ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Kenyérkrémek II.

Tartalom:

  • 1. Vöröshagyma-krém
  • 2. Cukkini-krém 2.
  • 3. Karfiolkrém
  • 4. Juhtúrós kuszkusz
  • 5. Juhtúrós krémsajt
  • 6. Pulykamáj kacsazsírban
  • 7. Kőrözött, márványsajttal
  • 8. Húspástétom
  • 9. Lengyel tojáskrém
  • 10. Csirkemáj pástétom
  • 11. Tojáskrém csirkemájjal

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Vöröshagyma-krém

  • v.ha..v.ha.gymakr..jpg

 

  • Hozzávalók:
  •  
  • 2-3 nagy fej (40-50 dkg) vöröshagyma
    4-5 nagy gerezd fokhagyma 
  • 3-4 ek zsír, vagy olaj
  • 20-30 dkg cukkini
  • Só, bors, őrölt kömény
  • 1 piros cseresznye paprika
  • 1 evőkanál liszt
  • Zsemlemorzsa (ha szükséges)
  • A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a zsiradékon elkezdjük sütni. Pár perc után hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és erős cseresznyepaprikát, tört fokhagymát és az egészet puhára pároljuk. Vizet ne adjunk hozzá, inkább süljön, mint főjön.
  • Fűszerezzük. Amikor minden jól megpuhult, akkor rászórjuk a lisztet, egy nagyon kevés vizet öntünk rá és összefőzzük.
  • Mélyebb edénybe rakjuk és bot-mixerrel pépesítjük. Amennyiben hígnak látszik, akkor zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
  • Kenhetjük kenyérszeletre, de főtt tésztához is adhatjuk, reszelt sajttal. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Cukkini-krém 2.

 

cc..cc..c.cuk-krem.jpg

 

  • 70-80 dkg cukkini
  • Erős Pista 1 kis kanál
    2 fej vöröshagyma, fél karikára vágva
  • 1 zöldpaprika, apróra darabolva
    1 kis fej, vagy 4 gerezd fokhagyma, összetörve
    1 csomó zöldség-zöld, apróra vágva
    5 dkg vaj,
  • 2 evőkanál olaj, só, bors,
    Őrölt koriander
  • A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, kb. 20 percig állni hagyjuk, majd gyengén kinyomkodjuk.
  • Az olajon és a vajon megsütjük a hagymát, hozzáadjuk a darabolt paprikát, ezzel is sütjük egy kicsit, majd rátesszük a cukkinit. Nagyjából 15-20 percig együtt pirítjuk az egészet, közben fűszerezzük. A végén adjuk hozzá a zöldség-zöldet.

          Kenyérrel, paradicsommal fogyasztjuk.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

3. Karfiolkrém

 

k.k.k_karfiolkr..jpg

 

  • 1 kis fej karfiol
  • 30 dkg cukkini
  • 1 paprika
  • Só, bors,
  • Fél citromlé
  • Fél csomag zöldségzöld
  • Kevés olaj 
  • A karfiolt sós vízben megfőzzük.
  • A cukkinit és a paprikát apró darabokban az olajon megsütjük.
  • Összeöntjük őket és összetörjük, vagy turmixszoljuk.
  • Fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldségzöldet.
  • Pirított kenyérrel könnyű vacsora, vagy reggeli.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

4. Juhtúrós kuszkusz

 

------kuszk.juht.18_cimke.jpg

 

  • 15 dkg kuszkusz
  • (A kuszkusz nem más, mint tészta, mely úgy készül, hogy daraszemeket nagyon finom lisztréteggel vonnak be, így azok könnyebben magukba szívják a nedvességet.)
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, piros paprika
  • Zöldségzöld 
  • A kuszkuszhoz – előírás szerint – 1-2 evőkanál olajat adunk, sózzuk, forróvízzel leöntjük, letakarva állni hagyjuk 20 percig, aztán kihűtjük.
  • A vöröshagymát összedaraboljuk, 1 kanál olaj és néhány kanál víz hozzáadásával megpuhítjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, azzal is pároljuk. Majd ezt is kihűtjük. 
  • Az összes anyagot összekeverjük, fűszerezzük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

5. Juhtúrós krémsajt

 

juhturos_kremsajt_cimke.jpg 

 

  • 2 nagy pohár joghurt
  • 2 dl tejszín (30 %)
  • 15 dkg juhtúró
  • Zöldségzöld,
  • Só, bors, fokhagymapor 

 

A joghurtot és a tejszínt összekeverjük, és egy tésztaszűrőbe öntjük, amit kibélelünk sűrűszövésű anyaggal. A tésztaszűrőt egy megfelelő nagyságú edényre állítjuk, nejlonzacskóval lekötjük, és a hűtőszekrényben tároljuk, minimum 24 órára. Ha tovább hagyjuk csöpögni, akkor keményebb masszát kapunk.

Amikor kivesszük, egy tálba öntjük, fűszerezzük. A feléhez hozzákeverjük a juhtúrót.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

6. Pulykamáj kacsazsírban

 

.-p.-ulykamaj.jpg

Annyi forró, de nem forrásban lévő zsiradékba tesszük a megmosott, lecsepegtetett májakat, hogy azt ellepje, és nagyon lassú tűzön (nehogy forrjon, csak gyöngyözzön) puhára pároljuk. (Kb. 20 perc)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

7. Kőrözött márványsajttal

 

korozott_marv.sajttal.jpg

 

  • 20 dkg márványsajt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • Fél csomag zöldségzöld, felaprítva
  • Fűszerek: fokhagyma por, pirospaprika, köménymag
  • A hozzávalókat jól összekeverjük, ízesítjük. Kenyérre kenjük. Újhagymával, erőspaprikával fogyasztjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Húspástétom

 

csirkehus_pastetom.jpg

 

  • 50 dkg sült csirke (1 kg nyers csirke felsőcombból)
  • 4 kemény tojás
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 citrom
  • 3-4 csemegeuborka
  • 1 teáskanál mustár
  • 4-6 evőkanál majonéz
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál Erős Pista
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Fűszerek: majoránna, bors, só 

A húst és a tojást húsdarálón ledaráljuk (a kislyukú betéttel).

Hozzáadjuk a többi anyagokat. Fűszerezzük, kóstolgatjuk. Először egy kicsit száraz lesz az alapanyag. Ennek megfelelően adagoljuk hozzá a tejfölt, majonézt, vajat, stb.

Amikor már az ízével és az állagával is elégedettek vagyunk, akkor frissentartó fóliával kibéleljük az őzgerincformát, és körülbelül a feléig belesimítjuk a pástétomot, majd belefektetjük a csemege uborkákat, és befedjük a maradék masszával. Nylonnal betakarjuk, és a hűtőben pár órát pihentetjük.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

9. Lengyel tojáskrém

 

lengyel_tojas.jpg

 

  • 6 db tojás
  • 2 vöröshagyma
  • 2 kevés kacsa, vagy libazsír
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 mokkás kanál pirospaprika
  • só, őrölt bors, zöldségzöld

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, tálba tesszük, összetörjük, vagy daraboljuk.

Hozzáadjuk a mustárt, a libazsíron megpárolt, apróra vágott hagymát.

A fűszerekkel (pirospaprika, só, bors) ízesítjük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

10. Csirkemáj pástétom

 

cs.maj_pastetom.jpg

 

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2-3 zöldpaprika,
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 dkg füstölt kolbász, vagy sonka
  • 50-60 dkg libazsír
  • fűszerek: só, bors, szerecsendió, majoránna

1. A hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük fel, és tegyük egy evőkanál felforrósított zsírba. Közepes lángos süssük 20-25 percig, míg szépen kezd bebarnulni. Adjuk hozzá a többi zsírt, és vegyük alacsonyra a lángot. A zsír ne legyen nagyon forró.

2. Tegyük a zsírba a megtisztított, megmosott, jól lecsepegtetett csirkemájakat, a fokhagymagerezdeket és a felkarikázott paprikákat. Alacsony lángon, fedő alatt abáljuk 30 percig. Éppen csak gyöngyözzön.

3. Szórjuk a csirkemájhoz a felszeletelt kolbászt, amely füstös-paprikás ízekkel és szép színnel segít be. Kevés borssal ízesítsük. Konfitáljuk (alacsony hőmérsékleten, bő zsiradékban történő párolás) még 30 percig.
4. Hagyjuk kihűlni. Öntsük le róla a zsírt, és a megmaradt májat és zöldségeket turmixszoljuk le. Fűszerezzük, tegyük bele a mustárt, sózni csak ekkor kell, ha kell.

Ha hígnak ítéljük, akkor zsemlemorzsával lehet javítani rajta.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

11.Tojáskrém csirkemájjal

 

tojaskrem_cs.majjal_vag..jpg

 

6 főtt tojás
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 ek. libazsír
1 kk. mustár
2 db csirkemáj, só, bors

A főtt tojásokat, egy tálba lereszeljük, vagy villával összetörjük.

A csirkemájat egy magasabb falú edénybe rakjuk, és annyi forró kacsa- vagy libazsírral öntjük le, hogy ellepje. Nagyon lassú tűzön pároljuk (ne forrjon) kb. fél órát. Majd kiszedjük a zsírból és összetörjük, vagy ledaráljuk.

A vöröshagymát a libazsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a csirkemájat. Kicsit pirítjuk és hozzákeverjük a tojáshoz. Fűszerezzük. Kenyérre kenve fogyasztjuk.                           

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 92
Tegnapi: 132
Heti: 224
Havi: 1 504
Össz.: 810 217

Látogatottság növelés
Oldal: Kenyérkrémek II.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »