ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Ételek Manzéger Gábor "műhelyéből" I.

 

  • Tartalom:
  • Zöldséges batyu
  • Sült lazac
  • Grill tarja és csirke
  • Töpörtyű
  • Milánói rántott borda
  • Rákfarok (garnélarák)
  • Harcsapaprikás
  • Bőségtál (Budapest szelet, Karaj sörbundában)
  • Sertésszelet gombamártással
  • Borjúpörkölt
  • Mustáros sertésszűz
  • Kocsonya
  • Töltött csirkecomb
  •  Halászlé filézett, ahogy Manzéger Gábor készíti
  •  Rántott hal, filézett, Manzéger Gábor "műhelyéből"

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zöldséges batyu

291.._zoldsegbatyu.jpg

 

Zöldségbatyu
 
Köszönöm a megosztást:
1 kg cukkini
5-6 db paradicsom
5-6 db vastaghúsú paprika
½ kg csiperkegomba
2 db kígyóuborka
4 fej lilahagyma
15-20 dkg vegeta
1 dl olívaolaj
 
A hozzávalókat egyforma, kb 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a vegetával, meglocsoljuk az olajjal. Kézzel jól átkeverjük, átforgatjuk a zöldségeket.
Alufóliából kb. 30 cm-es négyzeteket darabolunk. 
Dupla fólialapokra 1 maréknyi zöldségkeveréket teszünk, és batyut formálunk belőle.
A szénparázs fölötti rácsra tesszük, 20-25 percig sütjük. 15 perc után kinyitjuk a száját, hogy a leve kigőzölögjön.
.........................................................................

Sült lazac

282.._.._sult_lazac.jpg

 

Sült lazac
A lazac filét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk, ujjainkkal áttapintjuk, esetleges szálkát csipesszel kihúzzuk. 
Serpenyőben 5-8 dkg vajat felolvasztunk, hasonló mennyiségű olíva olajjal együtt felhevítünk. 
A lazacot bőrös felével lefelé ujjunkkal elnyomkodva pár másodpercig lefogva megkapatjuk (így nem fog a bőr összerándulni). Egy-két rozmaring-ágat melléteszünk, valamint 2-3 gerezd - késlappal összenyomott - fokhagymát. Kevés sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Fél citrom levét közben ráfacsarjuk, egy két előre leszeletelt citrom karikát is tehetünk a húsra sülés közben. 
Bőrös felével 4 percig sütjük. Majd megfordítjuk, 2 és fél 3 percig a másik oldalt is megsütjük. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk. 
Könnyű ételként salátával, zöldségekkel tálaljuk, bőséges ételként adhatunk hozzá ízlés szerint krumplit vagy rizst.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Grill tarja és csirke

279_.._..grill_tarja_es_csirke.jpg

 

Grill tarja és csirke 
(vagy igény szerinti hús)
 
½ kg csirkemell
½ kg tarja
 
A csirkét előző este bepácoljuk.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, átkenjük tört fokhagymával és olíva olajjal, majd ráöntjük a joghurtot.
 
A tarját szintén bepácoljuk előző este.
 Pác: só, bors, 2 dl ketsup, fél evőkanál csípős piros arany. Ezzel a keverékkel a hússzeleteket bedörzsöljük, a kimaradt pácot rásimítjuk a hússzeletek tetejére.
 
A húsokat kiemeljük a pácból és már tesszük is bele a forró olívaolajba, ha tárcsán készítjük.
Ha faszénen sütjük a húst, akkor fóliatálcára kevés olajat öntünk, és abban sütjük ki.
.................................................................................
 

Töpörtyű

263.._.._toportyu.jpg

 

Finom, házi töpörtyű

Recept: Manzéger Gábor


A vásárolt szalonna 2/3 – ad része zsírszalonna, 1/3 - ad része ipari vagy tokaszalonna (lebőrözött tokaszalonna).

Majd két centiméteres darabokra feldaraboljuk, nagyobb lábasban, közepes lángon, többszöri kevergetés közben, pirosra sütjük.

Kezdéskor 1-1 és1/2  deci vizet lehet alá önteni, de nem muszáj. A töpörtyű akkor van kész, ha az edény oldalához nyomva már nem sistereg. Nagy lyukú szűrőn lecsöpögtetjük, kicsit kihűlve már fogyasztható. Ekkor a legfinomabb!

 ...........................................................................................

 Milánói rántott borda

 

251.._.._milanoi_rantottborda.jpg

 

Milánói rántott borda
Recept: Manzéger Gábor
 
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30-35 dkg gépsonka
50 dkg csiperkegomba
2 db hámozott egész paradicsom konzerv
1 bokor bazsalikom (cserepes) vagy
1 evőkanál szárított bazsalikom, de jobb a friss
só, frissen őrölt fekete bors
3-4 ek olíva olaj
1 ek cukor
2-3 ek ketchup
1 doboz Barilla spagetti, No.5. 8 perces, vagy bármely
jó minőségű, lehetőleg olasz, száraz spagetti tészta
Trappista sajt. Lehet parmezán is, de az jóval drágább
Rántott húshoz:
6-8 szelet csontozott karaj
só, liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
olaj a sütéshez
 
Előkészületek:
A megtisztított vöröshagymát almareszelőn, vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Tisztított fokhagyma gerezdeket fokhagyma nyomón áttörjük. Gépsonka szeleteket egymásra helyezzük, 2 részletben éles késsel gyufaszál vékonyra felcsíkozzuk, majd 90 fokban elforgatva felaprítjuk. A tisztított gombával hasonló képen járunk el.
Ledarálni nem jó, mert nem lesz gusztusos. Használjunk éles kést.
Felnyitjuk a paradicsom konzerveket. A konzerv tartalmát átöntjük egy tálba. Az egész paradicsomokat a markunkba véve áttörjük, vagy krumplitörővel átpasszírozzuk. 
Nem baj, ha maradnak apró paradicsom darabok. De a kemény részeket szedjük ki.
Húst kiklopfoljuk, sózzuk, panírozzuk szokásos módon.
 
Főzés:
Olíva olajat felhevítjük egy magasabb falú serpenyőben, vagy lábasban, amibe a hozzávalók beleférnek. Vöröshagymapépet átpirítjuk néhány perc alatt, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Beleszórjuk az apróra vágott sonkát, pár percig rotyogtassuk, pirítsuk, hogy a víz kicsit elpárologjon. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós. De mindenképpen kell egy pici só, hogy a gomba összeessen. Ha a képződött víz nagy részét elfőtte, beletehetjük az áttört paradicsomot, átkavarjuk, rotyogtatjuk. 5-6 percig főzzük, beletesszük a cukrot ízlés szerint, és a ketchupot is. Átkavarjuk, további 3-5 percig főzzük. Közben összevágjuk a bazsalikomot szára nélkül, és beleszórjuk a szószba.
2 percig főzzük, majd félretesszük. A szósz felét elrakhatjuk a mélyhűtőbe a következő alkalomig, amikor megkívánjuk a milánói spagettit.
A rántott húst kisütjük a szokásos módon.
A tészta vizét felforraljuk, megsózzuk, és a dobozon feltüntetett ideig, kb. 8 percig főzzük. Így lesz igazán "al Dente". Főzővizet leöntjük, és azonnal tálalunk. Nem öblítjük le a tésztát.
Tányérra halmozunk egy adag tésztát, rámerünk a szószból egy merőkanállal, egy kávéskanálnyi vajat teszünk a szószra, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráteszünk egy két szelet rántott húst.
Jó étvágyat kívánok!
.....................................................................................
 

Rákfarok (Garnélarák)

243.._.._garnelarak.jpg

 

  • Rákfarok 
  • Recept: Gábor Manzéger
  • Hozzávalók:
  • Fél kg rákfarok (garnéla)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl száraz fehérbor.
  • Sűrített paradicsom, só, bors
  •  
  • A répát és a zellerszárat zsülienre (vékonyra) vágjuk. Olíva olajon megfonnyasztjuk. Két-három gerezd fokhagymát, fokhagyma nyomón áttörve, hozzáadjuk. Ezután  beletesszük a megtisztított rákfarkakat, majd felöntjük 1 ½ - 2 dl száraz fehér borral.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Belekeverünk két teáskanál sűrített paradicsomot. 3-4 percig egyik oldal, majd másik oldalt átsütjük, a végén egy kis darab vajat beledobunk ebbe a szószba.
  • Ez összerottyan, és máris kész.

 

............................................................................

Harcsapaprikás

 

140._._._harcsapaprikas..._cimke.jpg

 

  • Harcsapaprikás
  • Manzéger Gábor „mühelyéből”
  • Hozzávalók:
  • Egy-másfél kg harcsa felkockázva
  • 2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 3 db paradicsom kis kockára vágva
  • 3 db TV paprika kis kockára vágva
  • Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
  •  
  • A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
  • Jó étvágyat hozzá!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bőségtál

 

1.1.1.._bosegtal_cimke.jpg

 

Budapest-szelet

Elkészítette: Manzéger Gábor

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • grill fűszerkeverék, ételízesítő

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen megsütjük. Kérget sütünk rá.

Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk. Majd a végén a fóliát levesszük és pirosra sütjük a húsokat. 

A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük a csirkemájat, és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk.

Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
 

......................................................................................................

 Karaj sörbundában.

Készítette: Manzéger Gábor.

8 szelet karaj,
3 dl sör,
3 tojás,
30 dkg liszt
Só, bors

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A lisztet és a tojást elkeverjük annyi sörrel, hogy nem túl sűrű panírt kapjunk.
A húsokat belemártjuk a palacsintatésztába és forró olajban, mindkét oldalukat megsütjük.
Sült burgonyával tálaljuk. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sertésszelet gombamártással

 

99.._.._sertesszel._gombm..jpg

 

  • Sertésszelet gombamártással, krokettel.
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 1 kg szeletelt tarját befűszerezünk (só, bors, fokhagymapor), majd lefedve, hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát, illetve, amennyi időnk van.
  • 5 dkg vajat és
  • 1 dl olíva olajat felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  • Ezután tepsibe rakjuk, ráöntjük a pecsenye levét, valamint
  • 2-3 dl sört (ne lepje el a húsokat)
  • 1 fej fokhagymát, héjával együtt „derékba” vágunk és azt is beletesszük,
  • 2-3 zellerszárat dobhatunk még bele.
  • Fóliával lefedjük és 190 fokon 1 óra hosszáig (puhulásig) pároljuk.
  • Levesszük a fóliát, a pecsenyelé kétharmadát leöntjük.
  • A húsokat megforgatjuk, és kb. 15 percig 200 fokon pirosra sütjük.
  • Pecsenyelé:
  • A lében lévő zellerszárat és fokhagymát összetörjük (krumplinyomóval), majd az egészet átszűrjük egy lábasba, még egy kevés borssal ízesíthetjük, beforraljuk.
  • Teáskanálnyi lisztet adunk hozzá, majd habverővel állandóan kevergetve forraljuk a megfelelő sűrűségűre.
  • Gombamártás:
  • Fél kg erdei gombát (fagyasztott) kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sülthús mellé tálalhatjuk.
  • A krokett bolti (fagyasztott). Ennek ellenére nagyon finom volt.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Borjúpörkölt

 

54.._borjupork._c..jpg

 

  • Vörös boros borjú lábszárpörkölt gazdagon
  • A receptet MANZÉGER GÁBORTÓL kaptuk
  • 1 kg borjú lábszár,
  • 70 dkg csontos borjú oldalas
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma,
  • 3 paradicsom,
  • 3 TV-paprika
  • 15-20 dkg sertészsír
  • 1-1  evőkanál só, bors, köménymag,
  • 5-6 db babérlevél
  • 1-1 evőkanál gulyáskrém, piros-arany, fokhagymakrém, pirospaprika
  • 2-3 dl száraz vörösbor
  •  
  • A lábszárat lehártyázzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast csont a mentén földaraboljuk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, 10 percig rotyogtatjuk. Az apróra vágott fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Még 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadunk egy evőkanálnyi őrölt paprikát, a fűszereket, és 2 deciliter vizet. 
  • Beletesszük a fazékba először az oldalast, majd felülre a lábszárat. Nagy lángon hirtelen felforraljuk. Amikor a szaft kezd bugyogni, takarékra vesszük, és két – két és fél órán keresztül főzzük. Főzés közben rázogatjuk, amíg rendesen levet nem enged, addig nem keverjük.
  • Ha túl sűrű a szaft, kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor már majdnem puha a hús, beleöntjük a vörösbort. A bor után még egy evőkanál pirospaprikával megszórjuk.  Ezután még 20-25 percig főzzük. Nokedlival, tésztával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mustáros sertésszűz

 

 

 

32._.._.._.._mustaros_szuzpecsenye.jpg

 

  • Mustáros szűzpecsenye
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 2 db vastag sertés szűz,
  • 1 nagy csomag szeletelt bacon,
  • Só, bors, mustár, olíva olaj, 2 dl sör
  • Fokhagymás sertéssült fűszerpor
  •  
  • Sütés előtti napon két és fél, három cm-es karikákra vágjuk a sertés szüzet.
  • A vágott felületnél enyhén megnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszer-sóval meghintjük. Karikánként kávéskanálnyi mustárral megkenjük. Hűtőben 24 órát pácoljuk. Másnap a húskarikákat két szalonna csíkkal áttekerjük (a vágott felületet szabadon hagyva). Hústűvel átszúrjuk, hogy a bacon ne tekeredjen ki.
  • A húspogácsákat folpakkal letakarva további két órára pihentetjük. Felforrósított serpenyőben a húspogácsákat a vágott felületeiken átsütjük, majd tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fennmaradt sült olajjal, és a két dl sört aláöntjük. Alufóliával a tepsit letakarjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig pároljuk. Fóliát levéve 200-220 C fokra emelt hőmérsékleten lepirítjuk (10 perc egyik oldal, még 10 perc másik oldal), a bacon piros, ropogós legyen. Tepsis burgonya, steak-burgonya, rizs, krumplipüré igény szerint ideális hozzá. Tálaláskor a sült zsírral meglocsolhatjuk a húst is és a köretet is. Csak finomabb lesz tőle az íz!
  •  
  • Gombaszósz
  • Fél kg csiperke vagy erdei gombát kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sült hús mellé tálalhatjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Kocsonya

 

kocsonya_j.jpg

 

  • Kocsonya
  • Manzéger Gábor „műhelyéből”
  • Hozzávalók:
  • 3 első köröm,
  • 2 fül,
  • 2-3 farok,
  • 40 dkg sertés-comb,
  • 1 első füstölt csülök
  • 40 dkg bőrke,
  • 2 fej fokhagyma, tisztítva, egészben,
  • 1 nagy fej vöröshagyma, egészben,
  • 4-5 db nagy sárgarépa tisztítva, egészben,
  • 4-5 db nagy zöldség, tisztítva, egészben,
  • 30 szem egész bors, kb.
  • Kevés vegeta, kevés só
  • 1 teáskanál piros paprika,
  • A füstölt csülköt előfőzzük: forrástól számított 40-45 percig zubogva főjön (hogy ne legyen túl füstös íze a kocsonyának).
  • Az előfőzött csülökkel együtt hozzávalókat nagy edénybe helyezzük, annyi vizet öntünk rá, mint a húslevesre szoktunk. Amikor elkezd forrni, lekanalazzuk róla a habot.
  • Ezt követően tesszük bele a zöldségeket és a fűszereket. Takaréklángon összesen 4-4,5 órát főzzük.
  • A forrástól számítva kb. 2 óra múlva a zöldségeket, 3 óra főzés után a fület és a bőrt is kivesszük, és tovább főzzük.
  • A főzési idő elteltével kóstolás, sózás (kicsivel erősebb sózást igényel, mint a húsleves).
  • A csülköt kicsontozzuk, a körömből csak a nagyobb csontokat emeljük ki.
  • A húsokat (vegyesen) tálkákba adagoljuk, majd rászűrjük a levet.  Hideg helyre tesszük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Töltött csirkecomb

 

t.csirkecomb_v.j..jpg

Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 8 db egész csirkecomb, 3 db zsemle, tej, 50-60 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, 5-6 gerezd fokhagyma, kacsazsír, só, bors, majoranna, kakukkfű

Csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk a húsról. Csirkemájat ledaráljuk, kis lyukú darálón. Fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a májhoz. Petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is a májhoz adjuk. Zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, majd a májhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majoránnát, majd alaposan összekeverjük. Csirkecombok bőrét tűvel, cérnával hozzávarrjuk a húshoz, csak egy kis nyílást hagyunk, ahol betölthetjük a májas tölteléket, majd a nyílást is összeöltjük. A betöltött combokat kacsazsíros tepsibe tesszük, megszórjuk sültcsirke fűszersóval, kevés majoránnával. Alufóliával betakarjuk, másfél órát sütjük, 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat.

Családunk egyik kedvence!                    

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Halászlé filézett, Manzéger Gábortól

 

filezett_halaszle.jpg

 

  • Filézett halászlé
  • Ahogy Manzéger Gábor készíti
  • Hozzávalók: 4 fő részére
  • Egy 2 kilogrammos ponty
  • 2 db tenyérnyi keszeg (tisztítva, darabolva)
  • 2 db tenyérnyi kárász (tisztítva, darabolva)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 1-1 paprika, paradicsom (felkockázva)
  • 4 evőkanál piros tört paprika, só
  • 2 halászlé kocka
  • Ajánlott még:
  • 2 szelet harcsa (ez el is hagyható), de, ha beletesszük, javítja az ízhatást.
  • A pontyot felbontjuk, tisztítjuk, szeleteljük és a harcsával együtt kifilézzük. A filézett szeleteket besózzuk.
  • A ponty fejét, farkát, uszonyokat, gerincet, a kárászokat, és keszegeket, felöntjük (körülbelül 3-4 liter) vízzel.
  • Majd egy bő órán át zubogva főzzük.
  • Ezután nagylyukú szűrőn leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és újra feltesszük főzni, hozzáadva a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Fél órát erősen forraljuk. Levesszük a tűzről és bot-mixerrel pépesítjük.
  • Ismét átszűrjük a nagylyukú szűrőn.
  • Visszatesszük a tűzre, beledobjuk a halászlékockákat, pirospaprikát, és jól összeforraljuk.
  • Hozzátesszük a halszeleteket, 10 perc csendes forralás után kerülnek bele a belsőségek (haltej, halikra), (most még adhatunk hozzá sót, ha úgy gondoljuk), és még 10 perc csendes forralással fejeződik be a többórás művelet.
  • Kedves szakácsunk örömmel főzte, mi pedig boldogan fogyasztottuk a csodás étket.  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::    

Rántott hal (filézett) Manzéger Gábortól

 

r.hal_1..jpg

 


A filézett, besózott halszeleteket panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Citrom szeletekkel és majonézzel tálaljuk. Akinek még a halászlé után több is fér a pocakjába, az főzhet mellé petrezselymes burgonyát.                   

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Zsu-Masszázs!

► Masszázs, a szépség és egészség előszobálya!

zsu-masszazs.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

2. Puffer tárolók napkollektorokhoz, hőszivattyúkhoz és vegyes kazánokhoz

► Hőcserélő nélkül, 1 hőcserélővel, 2 hőcserélővel, használati melegvíz előállítással, rétegtárolók. 500 litertől 5000 literig

puffer.hupont.hu

3. Zavarja a penész és a kellemetlen szagok? +36209884170

► Egészségünk érdekében fontos figyelmet szentelni a gépi szellőztetésre ! A légnedvesség és a kellemetlen szagok ventilátoros elszívása létkérdés ! Komfortérzetünk és lakásunk állaga is veszélybe kerül légtechnika nélkül!

elszivo.hupont.hu

4. Kútfúrás, Víznyelők fúrása . 06-20-9642-753.

► Kútfúrás Garanciával vízelnyelők fúrása Tel: 06-20-9-642-753.Kézzel és géppel, kis hely igénnyel ! Megfizethető árak ! Minőségi munka ! Munkát vállalok :Budapest és környéke , Szentendrei szigeten, Csepel sziget és környéke.

kutfurasok.hupont.hu

5. AUTÓ FELVÁSÁRLÁS - AUTÓ ÁTVÉTEL - AUTÓ MENTÉS

► RONCSAUTÓ ELSZÁLLÍTÁS Tel:0620/991-5858

autokvasarlasa.hupont.hu

6. Éder-Ház Kft

► Új építésű,tehermentes,családi házak,fizetés könnyítéssel, magas műszaki tartalommal eladók.Az összes mindenkori kedvezmény igénybe vehető a Kft tulajdonában lévő házakra.

ederhazkft.hupont.hu

7. Korcsolyaoktatás. Művészi görkorcsolya oktatás, elsőként az országban

► GÖRKORCSOLYA, KORCSOLYAOKTATÁS - MÛKORCSOLYA OKTATÁS - MŰVÉSZI GÖRKORCSOLYA OKTATÁS, MŰKORCSOLYA EDZÉS - JÉGPÁLYA - EDZŐTÁBOR

gorkorcsolya.hupont.hu

8. Angol fordítás

► Magas színvonalú angol-magyar, magyar-angol fordítási munkák kedvező áron andream@invitel.hu 06702989768

angolforditas.hupont.hu

9. VIMÉRY Vendégház Apartman

► A Mátrában , Kékestető mellett Parád-Parádfűrdőn kellemes kikapcsolódást, túrázást, nyaralást, közelben strandolás+mofetta, horgászás, természetjárás, vízesés, múzeumok,stb. Parád központjában, hegyekkel ölelt,gyönyörű környezetben található.

vimery-vendeghaz-apartman.hupont.hu

10. POLGÁRDI BÚTORBOLT 8693 Lengyeltóti,Csokonai u.1 Tel.:85/330-370

► <H1>Hálószoba és nappali bútorok, konyhabútorok,étkező garnitúrák,tálaló szekrények,ülőgarnitúrák,gardróbok,kiegészítő kisbútorok!</H1>

polgardibutor.hupont.hu

11. Szitás László-Brünni begyes, Máltai és Indiai pávagalamb tenyésztő

► Üdvözlöm weboldalamon! Szitás László vagyok a V151.sz. kondorosi egyesület tagja immár 16 éve. Máltai, indaiai páva és brünni begyes galambok tenyésztésével foglalkozom. Remélem örömmel nézi majd oldalamat, kellemes időtőltést kívánok.

szitas-maltai.hupont.hu

12. TOLNAI SÁRKÁNYHAJÓ EGYESÜLET

► A sárkányhajózás terjesztése Tolnán és a megyében. Szép környezet, víz, napfény,egészség,jó társaság,kiváló hangulat,felejthetetlen élmény.Evezés, küzdés együtt és egymásért.Hazai és nemzetközi sárkányhajó versenyeken és fesztiválokon való részvétel.

tolnaisarkanyok.hupont.hu

13. Legjobb termőföld, töltőföld, murva árak!

► Legjobb termő föld ár a Bestfoldelszallitas.hu weboldalán!

termofoldar.hupont.hu

14. Szórólapterjesztés

► FORTE Reklám Kft.

forte-reklam.hupont.hu

15. VICTORY DEKOR

► A Nagykanizsán 1994 óta működő Victory Dekor célja vállalkozók, cégek és magánszemélyek reklám,dekorációs igényeinek kielégítése. Bízom benne, hogy hamarosan Önt is elégedett ügyfeleim között köszönthetem.

victorydekor.hupont.hu

16. TRAKTOR,KOMBÁJN

► sziasztok! ez az oldal traktorokkal,kombájnokkal,és egyéb mezőgazdasággal foglalkozó gépekkel foglalkozik. ha kérdésetek van írjatok az e-mail címemre!!! balintbognar@citromail.hu

kisbogi.hupont.hu

17. Legyünk barátok! <3

► Ha magányos vagy,vagy esetleg nincsenek barátaid,egy megértő barátra van szükséged,akkor nyugodtan írj nekünk,akár tanácsot is kérhetsz. Facebook oldalunk:Legyünk Barátok

keressbratokat.hupont.hu

18. Tekifarm-ÁllatTerrárium

► Hello,üdvözöllek a Totál Állati terrárium interaktív honlapján.Remélhetőleg jól fogod érezni magad,és csatlakozol ehhez a csodálatos terráriumhoz.Itt játszunk,tanácsokat adunk,kavicsot osztunk,kavicsot sorsolunk,és persze az állatokról beszélünk.

tekifarm-terrarium.hupont.hu

19. mayago

► Képek képeslapok

mayago.hupont.hu

20. Brunner András e.v.

► *** Családi címerek, vadász ajándékok, portrék készítése. Fotorealisztikus 3D modellezés. *** Brunner András, Email: brunnerandras@gmail.com Telefon: +36 30 359 5624

cncfafaragas.hupont.hu

21. YU-GI-OH HUNGARY

► YU-GI-OH KÁRTYÁK NARUTÓVAL,ÉS A KÜLÖNFÉLE ANIMÉKKAL

ygohu.hupont.hu

22. BRUTAL BIKES Kft.

► Gépjármű szerviz. Számítástechnikai eszközök szervizelése, értékesítése.

brutalbikes.hupont.hu

23. Micimackó és barátai igaz története, avagy a világ vége

► Ami az eredeti Micimackó-ba már nem fért bele... Az eljövendő évek legnagyobb filmsikerének sztoriját olvashatod, először és magyarul, forgatókönyvszerűen megírva! Könnyek és kacagás!

micimacko-igaz-tortenete.hupont.hu

24. Star oldal mindenkinek

► Követjük a sztárok napjait minden eggyes pecben és 10 percenként frissítünk és minden egyes nap új sztár látható és minden nap egy új oldal:Dcsak nektek de azon kivűl minden sztárrol szó esik és minden sztárrol adatotkaphatsz meg képet,és nyerhetsz

staroknapjai.hupont.hu

25. WEBOLDALAM MEGVÁLTOZOTT! HTTP://ESKUVOISMINK.LAPUNK.HU

► Weboldalam megváltozott!!! Kérlek látogass el a http://eskuvoismink.lapunk.hu weboldalra! Regisztráció után letöltheted a 2012-es akciós kuponokat.

weddingmake-up.hupont.hu

26. OVI - ISI és DRÁMA - OVI

► Készülj velem játékosan az iskolára!

ovi-isi.hupont.hu

27. Boldogság Office az Egészségért

► A jó egészség, szükséges a boldogsághoz, segíthetek?

boldogsag.hupont.hu

28. Mert Budapest városában ők a legjobbak, ezt mindenki tudja!

► Budapest szívében, ahol az út kanyargó, Egy cég ragyog, mint a csillagok csupa kavargó. Autók ezreit vásárolja fel, s a legjobbat keresi.

elado-auto.hupont.hu

29. Testépítés

► "§''

mr-olimpia.hupont.hu

30. SZERÁJ SZÉPSÉGSZALON KAPOSVÁR EZREDÉV U.11.

► Minden egy helyen! Alles an einem Ort!Szeráj Schönheitssalon

szerajszepsegszalon.hupont.hu

31. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

32. Svéd, ayurvédikus és nyirok masszázs PROFI gyógymasszőrtől!

► Megérkezett a nyár, frissüljön fel, méregtelenítse és vitalizálja szervezetét különleges ayurvédikus indiai masszázs fajtákkal!!! Tel.: 70/325-29-78 Egy fantasztikus masszázs, és holnap újult erővel indulhat a napja!

attilamasszazs.hupont.hu

33. ledvilagitas.hupont.hu

► TAKARÉKOSKODNI SZERETNÉL,DE NEM MINDEN ÁRON.OLCSÓN SZERETNÉL ENERGIATAKARÉKOS VILÁGÍTÁST? AKKOR JÓ HELYEN JÁRSZ.

ledvilagitas.hupont.hu

34. Összecsukható Sátor, Pavilon, Partysátor, Sörsátor, Rendezvény Racing

► Összecsukható Sátor, Pavilon, Partysátor, Sörsátor Könnyen, gyorsan nyitható rendezvény, árusító sátor, mely alkalmas piaci árusításhoz, céges rendezvényekhez, horgászathoz, cross versenyekre, otthoni sátornak, szabadtéri munkáknál eső ellen.

arusitosator.hupont.hu

35. Esküvőnkig napjaink

► A tengerpartot járó kisgyerek mindig talál a kavicsok közt egyet, mely mindöröktől fogva az övé, és soha senki másé nem is lehet.

eskuvom.hupont.hu

36. Maryska

► http://www.maryska.hupont.hu

maryska.hupont.hu

37. Ingyen nyelvtanulás - miért fizetnél érte?

► Az ingyen nyelvtanulás lehetőségeiről olvashatsz itt: nyelvtanulás külföldön, önállóan, kreatív nyelvtanulás - módszerek, linkek, tippek

ingyen-nyelvtanulas.hupont.hu

38. (: ♥°♫•♥HeLO eVeRyBoDy●°♫•●♪ :)

► Sziasztok! Az oldalon rég nem volt frissítés,mert kicsit kinőttem a témából.De mindent meghagytam,nyugodtan nézelődjetek,találtok sok képet,infót a kedvenc tinisztárjainkról! :)

butterfly-stars.hupont.hu

39. Berhida -Veszprémi út 2.

► Nyitvatartás Bejelentkezés alapján : 0630/472-8310

melikozmetika.hupont.hu

40. Jeansnetwork Magyarország! - Jeansparty!

► Az egész világ farmert visel! Ez így volt, így van és így lesz! - Jövedelmezö mellékkereset Jeansnetwork révén!

farmerlady.hupont.hu

41. Szag-és Páraelszívó szerelés, javítás +36 20 988 4170

► Amennyiben Önnek is fontos az egészség valamint a tisztaság tegye meg az első lépést a mindig friss levegőért otthonában.

szagelszivo.hupont.hu

42. CÉGLISTAPANASZ - CÉGEKRE Munkavállalóktól - megtörtént esetek - írj Te is!

► Átvertek egy CÉGNÉL ahol dolgoztál? Csalódott vagy? Úgy érzed igazságtalanság ért? Vagy csak informálódni szeretnél, mire számíthatsz? Megpróbálunk segíteni és mi is kérjük, osszd meg velünk negatív tapasztalataidat!

ceglistapanasz.hupont.hu

43. Professzionális 1D műszempilla építés és töltés Csepelen

► Professzionális és extra tartós 3D, 4D műszempilla építés és töltés (dúsítás) Csepelen! Kizárólag minőségi, LuxLash (Crystal Nails) anyagokkal dolgozom. Minden esetben előzetes, telefonos bejelentkezés szükséges!

muszempillaepites.hupont.hu

44. A Szent Johanna Gimi 1-2-3-4-5-6 (:

► Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi 1-2-3-4-5-6 (: / Srácok, akik olyanok mint te!

szentjohannagimi.hupont.hu

45. SAJÁT KISVÁLLALKOZÁSAIM

► Saját munkáim, remélem mindenkinek örömet okoz majd!

kezimunkak.hupont.hu

46. MAGYAR CSATORNÁK ÉLŐBEN ONLINE TV

► Ingyenes online tv-s oldal,kattintsatok rá MEGÉRI!!!!!

magyar-csatornak.hupont.hu

47. Children of Crazy Bulls

► Amerikai Bulldog

childrenofcrazybulls.hupont.hu

48. Sokféle,különböző receptek..

► Sziasztok:)Mindenféle receptek közzül választhattok:)Folyamatosan bővítem:)..Jó étvágyat mindenkinek hozzá!!:)

receptek.hupont.hu

49. Divat, Sztárok, minden ami érdekel!!

► Mindenről a legfrissebb hírek!!

osztalytarsak-haverok.hupont.hu

50. Metin2 GM kódok

► GM kódok ingyen

meti-gmkodok.hupont.hu

51. TETŐ ÁTFEDÉS, cserepes vagy trapéz lemezzel,06703842651 palatetőfelújítás

► Kőművesmunka,építés,bontás

cserepeslemezfedes.hupont.hu

52. NEMZETKÖZI GYERMEK ATLÉTIKAI TALÁLKOZÓ VARSÓ 2013

► Információt kaphatsz, a Varsói versennyel kapcsolatosan. Indulás, utazás szállás, felszerelés, valamint , eredményeid alapján hol állsz a válogatási rendszerben

bencspal.hupont.hu

53. Hiányosságaid vannak a tanulásban? Akkor én segítek neked !

► Itt sok minden érdekes dolgot meg tudsz nézni.Ha találok valami érdekeset egyből felteszem az oldalra!Tanulást is segítem :)

tudastar.hupont.hu

54. Earn money online even without a cent of investment!

► Start trading FOREX with Marketiva even without the inpayment of one single cent!

forex-and-marketiva.hupont.hu

55. GYÓGYITÓ NÖVÉNYEK, HOLISZTIKUS GYÓGYMÓDOK

► Fűben -Fában orvosság,természetes C vitaminok, az ANYATERMÉSZET által felkínált lehetőségek,gyógymódok és természetes terápiák

gyogyitonovenyek.hupont.hu

56. Martonvásári Ingatlan Iroda Fejér Megye

► A Martonvásári Ingatlan Iroda - www.ingatlan-martonvasar.hu- a MIÉSZ és az Országos Ingatlan Munkaközösség tagja. Ingatlan hirdetéseink megjelennek az országos adat bázisban.

webingatlanok.hupont.hu

57. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

teaut.hupont.hu

58. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

ffhdx.hupont.hu

59. Mindent a macskákról

► Minden, amit a macskáról tudni szeretnél, ami tudható, és sok egyéb. A macska, mint háziállat, a macska etetése, és a macska kényeztetése. A cica. mint kedvenc. Cicák, macskák, macsekok és minden amihez közük lehet.

macskam.hupont.hu

60. Euro Fitness Center

► "Az ember feláldozza az egészségét,hogy pénzt keressen aztán feláldozza a pénzét,hogy visszaszerezze az egészségét!"

eurofitness.hupont.hu

61. Demi-Justin

► Ezen az oldalon garantáltan mindent megtuthatsz Demi Lovato-ról és Justin Bieber-ről.

demi-justin.hupont.hu

62. FLORA VITALIA Természetgyógyász Centrum (2007 óta) Egerben

► Életmód Változtatást Segítő Tanácsadás, Stressz Kezelés, Hiperaktivitás, Érszűkület kezelés, Sonoterapia, Bemer, Lágy Laser -terápia és forgalmazás, Fogyást –Leszokást Segítő kezelések, Népi Csontkovácsolás, Csontkovács, Szeretet Masszázs.

termeszetgyogyaszcentrum.hupont.hu

63. Sok szeretettel üdvözlök mindenkit a honlapomon!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

nikcsike.hupont.hu

64. Kárpitos Üzem, Bútorgyártás

► Franciaágyak, heverők, gyerek heverők méretre gyártása, 3+2+1 garnitúra közvetlen a gyártótól, szövet választással.Ülő-és fekvőbútorok javítása, áthúzása. Használt bútor beszámítás.Tel: 06 30 357 0062 Nyíregyháza

karpitosuzem.hupont.hu

65. A LeGjObB cSaJoS tUdNiVaLoK

► A LeGjObB hElYeN jArSz!!!!

sztarlapunk.hupont.hu

66. MINŐSÉGI ÚJ ÉS ALIG HASZNÁLT BÚTOROK

► Exkluzív bútorokkal felszerelt vendégház, és a hozzá tartozó irodák minden berendezése pillanatokon belül, kedvező áron az Öné lehet!

butorextra.hupont.hu

67. Alma kedvenc oldala!Sztárok STB!!!

► Képek,hírek,sok más dolog egy helyen.Vigyázz ez ütős lesz.Gyere és nézz is vissza többször!

starokmindenhol.hupont.hu

68. Anime Stars

► ez egy anime oldal, mely csak anime-vel foglalkozik. Remélem tetszeni fog. ;)

animestars.hupont.hu

69. Gyertek a dalmushonlapja.hupont.hu-ra (De gyorsan)

► gyertek most:)) mindent megtaláltok:D

dalmushonlapja.hupont.hu

70. Könyvelőkuckó

► Könyvelés egyéni vállalkozók részére.

konyvelokucko.hupont.hu

71. A legjobb tetőablakok - Tetőablak beépítés

► Díjmentes helyszíni felméréssel és tanácsadással segítünk Pest és Fejér megyében, hogy Ön is megtalálja az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő tetőablakot, redőnyt, burkoló keretet. Velux és Roto tető ablak beépítés.

legjobbtetoablak.hupont.hu

72. KOREAI ÉS JAPÁN ÉLELMISZERBOLT

► Budapest 1025 Kapy utca 52. 413-19-06 // 06-30-688-87-96

japanbolt.hupont.hu

73. ÁRUSZÁLLÍTÁS-FUVAROZÁS

► CÉGEKNEK, MAGÁNSZEMÉLYEKNEK KEDVEZŐ ÁRON, RUGALMASAN, MEGBÍZHATÓAN!

gabiszallitas.hupont.hu

74. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

fulbelovesbabaknak.hupont.hu

75. Új és használt otthoni és profi edzőgépek értékesítése, bérbeadása!

► Futópad, futógép, elliptikus, ellipszis, cross tréner, szobakerékpár, spin bike, kombinált edzőgép, evezőgép, stb. Telefon: 06-70/316-4889 Email: futopadokpecs@gmail.com

edzogepek.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 211
Heti: 19
Havi: 3 221
Össz.: 876 963

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek Manzi Gabi "műhelyéből" I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2025 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »