koriander
  • 5-6 dk vaj,
  • 2-3 evőkanál olíva olaj

 Az összetevők nincsenek kőbe-vésve.  Az arány most azért ilyen, mert ezek voltak raktáron.

Bármilyen arányban, akárcsak egyik féléből külön készítve is finom.

A tökmagot és a szezámmagot, külön-külön megpirítottam, vigyázva, mert gyorsan leéghet.

Kávédarálón mindent ledaráltam, összekevertem a vajjal, olíva olajjal, és a fűszerekkel.

 Ha túl sűrűnek, vagy töménynek találod (én annak találtam), akkor zsemlemorzsával és vízzel lehet rajta segíteni.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 318
Heti: 543
Havi: 6 241
Össz.: 431 632

Látogatottság növelés
Oldal: Kenyérkrémek I.
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »