ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Torták II

  • 1. Nyuszitorta
  • 2. Csokoládé torta
  • 3.Túró-gúla
  • 4. Sajtkrém-torta 1
  • 5. Sajtkrém-torta 2
  • 6. Diós, nutellás, sütés nélkül
  • 7. Narancs torta
  • 8. Diós piskóta, tojás fehérjével
  • 9. Kakaós piskóta
  • 10. Vizes piskóta

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 1. Nyuszitorta

nyuszitorta.jpg

 

Hozzávalók:
Egy magas piskóta torta.
Egy csomag vanília puding,
2,5 dl tej,
20 dk vaj,
13 dkg kókuszreszelék,
Kakaópor, csoki drazsé,
Gyümölcszselé,
Olvasztott étcsokoládé.

A kész tortát félbevágjuk, az egyik feléből a két fület és a csokornyakkendőt,
a rajz szerint, kivágjuk.
Elkészítjük a vaníliakrémet. A vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűtött, sűrű pudingot. Ezzel kenjük meg a tortadarabokat. A kókuszreszelékkel mindenütt beszórjuk, úgy, hogy az oldalakra is kerüljön.
Tálcára helyezzük a figurákat a végleges forma kialakításával.
A füleket meghintjük kakaóporral, vagy tortadarával. Olvasztott csokiból, vagy a tortadarából szemöldököt, szájat és bajuszt formázunk.
A szemek és az orr egy-egy gyümölcszselé. A csokornyakkendő mintája pedig csokidrazsé lesz.
Apróra vágott zöld színű zselécukorral és színes tojáscukorral díszítjük a tora környékét.

 

2. Csokoládé torta

 

cs....csoki.torta_fozooldal.jpg

 

  • 6 tojásos piskóta
  •  
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor (12 dkg) + van. cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt (12 dkg)
    1 cs. sütőpor

    1 csipetnyi só

    6-8 evőkanál hideg víz.

 

A 6 tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, vagy aromával, és a vízzel. Kissé felhabosítjuk, hogy egynemű legyen. Hozzáadjuk az átszitált, sütőporral, pici sóval elkevert lisztet. (A habverővel jól összeelegyítettem).

 

Majd nagyon óvatosan hozzáadjuk, a nem túl keményre felvert tojásfehérjét.

Vajazott lisztezett formába öntjük.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-25 perc alatt fog megsülni. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsült-e. Zárjuk el a sütőt és még egy kicsit hagyjuk bent. (15 perc, vagy teljes kihűlésig)
A sütő ajtaján 1-2 cm-es rést hagyunk.
Felvágás előtt teljesen hűtsük le.

  • Csokoládékrém                                          
  • 6 dl tejszín
  • 40 dkg étcsoki
  • 2 cs. van. cukor
  • Eddig az alaprecept.
  • Ezen felül tettem még hozzá
  • 4 evőkanál instant kakaót,
  • 10 dkg vajat

A tejszínhez hozzáadjuk a csokit és a többi hozzávalót, majd folyamatosan összemelegítjük, míg el nem olvad teljesen. Kizárólag gőz fölött végezzük, mert nagyon hamar lekap.

A krémet előző este készítjük el.

Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felhabosítjuk, és töltjük a piskótát.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

3. Túrógúla

 

turo-gula.jpg

 

Túró gúla

2 tekercs lekváros, vagy nutellával megkent piskótát vékony szeletekre vágunk, és egy Folpackkal kibélelt tálat kirakunk vele.

Ebbe a következő kerül:

30 dekagramm porcukrot, 4 csomag vaníliás cukorral és 15 dekagramm vajjal habosra keverjük, ehhez hozzáadjuk a finomra összetört 1 kilogramm túrót. Ezt jól összedolgozzuk.

1,5 deciliter hideg vízben 6-7 púpos teáskanál (1 zacskó, 2,5 dekagramm,) zselatint elkeverünk és hozzáadjuk, a 4 deciliter felforral tejszínhez. Kicsit hűtjük.

Langyosan a túróhoz keverjük. 8-10 fél őszibarackot darabokra vágunk és hozzákeverjük.

Vagy három instant zselatint adunk hozzá, azt hidegen tesszük bele.

Az egészet beleöntjük a piskótával kibélelt tálba, és végül piskóta-szeletekkel lezárjuk.

Fóliával letakarva, legalább egy napra a hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát.

 

turo-gula2.jpg

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

4. Sajtkrém-torta

 

sajtkremtorta_1.jpg

 
25 dkg darált kekszet, vagy babapiskótát 15 dkg vajjal összegyúrunk, majd belenyomkodjuk a formába.
Ízlés szerint egy kevés kakaóport is adhatunk a kekszhez. Ha nem áll össze, akkor nagyon kevés vízzel hígíthatjuk.
40 dkg krémsajtot, 1 evőkanál porcukorral habosra keverünk.
3 csomag tejszínhabport, az előírtnál kicsivel kevesebb tejben kemény habbá vejük, majd a sajttal összekeverjük.
Hozzákeverünk egy zselatinfixet, és a kekszre halmozzuk.
A tetejére 2 zacskó porból vert kemény tejszínhabot simítunk. Ha akkora az edényünk, hogy ráfér. (El is hagyható)
Csokival díszítjük.

 

                      sajtkremtorta_2.jpg

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

5. Sajtkrém-torta 2

 

sajtkremtorta.jpg

 

Sajtkrém torta2

15 dkg darált kekszet, vagy babapiskótát, 10 dk darált diót 15 dkg vajjal összegyúrunk, majd belenyomkodjuk a formába.
Ízlés szerint egy kevés kakaóport is adhatunk a kekszhez.

Ha nem áll össze, akkor nagyon kevés vízzel, vagy tejjel hígíthatjuk.
40 dkg krémsajtot (Campus Sahne), 1 evőkanál porcukorral habosra keverünk.
3 csomag tejszínhabport, az előírtnál kicsivel kevesebb tejben kemény habbá vejük, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd a sajttal összekeverjük.
Ezután a kekszre halmozzuk.
Csokival díszítjük.

 

                       sajtkr.tort...jpg

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                              

 

6. Diós, nutellás, sütés nélkül

 

 

dios_nutellasj..jpg

 

 Hozzávalók:

  •  30 dkg darált dió
  •  10 dkg darált keksz, vagy babapiskóta
  •  15 dkg porcukor
  •  Tej, szükség szerint
  •  Baracklekvár
  •  3-4 zacskó tejszínpor
  •  40-50 dkg nutella
  •  20 db babapiskóta
  •  Elkészítés:

 A diót, kekszet a tejjel és a cukorral összegyúrjuk. Egy tortaformába belenyomkodjuk. Baracklekvárral megkenjük. A nutellát összekeverjük a tejszínhab egyharmadával, és a baracklekvárra kenjük.

A babapiskótákat tejbe forgatjuk és rárakjuk a nutellás krémre. Ennek a tetejére simítjuk a maradék tejszínhabot.

Forgácsolt vagy megolvasztott étcsokoládéval dekoráljuk.

 

jo.jpg

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

7. Narancs torta

 

narancs-torta_1.jpg

 

 Hozzávalók:

  4 vagy 5 tojásból piskóta.

  •  A krémhez:
  •  1 nagy pohár joghurt
  •  8 evőkanál cukor
  •  Fél liter tejszín
  •  2 narancs
  •  Egy tasak zselatin.

A joghurtot kikeverjük a cukorral és egy narancs reszelt héjával. Hozzáadjuk a felhabosított tejszínt. A zselatint felolvasztjuk a zacskón lévő ajánlás szerint, és vigyázva belekeverjük a krémbe.

Egy tortaformát, vagy tálat kibélelünk frissentartó fóliával, kirakjuk narancs-szeletekkel. Ráöntjük a krém felét, maradék narancsdarabokat tehetünk rá. Erre tesszük a piskóta egyik felét, megint a krém következik, és végül a piskóta másik fele. (A piskótát meglocsolhatjuk egy kevés narancslével.) Óvatosan lenyomjuk egy tányérral. Másnapig hűtőbe tesszük. Tálra borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát.

 

narancs-torta_2.jpg

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Diós piskóta tojás fehérjével

 

pisk._toj.feherjevel.jpg

 

 Hozzávalók:

  •  12 tojás fehérje
  •  Kevés citromlé
  •  20 dkg cukor
  •  15 dkg liszt
  •  1/2 csomag sütőpor
  •  1 citrom reszelt héja
  •  15 dkg darált dió (vagy mogyoró, mandula)

 Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük habosra a citromlével.         

A maradék száraz anyagokat elkeverjük egymással, majd a tojásfehérje habját kis adagokban hozzáadjuk, óvatosan úgy, hogy egyenletes masszát kapunk.

A tésztát 18x32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük  és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 perc alatt kisütjük.

Kis ideig hagyjuk hűlni, majd lisztezett deszkára borítva (vagy rácsra téve) teljesen kihűtjük.

Előfordul, hogy bizonyos recepteknél megmarad a tojásfehérje, ilyenkor érdemes mélyhűtőben gyűjtögetni, hogy ne vesszen kárba. (Nálam a krémlikőr-gyártás mellékterméke.)

A tésztához tehetünk kakaóport is 1-2 evőkanállal, ilyenkor ennyivel kevesebb liszt kell hozzá.

A végeredmény 4,5 cm magas piskóta lett.

Ezt vízszintesen kettévágtam és lekvárral megkentem.

A tetejére csoki mázat tettem.    (12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj  ½ dl tejszín összemelegítve)

 

                           pisk.toj.feh.vagott.jpg

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

9. Kakaós piskóta

 

kakaos_piskota.jpg

 

Kakaós piskóta recept,
egy 23 cm átmérőjű tortakarikára
(Farkas Vilmos receptje alapján)
8 db tojás kettéválasztva
160 g cukor
130 g liszt
30 g kakaópor
A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral. A tojás sárgáját a habosra keverjük. A tojás fehérjéből és a cukorból nem túl kemény habot keverünk, majd óvatosan összekeverjük a kihabosított sárgájával. Végül a lisztes kakaóport óvatosan hozzákeverjük. Előkészített tortakarikába töltjük. Az enyém 20x30 cm-es tepsiben készült. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Töltelék:
3 csoki pudingból, az előírtnál kevesebb tejjel (8-9 dl) pudingot főzünk. Én 20-25 dk vajat, vagy margarint is dobok a tejbe.
A pudingporba keverjünk még egy kis átszitált kakaót, vagy instant kakaóport.
Kicsit hűtsük le és töltsük meg a piskótalapokat, úgy hogy a tetejére is kerüljön belőle.
A tetejét szórjuk meg tortadarával, vagy reszelt csokival, vagy olvasztott csokival díszítsük.

            

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

10. Vizes piskóta

 

vizes_piskota.jpg

 

Vizes piskóta

6 db tojás, 6-8 evőkanál víz, 36 dkg cukor, 24 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, l csomag vaníliás cukor.

A tojások sárgáját a vízzel, cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.

A lisztbe a sütőport belekeverjük. A tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük.

A lisztet és a tojás fehérje habját, felváltva belekeverjük a tojás sárga keverékbe.

Lehetséges, hogy kell még egy kicsi víz hozzá, hogy a tészta önthető, és ne kemény legyen.

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 210
Heti: 358
Havi: 2 985
Össz.: 479 109

Látogatottság növelés
Oldal: Torták II.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »