ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Vegyes IV. (Barátok küldték)

  • Tartalom:
  • Kókuszhercegnő
  • Stefánia szel. sajttal
  • Baconba göngyölt cs. mell
  • Sütőtökös túrótorta, tészta nélkül
  • Burgonyás, tekert muffin
  • Aranygaluska-torta
  • Fürjtojással töltött vagdalt
  • Almatorta
  • Pudingos gyümölcstorta
  • Házi kifli
  • Mákos guba
  • Gesztenyés bonbonok
  • Pudingos gyümölcstorta

 ..............................................................................................

Kókuszhercegnő

419.._kokuszhercegno_cimke.jpg

Készítette: egy nagyon kedves barátnőm.

  • Tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek kakaó
  • 8 dkg cukor
  • fél sütőpor   
  • A fenti anyagokat összedolgozzuk, kettéosztjuk, és egyenként elnyújtjuk.
  • Kókusz-krém:
  • 6 tojás felvert fehérje
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • Vanília-krém: 
  • 6 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 vanília pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 1 tk vanília aroma
  •  

Az egyik tésztalapot belehelyezzük a tepsibe, rásimítjuk a kókuszkrémet, és rátesszük a másik tésztalapot. Ezt megsütjük.

Közben elkészítjük a vanília krémet:

 tojás sárgákat, a cukrot, a lisztet, a pudingot alaposan elkeverjük, és sűrűsödésig főzzük, lehűtjük, majd hozzá adjuk a vajat és a vanília aromát.

Ha kihűlt a tészta, rásimítjuk a krémet, a tetejére csokimázt, vagy reszelt csokit teszünk.  

 ....................................................................................

Stefániaszelet sajttal

412._stefike_rozika.jpg 

Készítette: egy nagyon kedves barátnőm.

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg darált hús,
  • 2 cs. szeletelt bacon,
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2 db zsemle (áztatva)
  • 1 fej vöröshagyma (párolva)
  •  2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  •  3-4 evőkanál olaj.
  •  só, bors, szerecsendió, 

A szokásos módon elkészítjük a fasírt-masszát. Kb. 60-70 cm-es folpakra - 1 cm vastagon  ráterítjük a húst, ráreszeljük a sajtot. A hús végénél, egymást átfedve lerakjuk a bacon szalonnát, majd a fólia segítségével feltekerjük, mint a bejglit. A sütőpapírt kiolajozzuk, beletesszük a tekercset, alufóliával lefedjük, 30-40 perc után ezt levesszük és pirosra sütjük.

 ................................................................................

 

Baconba göngyölt csirkemell 

371-1_baconba.jpg373_bac-ba_gyongy._cs.m..jpg

 

  • Baconban göngyölt csirkemell
  • aszalt szilvával töltve! 
  • Készítette: Szokolyi István
  •  Hozzávalók:
  • 6 db fél csirkemell filé
  • aszalt szilva
  • bacon szalonna
  • olaj, fűszerek
  • A mellet – a képen látottak szerint – bevágjuk, 1-2 aszalt szilvát teszünk a kis zsebbe, megfűszerezzük, át átgöngyöljük a szalonna csíkokkal.
  • Serpenyőben kérget sütünk rá,  majd pici vízzel pároljuk, és fedő alatt készre sütjük.
  • (20 perc alatt elkészül.) 
  • ............................................................................................

Sütőtökös túrótorta, tészta nélkül

356.._..sutotokos_turotorta.jpg

Készítette: Szabóné Julika

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 500 g tehéntúró
  • 2 tojás
  • 100 g cukor (tetszés szerint több)
  • 2 evőkanál keményítő
  • 25 g szemes mák

A sütőtök krémhez:

  • 500 g főtt sütőtök pürésítve
  • 2 tojás
  • 70 g cukor (tetszés szerint több)
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

A szószhoz:

  • 100 g tejföl
  • 100 g főtt sütőtök pürésítve
  • 30 g cukor
  • 1 tojás

Elkészítés:

A túrókrém alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, hozzákeverjük a mákot. Aki nem szereti, kihagyhatja belőle.

A főtt sütőtöknek kikaparjuk a belsejét, majd robotgéppel pépesítjük. A tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a citromhéjat hozzákeverjük a langyosra hűlt sütőtökhöz.

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel. A túrós masszát és a sütőtök krémet egy kanál segítségével rétegezzük. A forma közepén kezdjük a rétegezést, először egy adag sütőtökkrémet teszünk bele. Egy kanállal túrókrémet kanalazunk mellé, megpróbálunk szép körformát alkotni. Így tesszük a töltelékeket a formába, egészen addig amíg elérünk a széléig.

Hogy a torta még szebb legyen, egy fogpiszkálóval vonalakat húzunk bele, a közepétől kifelé haladva. 170 fokos sütőben nagyjából 40 percig sütjük.

A szósz hozzávalóit összekeverjük.

Kivesszük a tortát a sütőből és a forró süteményre öntjük a szószt, még 7 percre visszatesszük a sütőbe.

Amikor lehűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és szeleteljük.

.........................................................................

Burgonyás, tekert muffin

339._.._burg._tekert_muf_j..jpg

Készítette: Szabóné Julika

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dk liszt
25dk főtt burgonya áttörve
25dk ráma margarin
1 ek só
1dl tej
5dk élesztő pici cukorral tejben megfuttatva.
3 tojás sárgája
1 egész tojás a tészta megkenéséhez
10 dk reszelt sajt a tetejére.
Tetszés szerint magvak a szóráshoz. Én lenmag, olajtökmaggal szórtam meg. Ez ki is hagyható.
 

 

  • Töltelék:
  • 1dl tejföl,
  • 10 dk reszelt sajt.

 

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk és hagyjuk megkelni duplájára. Mikor megkelt átgyúrjuk, és 3 felé vágjuk a tésztát. Kigyújtjuk 20x30cm téglalappá és megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, és 12 felé vágjuk és papírral bélelt muffin-sütőbe tesszük. Hagyjuk megkelni és megkenjük felvert tojással megszórjuk sajttal és magvakkal. 180C fokon sütjük. Nagyon finom puha ízletes finomság. 

Saját találmány és recept. Csak nagy adagot készítettem belőle, lett még 2 tepsi pogácsa. Nagyon finom foszlós, mint a csiga. Krémes a tejföltől és a sajttól. 

........................................................................

Aranygaluska-torta

331.._aranygaluska-torta.jpg

Készítette: Szabóné Julika

  • 50 dk liszt
  • 3 dl langyos tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg puha ráma margarin, vagy vaj
  • 1 citrom héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  •   

Az élesztőt kicsi tejben pici cukorral megfuttatjuk és a többi anyaggal együtt kidagasztjuk. Hagyjuk kelni, hogy duplájára nőjön.

Hintéshez:

20 dkg darált dió 10 dkg cukor és 1 teás-kanál fahéj.

Mikor megkelt átgyúrjuk, és kinyújtjuk ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk 2 cm-es átmérőjű pogácsa szaggatóval. A kis korongokat megkenjük olvasztott margarinnal és ízesített darált dióba forgatjuk.

Kivajazunk egy torta-formát, vagy egy hőálló edényt és ebbe egymásmellé rakjuk a dióba forgatott korongokat. Mikor 2 sort lerakunk, hagyjuk ismét, hogy megkeljen a tésztánk.Sütés 180 C fokon 20 percig, majd további 20 perc 150 C fokon. Ha nagyon gyorsan sül, megég a dió a tetején. 

Díszítés: Őszibarack-szeletek, szőlő-szemek. A tetejére olvasztott csokoládé (10dk csoki 2 ek étolaj ezt megolvasztani gőz fölött).

..................................................................................

Fürjtojással töltött vagdalt

328._szokolyi_tojasos_fasirt.jpg

Recept: Szokolyi István


Hozzávalók:
0,5 kg darált hús (lapocka)
Fűszerek ízlés szerint (só, bors, fokhagyma,stb)
Tojás 3 db
Zsemle
Főtt fürjtojás
Morzsa a forgatáshoz
Olaj

Almatorta

317.._..almatorta.jpg

 

  • Recept: Szokolyi István
  • Hozzávalók:
  • 180 g liszt –
  • 140 g cukor –
  • 50 g vaj –
  • 125 ml tej –
  • 4 g sütőpor –
  • csipet só –
  • 2 tojássárgája –
  • 4 db alma
  • Elkészítés:
  • A cukorból 3 kanálnyit félre teszünk, a többit a tojássárgájával habosra keverjük.
  • Az olvasztott vaj felét és a tejet, a sót, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, és jól összekavarjuk.
  • A formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát . A felszeletelt almát belenyomkodjuk. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk, rászórjuk a félretett cukrot. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük (tűpróbáig)!

..................................................................................

Pudingos gyümölcstorta

303.._.._pud._gyum._torta..jpg

Készítette:  Vidnerné Paplanos Ica

Hozzávalók:
1 db gyümölcstorta piskóta

A töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2 evőkanál cukor

A tetejére:
Gyümölcs
1 csomag színtelen gyümölcskocsonya
2 evőkanál cukor
2 dl habtejszín

A pudingot felfőzzük és langyosra hűtjük, majd a tésztára kenjük.
A hűtőbe tesszük, amíg a puding megdermed.
Rárakjuk a gyümölcsöket. A zselatint 3 dl vízben 2 evőkanál cukorral, kis lángon, állandó kevergetés mellett feloldjuk, kicsit lehűtjük. Amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük.
Tejszínhabbal kínáljuk.

.................................................................................

 Házi kifli

265.._..hazi_kifli_cim.jpg

 

  • Házi kifli
  • A recept egy kedves baráttól érkezett.
  •  
  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 2,5 dl tej - langyos
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg vaj olvasztva
  • 1tk cukor,
  • 1 tk só 

Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, amiben a sót elkevertük, majd a tejjel összeállítjuk és dagasztás közben - apránként - belecsurgatjuk az olvasztott vajat. Ettől lesz foszlós. 

A tésztát kettéosztjuk, egyenként vékonyra elnyújtjuk "+"  alakban négyfelé vágjuk, és úgy formázzuk, hogy a külső szélénél tekerjük fel -  befelé.  Összesen 8 db lesz belőle. Csak addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik. A tetejét tojással megkenjük. Kb. 180-200 fokon sütjük. A sütő aljába egy lábasba tegyünk vizet.

.................................................................

Mákos Guba

239_.._..makos_guba.jpg

 

Mákos guba
Recept: Lia Violáné Marosi 
  • Hozzávalók:  
  • 5 db kifli felkarikázva,
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 liter tej (körülbelül)
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/4 kg darált, cukrozott mák /ízlés szerint/
  •  
Elkészítés: 
Egy kb. 20x30 cm átmérőjű tepsit kivajazok, az előzőleg felkarikázott kiflivel kirakom, rászórom /én bőven/ a cukrozott darált mákot, majd befedem a megmaradt kifli karikákkal. Azt is megszórom cukrozott mákkal. 
A 3 db tojás sárgáját kikeverem, 3 ek cukorral, felhígítom annyi tejjel, ami várhatóan ellepi a kifli-karikákat, 180 fokos sütőbe 15 percig sütöm, majd a felvert tojás fehérjét rákenem és visszarakom a sütőbe alacsonyabb hőfokon. Én 50 fokon másik 15 percig szépen hagytam megszikkadni a tetején a tojáshabot. Majd sütőből kivéve langyosra hűtöm, tálalom. Aki a tojásfehérjébe gondol 1 ek cukrot tenni, egyéni ízlés dolga. A tojásfehérjéket néhány csepp természetes citromlével vertem föl kemény habbá.  
Vanília, v. tejszín sodót kínálok hozzá.
 
..................................................................
 
237_.._.._geszt._bonbonok...jpg
 
  • Gesztenyés bonbonok. Sütés nélkül.
  • Recept: Szabóné Julika
  •  
  • Hozzávalók:
  • 30kg darált háztartási keksz,
  • 25dk fagyasztott gesztenyepüré
  • 3 ek baracklekvár,
  • 1vanília cukor,
  • 1 adag presszó kávé,
  • 1dl rum,
  • Cukor, ízlés szerint. (Én nem tettem bele, mert a keksz és a gesztenye is cukrozott).
  • 2 ek holland kakaópor. 

A hozzávalókat összegyúrtam, és bonbon formázóval bonbonokat formáztam. Ha nincs bonbonformázó, kézzel is meglehet formázni. Utána 15dk ét-csokit és 3ek olajat vízgőz fölött megolvasztottam és a bonbonokat a csokiba mártogattam. A bonbonokba fogpiszkálót szúrtam és így mártogattam a csokiba. Hideg helyre kell tenni és másnap fogyasztható. Nagyon finom lett. Saját recept.

...................................................................





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 210
Heti: 381
Havi: 3 008
Össz.: 479 132

Látogatottság növelés
Oldal: Vegyes IV. (Barátoktól)
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »