ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 Aprósütemények I.

  • Tartalom:
  • Epres muffin
  • Turbó-zserbó
  • Almafánk
  • 1. Lekváros kifli
  • 2. Londoni szelet
  • 3. Sportszelet
  • 4. Linzerkarika
  • 5. Diós kekszkorongok
  • 6. Zserbó
  • 7. Meggyes piskóta
  • 8. Zabpelyhes muffin
  • 9. Forgácsfánk

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Epres muffin

417.._epres_muffin.jpg

Recept: Zsuzsamama

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,25 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 bögre felkockázott eper
  • 15-20 deka nutella

Elkészítése:

A muffinsütőt béleljük ki papírral. Az epret kockázzuk fel.

A cukrot a tojásokkal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, végül az epret.

Kezdjük megtölteni a papírkapszlikat: egy kanál tészta, egy kanál nutella, a tetejére ismét egy kanál tészta kerül. Fontos, hogy a formák háromnegyedéig érjen a tészta teteje. Előmelegített sütőben, 25 percig, tűpróbáig sütjük.

 

......................................................... 

Turbó-zserbó

145.._.._turbo-zserbo.jpg

 Recept: Zsuzsamama főzőoldala 

  • Hozzávalók:
  • Fél kilogramm liszt,
  • 25 dkg vaj,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 2 egész tojás,
  • 4 dkg élesztő, egy kis kanál szódabikarbóna, pici só.
  • A vajat a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót, majd laza tésztává gyúrjuk.
  • 4 cipóba osztjuk. 15 percig pihentetjük. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk (35 x 30 cm.)
    Az első lapot vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, majd baracklekvárral megkenjük, erre rászórjuk a diótöltelék egyharmadát, a darabos dió egyharmadát. Ugyanígy járunk el a többi lappal is.
    Amikor az utolsó lapot ráborítjuk a tetejére, villával megszurkáljuk, és egy óra hosszat hagyjuk kelni. Jól előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük, körülbelül 30 percig. (tűpróba!)

    Ha kihűlt, a tetejét csokival bevonjuk.

    Töltelék:
    20 dkg cukor,
  • 50 dkg darált dió,
  • 3 csomag vaníliás cukor,
    Két üveg sárgabarack lekvár
  • 15 dkg dióbél kissé összevágva
  • Kevés rum
  • A töltelékhez összekeverjük a darált diót a cukorral. Egy másik tálban beáztatjuk a darabos diót az egy evőkanál cukorral elkevert rumba.

  • A tetejére:
    2 tábla étcsokoládét 8 dkg vajjal, gőz fölött felmelegítünk, amíg teljesen egyneművé válik, nagyon kevés tejszínt öntünk bele (így nem fog töredezni a csokimáz)
    Néhány perc hűtés után, ráöntjük a tészta tetejére.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Almafánk

1.2.5._.._almafank.jpg

 

 Recept: Zsuzsamama főzőoldala 

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt (35 dkg)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor, 1 van. cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj
  • porcukor
  • lekvár
  • fahéj
  • Az almákat mossuk, hámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  • A levét gyengén kicsavarjuk.
  • Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet.
  • Összedolgozzuk, és egy kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
  • A tészta ne legyen túl nagy, mert sütés közben tovább nő. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba.  Pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.
  • Tálaláshoz bármilyen lekvárt és fahéjas porcukrot adunk.
  •  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Lekváros kifli

17._._._._._..lekvaros_kifli_cimke.jpg

 Recept: Zsuzsamama főzőoldala 

  • Lekváros kifli
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 dl joghurt
  • 5 dkg élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 15 dkg túró,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál cukor, vaníliás cukor
  •  
  • A vajat és a túrót a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot.  Ezután kerül bele fél tojás (úgy tudjuk elfelezni, ha egy tálkában kissé összekeverjük, és kanállal kétfelé osztjuk), a felfuttatott élesztő, és a joghurtból annyi, hogy könnyű tésztát kapjunk.
  • Miután jól összedolgoztuk, fél órát, meleg helyen duplájára kelesztjük. Két cipóba vesszük. Külön-külön nyújtjuk el, háromszögekre vágjuk, lekvárt teszünk bele és kifli formára feltekerjük. Tepsibe rakjuk, a tojás másik felével megkenjük a tetejét, és szép világos barnára sütjük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 2. Londoni szelet

15......._londoni_szelet.jpg

 Recept:  Zsuzsamama főzőoldala 

Tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor

Tetejére:

  • sárgabarack lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 vaníliás cukor

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kisebb tepsit (20x30) kibélelünk vele. Sárgabarack lekvárral megkenjük. A tojások fehérjéből félkemény habot verünk, ezután apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, hozzátesszük a darált diót, és a vaníliás cukrot, majd a habot rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára. Mehet az egész a 180C-ra előmelegített sütőbe kb.25-30 percre.

[Aki még nem csinált ilyet, figyeljen, hogy a felvert habhoz apránként adja hozzá a porcukrot, mert, ha mindjárt az elején teszi hozzá, akkor órákon keresztül verheti, mindhiába!]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 3. Sportszelet

 

sportszeletj.jpg

 Recept:

Zsuzsamama főzőoldala 

 

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz, vagy babapiskóta
  •  8 dk cukor,
  •  1 evőkanál kakaópor
  •  10 dkg szobahőmérsékletű margarin
  •  Kevés tej,
  •  Kevés rumaroma
  • A fenti anyagokat jól összegyúrom és egy peremes tálcába, tepsibe, vagy jénaiba belenyomkodom.
  • 10 dk étcsokoládét 5 dkg margarinnal és 1-2 kanál tejszínnel felolvasztok, majd a kekszes alapra öntöm. Másnap tálalom.
  • Fogyasztás előtt ajánlatos fél órával korábban kivenni a hűtőből, mert így lágyabban lesz mennyei csemege.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

4. Linzerkarika

 

linzerkar.v..jpg

Recept:

Zsuzsamama főzőoldala 

 

Linzerkarika
45 dkg liszt,
30 dkg vaj, vagy margarin (hidegen)
15 dkg porcukor,
3 tojás sárgája
1 vaniliás cukor,
1 citrom és egy narancs héja reszelve
1 sütőpor, pici só
1 evőkanál tejföl (csak, ha kell) + 20 dkg darabos dió – a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Ezutát vékonyra kinyújtjuk és kerek formára szaggatjuk. A korongok felének a közepére kis lyukat vágunk.
A korongokra baracklekvárt teszünk, amire ráhelyezzük a lyukas formákat. Tojásfehérjével megkenjük, darabos dióval megszórjuk.
180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.                     

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

5. Diós kekszkorongok

 

moszkauer.jpg

 Recept: 

Zsuzsamama főzőoldala 

  • Moszkauer recept alapján: Szabadon
    Hozzávalók
    Tésztához
    10 dkg, dió
    5 dkg aszalt sárgabarack
    5 dkg vaj
    5 ek tejszín
    4 dkg Xukor
    3 dkg liszt
  • Csokoládé-bevonathoz: 10 dkg étcsokládé, 3 dkg vaj
  • A diót durvára törjük. A sárgabarackot apró kockákra vágjuk.
  • Egy lábasban a vajat, a tejszínt és a Xukrot összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a diót, a barackot és a lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából, jó távol egymástól. Majd a halmokat a kanál hátuljával kör alakúvá lapogatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk 10-15 percre.
  • A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak aztán vesszük ki.
  • Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és a csokit.
  • A kihűlt korongok alját megkenjük csokival és a csokis oldalával felfelé tányérra helyezzük.
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::              

6. Zserbó

 

zserbo.jpg

  •  Recept: 

    Zsuzsamama főzőoldala 

  • Gerbeaud legenda:
  • Gerbeaud Emil, mint csokoládé-készítő mester, honosította meg Magyarországon a macskanyelvet és a konyakos meggyet. Mindezen felül, vajas, párizsi és különleges krémeket, több mint százféle teasüteményt, csemegecukorkákat készített.
  • A mindenki által ismert és talán a magyar háziasszonyok kedvenc süteménye, a Gerbeaud szelet is alapítónk nevéhez fűződik. Az eredeti receptje alapján készült sütemény, élesztős tésztalapokból áll, melyet sárgabaracklekvárral, porcukorral és darált dióval töltünk, tetejére pedig csokoládémáz kerül.
  •                                           
  • Hozzávalók:

    Fél kilogramm liszt,
    25 dkg margarin,
    3 evőkanál cukor,
    2 egész tojás,
    3 dkg élesztő, egy kis kanál szódabikarbóna, pici só.

    Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, és a fenti anyagokkal összegyúrjuk.
    4 cipóba osztjuk. 15 percig pihentetjük. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk (35 x 30 cm.)
    Az első lapot vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, majd baracklekvárral megkenjük, erre rászórjuk a diótöltelék egyharmadát. Ugyanígy járunk el a többi lappal is.
    Amikor az utolsó lapot ráborítjuk a tetejére, villával megszurkáljuk, és egy óra hosszat hagyjuk kelni. Jól előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük, körülbelül 30 percig. (tűpróba!)

    Ha kihűlt, a tetejét csokival bevonjuk.

    Töltelék:
    15-20 dkg cukor, 40-50 dkg darált dió, 3 csomag vaníliás cukor,
    Egy-másfél üveg sárgabarack lekvár.

    2 tábla étcsokoládét 8 dkg vajjal, gőz fölött felmelegítem, amíg teljesen egyneművé válik, nagyon kevés tejszínt öntök bele (így nem fog töredezni a csokimáz)
    Néhány perc hűtés után, ráöntöm a tészta tetejére.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

7. Meggyes piskóta

 

meggyes_piskota.jpg

 Recept: 

Zsuzsamama főzőoldala 

22 dk vaj, vagy margarin,
22 dkg porcukor
6 tojás
27 dkg liszt,
1,5 csomag sütőpor
A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és közben mindegyikkel simára keverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá, szakaszonként és közben kb. fél deciliter vízzel is hígítjuk. Végül a tojásfehérje habot keverjük bele, óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejére kimagozott meggyet teszünk.
Közepes tűznél sütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk

                                                       :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Zabpelyhes muffin

 

zabpelyhes_vagott.jpg

 Recept: 

Zsuzsamama főzőoldala 

  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg zabpehely
    15 dkg gyümölcscukor/édesítő vegyesen,

    2 kávés kanál gyömbér,

    2 kávés kanál koriander (őrölt)

    Kevés fahéj, vaníliás cukor

    10 dkg durvára tört dió

    5 dkg mazsola

    5 dkg aszalt szilva (aprítva)

    2 tojás

    4 dkg teljes kiőrlésű liszt

    2 kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
  •  
  • Megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a zabpelyhet, a fűszereket. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Hozzákeverjük a sütőpor/szódabikarbónával elkevert lisztet, a cukorral habosra kevert tojásokat. A muffin-sütőt kibéleljük a papírral és belekanalazzuk a masszát. Szeletelt mandulával díszítjük. Forró sütőben sütjük, amíg a teteje kissé piros lesz.
  • Rost és édesítő tartalma miatt gyomor- és cukorbetegek is fogyaszthatják.
  • Friss gyümölccsel is lehet az aszalványokat helyettesíteni. Szerintem, azzal még finomabb.
  •         ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

9. Forgácsfánk:

 

forgacsfank.jpg
Recept: 

Zsuzsamama főzőoldala 


Hozzávalók:
25 dkg liszt,
3 dkg vaj,
7 dkg vaníliás-cukor,
½ dl tejföl,
2 db. Tojássárgája
½ dkg élesztő,
Kevés só.
2 cl rum
Zsír, vagy olaj
15 dkg baracklekvár

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a fél dekagramm élesztőt, kevés cukros tejben feloldva, kevés sót, kávéskanál cukrot, evőkanál tejfelt és egy kevés rumot.
Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és félóráig hideg helyen pihentetjük.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, ciframetélővel hosszú csíkokat vágunk belőle, amiből a képen látható kis masnikat formázunk. A megforrósított zsiradékba a tésztát belerakjuk (egyszerre nem sokat) és szép világos barnára sütjük.
Papírtörlőre kiszedjük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Külön csészében lekvárt adunk hozzá.

 

 

 

                                             :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 98
Tegnapi: 121
Heti: 513
Havi: 2 307
Össz.: 487 396

Látogatottság növelés
Oldal: Aprósütemények I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: belga krémes receptje - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »