ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

Kozári Judit főzte I.

  • Tartalom:
  • Brokkolis csirke
  • Sült csirke zöldségágyon
  • Gombakrém leves
  • Tepsis csirke
  • Görcsleves
  • Csirkés, tésztás
  • Bőségtál
  • Baconos csirke
  • Bugaci húsgombóc leves
  • Tésztasaláta
  • Könnyű, csirkés zöldségleves
  • Sajtos, tejszínes csirke
  • Rakott csirke
  • Finomfőzelék
  • Csirke nugetts
  • Brokkolikrém leves

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Brokkolis csirke

264.._.._brok.k-horz_cim.jpg

  • Brokkolis csirke
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg gomba
  • 5 db tojás
  • fél bögre tej
  • 5-6 ek liszt
  • olaj

A brokkolit nagyobb rózsákra szedjük, 5 percig sós vízben főzzük.

(Ne legyen túl puha!) A gombát feldaraboljuk, kevés vajon sóval, borssal megpároljuk. A csirke húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, olajon (én kacsazsíron) megpároljuk.

Jénait kivajazzuk. Belerakjuk a kisebb rózsákra szedett brokkolit, rárétegezzük a csirkehúst, a gombát. 

A tojásokat verjük fel, öntsünk hozzá fél bögre tejet, majd adjuk hozzáa lisztet, sót. Habverővel simára keverjük. Palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát készítsünk. Öntsük a rakottasra. 

Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 30 percig sütjük.

 .................................................................

 

Sült csirke zöldségágyon

259.._.._s._csirke_z-agyon.jpg

 

 

Sült csirke zöldségágyon
Recept: Kozári Judit
 
Hozzávalók: 6 db felső csirkecomb (én filézve szeretem), 5-6 szál sárgarépa, 1 db cukkini, 2 db közepes krumpli, 1 szál kisebb póréhagyma, zsír, vaj, só, bors, vegeta
 
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, egy tálban szórjuk, vegetával jól megfűszerezzük, ezt alaposan átforgatjuk. 
A tepsit kikenjük zsírral (lehet kacsa, liba, sertés), beleszórjuk a zöldségkeveréket, ráfektetjük a combokat. A combokat kicsit megkenjük vajjal.
Lefedve 220 fokon kb. 40 percig pároljuk. Majd levesszük a  fedelet, és pirosra sütjük. 
............................................................................... 
 

Gombakrém-leves

241.._..gombakremleves.jpg

 

Gombakrém-leves
Recept: Kozári Judit
 
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
5 dkg vaj
1 db közepes vöröshagyma, 
1 dl tejszín
só, bors
 
Gombát felkockázzuk. Vajat megolvasztjuk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a gombát, kis idő múlva vizet adunk hozzá, a feléig. Sót, borsot teszünk bele, ízlés szerint. Ha megfőtt (a gomba soha sem fő szét), turmixszoljuk.
Visszatesszük a tűzre, újra rottyantjuk. Utólag hígítjuk tejjel, vagy vízzel.
Petrezselyemmel díszítjük. Pirított kenyeret, vagy kifli karikát, vagy levesbetétet adunk hozzá. 
..........................................................................
 

Tepsis csirke

tepsis_csirke_cimke.jpg

 

  • Tepsis csirke, 
  • (cukkini, paradicsom)
  • Recept: Kozári Judit  
  •  
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • Nagyobb darab cukkini
  • 4 db paradicsom
  • trappista sajt
  • mini mozzarella sajt
  • olaj, só bors, csirke fűszer
  •  
  • A csirkehúst apró darabokra vágjuk, fűszerezzük. Olajon megpirítjuk. Jénai aljába tesszük a megsült húst. Rákarikázzuk a cukkinit (nem kell meghámozni, ha nem túl öreg). Erre karikázunk egy sor paradicsomot. Ismét cukkinit teszünk egy sorba. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt trappista sajttal. A sajt tetejére tesszük a mozzarella golyókat.
  • Lefedve 15-20 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, majd szép pirosra sütjük. 
 ....................................................................................

Görcsleves

223.._.._gorcsleves.jpg

  • Görcs leves
  • Recept: Kozári Judit
  •  
  • Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • kevés víz
  • őrölt pirospaprika
  • pár szem krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db paradicsom
  • só, bors
  • Tészta:
  • A lisztből, tojásból és vízből tésztát gyúrunk. Amikor kész,a tésztát vékonyra kinyújtjuk.
  • Az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal.  Ezt a tésztára  kenjük. A megkent tésztát félbe hajtjuk. 10 cm hosszú csíkokat vágunk belőle, és csomókat kötünk rá.
  • Leves:
  • Egy fej vöröshagymát megfonnyasztunk kevés olajon. Rádobjuk az apróra kockázott paradicsomot. Hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát, majd belerakjuk a répát és a krumplit. (Ízlés szerint répa nélkül is készíthetjük.)
  • Vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. 
  • A tésztákat belerakjuk a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. 
  •  
  • ----------------------------------------------------------------

Csirkés, tésztás

 

222_.._..csirkes-tesztas.jpg

 

  • Csirkés tészta
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg száraztészta
  • 60 dkg filézett csirke comb
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj
  • A tésztát kifőzzük.
  • A hozzávalókat 1 cm-es kockákra vágjuk. A fokhagymát összetörjük, a petrezselymet felaprítjuk.
  • A húst 10-15 percig (puhulásig) pirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, 2-3 percig ezzel is összesütjük.
  • A húst kiszedjük az olajból, majd rátesszük a zöldségeket. Kicsit megpároljuk, de csak annyira, hogy roppanós maradjon. Erre ráhalmozzuk a húst, és összekeverjük. Majd rádobjuk a kifőtt tésztát, és a gázon, az egészet jól összeforgatjuk. Petrezselyemmel megszórjuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bőségtál

218.._.._hideg_bosegtal.jpg

 

  • Bőségtál
  • Recept: Kozári Judit
  • Tartalma:
  • Füstölt paraszt sonka tekercsben
  • Csípős snack kolbász
  • Kőrözöttel töltött paprika
  • Kockasajt
  • Füstölt párizsi szelet, sajtszelettel tekercselve
  • Főtt tojás
  • Házi kolbász karikák
  • Lilahagyma
  • Paradicsom
  • "csak" ennyi!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Baconos csirke

217.._.._baconos_csirke.jpg

 

  • Baconos csirke
  • Recept: Kozári Judit
  • A csirkemellet vastag csíkokra vágjuk. Borsozzuk. A sóval óvatosan, mert a bacon általában elég sót tartalmaz.
  • A darabokat egy-egy bacon csíkba tekerjük.
  • Kevés olajat öntünk a tepsibe, a betekert húsokat egymás mellé tesszük. Kicsi sörrel meglocsoljuk. Mikor már kicsit megsült, reszelt sajtot szórunk a tetejére. Azt is rápirítjuk.
  • Nagyon finom.


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bugaci húsgombóc leves

211.._.._bugaci_husgomboc_leves.jpg

  • Bugaci húsgombóc leves
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 1 zacskó húsgombóc vagy májgombóc levesbetét
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 1 kicsi paradicsom
  • 1 kicsi TV paprika
  • 1 pohár tejföl
  • 1 db egész tojás
  • Petrezselyem zöld
  • Olaj, só, bors, liszt, őrölt pirospaprika
  •  

Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk liszttel. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk őrölt pirospaprikával. Felengedjük vízzel. sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paprikát, paradicsomot (egészben, hogy a végén ki tudjuk venni), majd az apróra vágott fehérrépát. 10 percig főzzük. Beletesszük az apróra vágott sárgarépát, és a húsgombócot. Már majdnem kész, beletesszük a tejfölt, az apróra vágott krumplit. Egy tojásból, és fél bögre  lisztből nokedli tésztát keverünk, amit a krumpli után beleszaggatunk. Apróra vágott petrezselymet dobunk a végén rá.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tésztasaláta

197.._.._.._tesztasalata.jpg

 

  • Tésztasaláta
  • Recept: Kozári Judit
  •  
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg szarvacska, vagy csavart csőtészta
  • Tartármártás
  • 1 szál répa
  • 1 db paradicsom (kikaparva a magja)
  • 1/4 piros kaliforniai paprika
  • 1 szál újhagyma
  • Kicsi doboz kukorica fele
  • Néhány szál petrezselyem
  • (a zöldségek ízlés és idényjelleg szerint variálhatók)
  •  
  • A tésztát kifőzzük. Hagyjuk kihűlni. A répát 5 percig előfőzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni. 
  • Minden zöldséget nagyon apró kockára vágok. (Kivéve a kukorica, mert az úgy jó, ahogy van:-). )
  • A petrezselymet apróra vágjuk.
  • A tésztára ráborítom a zöldségeket és a tartárt. Az egészet összekeverjük. Szükség esetén sózzuk. 
  • Ha sokat áll, akkor kiszáradhat, ezért lehet tejjel higított tejföllel, vagy kefirrel egy kicsit meglocsolni, hogy jobban csússzon.
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Könnyű, csirkés, zöldségleves

194_.._.._konnyu_csirkes_zlds.lev..jpg

 

Könnyű csirkés zöldségleves (diétás)

Recept: Kozári Judit

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 db közepes karalábé
  • 2 db nagy szál sárgarépa
  • 2 db nagy szál petrezselyem gyökér
  • 1,5 dl zöldborsó
  • olaj, só, őrölt bors, vegeta, pirospaprika, 
  • 1 tk csemege paprika krém
  •  
  • Hagymát apróra vágjuk, répát, petrezselyem gyökeret karikára, karalábét, csirkehúst kockára. 
  • Hagymát megdinszteljük. Rádobjuk a húst, és fehérre pirítjuk.
  • Megszórjuk kevés pirospaprikával, belekeverjük a paprikakrémet.
  • Felengedjük vízzel, beletesszük a gyökeret, répát, majd fűszerezzük. 
  • Kicsit később a karalábét és a borsót is beletesszük. Készre főzzük.
  • Petrezselymet szórunk rá. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Sajtos, tejszínes csirke

191.._.._sajtos_rakott_csirke_cimke.jpg

 

 

  • Sajtos-tejszínes csirke
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkehús, 
  • 25 dkg trappista,
  • 2,5 dl főzőtejszín,
  • 15 dkg kockázott bacon,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • vaj, só, bors
  • A húst kisebb szeletekre vágjuk, fűszerezzük ízlés szerint, állni hagyjuk 15-20 percig. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • Egy hőálló tálat kivajazunk, belerakjuk a hús felét, rá a bacont és a hagymakarikákat, majd újabb réteg hús, aminek a tetejére rátesszük a sajtot, majd ráöntjük a tejszínt.
  • Lefedve 60 percig sütjük, kb. 200 fokon. Utolsó 10 percben vegyük le az alufóliát, süssük pirosra.
  • Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rakott csirke

187.._.._rakott_cs..jpg

 

  • Rakott – tojásos - csirke
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 2 cs mell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 3 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • A húst felszeleteltjük, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A tepsi alját (esetleg oldalát) kirakjuk bacon szeletekkel. Sajtot lereszeljük. Tojásokat felverjük. A húsokat megforgatjuk a lisztben, majd a felvert tojásban. Rátesszük a megforgatott hússzeleteket a sonkára, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezt ismételjük, amíg tart a hús. A maradék tojással meglocsoljuk az egészet, majd sajtot szórunk a tetejére. Az egész tetejére bacon szeleteket teszünk. 
  • 220 fokon, sütőben, fólia alatt 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 20 percig pirosra sütjük.

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Finomfőzelék

 

169.._.._finomfozelek_..jpg

 

  • Finomfőzelék, sült csirkecombokkal
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 fej karalábé
  • tej, liszt, olaj, cukor, só, petrezselyem zöld  
  • A sárgarépát, a karalábét apróra vágjuk. A három féle zöldséget külön-külön megpároljuk olajon. A borsót, a répát, a karalábét egy lábasba összekeverjük. Megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, majd tejjel. Sóval, cukorral, aprított petrezselyemmel ízesítjük. 
  • A csirkehúst megtisztítjuk, sóval, borssal fűszerezzük. Olajat serpenyőbe felforrósítjuk, beletesszük a húsokat, melléteszünk vöröshagymát, fokhagymát. Puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Csirke nugetts

 

168.._.._..csirkenugetts_cimke.jpg

 

  • Csirke nuggetts
  • Recept: Kozári Judit
  •  
  • Hozzávalók:
  • Csirkemell
  • Liszt
  • Tojás
  • Sós perec
  • Sajt
  • Bors
  • Olaj
  •  
  • A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk (kb. két falat legyen), sózzuk, borsozzuk. A sós perecet a reszelt sajttal elektromos darabolóval felaprítjuk. A csirke darabokat megforgatjuk lisztben, tojásban, majd a pereces-sajtos darálmányban. Bő olajban hirtelen kisütjük.
  • Ízlés szerinti mártogatós szósszal, friss salátával tálaljuk. 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Brokkolikrém leves

 

154.._.._brokkoli_kremleves.jpg

 

  • Brokkoli krémleves
  • Recept: Kozári Judit
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli,
  • 10 dkg burgonya,
  • 1 fej hagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejszín, leveskocka, só, bors,
  • 15 dkg cheddar vagy gouda, vagy edami sajt
  •  
  • A brokkolit rózsáira szedjük, burgonyát apró kockára vágjuk. Hagymát felaprítjuk, fokhagymát szétnyomjuk. A hagymát megpároljuk, rádobjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát, rövid ideig átforgatjuk.
  • Fél liter vízzel felöntjük, beleteszünk egy leveskockát, hozzáadjuk a tejszínt, lefedjük. 10-15 percig főzzük, míg megfőnek a zöldek.
  • A levest összemixeljük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, 10 dkg-ot beleteszünk a levesbe, a többit tálaláskor a levesre szórjuk.

 

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

  •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 180
Heti: 901
Havi: 3 239
Össz.: 467 947

Látogatottság növelés
Oldal: Kozári Judit főzte I.
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »