ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Ételek Manzéger Gábor "műhelyéből" I.

 

  • Tartalom:
  • Zöldséges batyu
  • Sült lazac
  • Grill tarja és csirke
  • Töpörtyű
  • Milánói rántott borda
  • Rákfarok (garnélarák)
  • Harcsapaprikás
  • Bőségtál (Budapest szelet, Karaj sörbundában)
  • Sertésszelet gombamártással
  • Borjúpörkölt
  • Mustáros sertésszűz
  • Kocsonya
  • Töltött csirkecomb
  •  Halászlé filézett, ahogy Manzéger Gábor készíti
  •  Rántott hal, filézett, Manzéger Gábor "műhelyéből"

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zöldséges batyu

291.._zoldsegbatyu.jpg

 

Zöldségbatyu
 
Köszönöm a megosztást:
1 kg cukkini
5-6 db paradicsom
5-6 db vastaghúsú paprika
½ kg csiperkegomba
2 db kígyóuborka
4 fej lilahagyma
15-20 dkg vegeta
1 dl olívaolaj
 
A hozzávalókat egyforma, kb 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a vegetával, meglocsoljuk az olajjal. Kézzel jól átkeverjük, átforgatjuk a zöldségeket.
Alufóliából kb. 30 cm-es négyzeteket darabolunk. 
Dupla fólialapokra 1 maréknyi zöldségkeveréket teszünk, és batyut formálunk belőle.
A szénparázs fölötti rácsra tesszük, 20-25 percig sütjük. 15 perc után kinyitjuk a száját, hogy a leve kigőzölögjön.
.........................................................................

Sült lazac

282.._.._sult_lazac.jpg

 

Sült lazac
A lazac filét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk, ujjainkkal áttapintjuk, esetleges szálkát csipesszel kihúzzuk. 
Serpenyőben 5-8 dkg vajat felolvasztunk, hasonló mennyiségű olíva olajjal együtt felhevítünk. 
A lazacot bőrös felével lefelé ujjunkkal elnyomkodva pár másodpercig lefogva megkapatjuk (így nem fog a bőr összerándulni). Egy-két rozmaring-ágat melléteszünk, valamint 2-3 gerezd - késlappal összenyomott - fokhagymát. Kevés sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Fél citrom levét közben ráfacsarjuk, egy két előre leszeletelt citrom karikát is tehetünk a húsra sülés közben. 
Bőrös felével 4 percig sütjük. Majd megfordítjuk, 2 és fél 3 percig a másik oldalt is megsütjük. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk. 
Könnyű ételként salátával, zöldségekkel tálaljuk, bőséges ételként adhatunk hozzá ízlés szerint krumplit vagy rizst.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Grill tarja és csirke

279_.._..grill_tarja_es_csirke.jpg

 

Grill tarja és csirke 
(vagy igény szerinti hús)
 
½ kg csirkemell
½ kg tarja
 
A csirkét előző este bepácoljuk.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, átkenjük tört fokhagymával és olíva olajjal, majd ráöntjük a joghurtot.
 
A tarját szintén bepácoljuk előző este.
 Pác: só, bors, 2 dl ketsup, fél evőkanál csípős piros arany. Ezzel a keverékkel a hússzeleteket bedörzsöljük, a kimaradt pácot rásimítjuk a hússzeletek tetejére.
 
A húsokat kiemeljük a pácból és már tesszük is bele a forró olívaolajba, ha tárcsán készítjük.
Ha faszénen sütjük a húst, akkor fóliatálcára kevés olajat öntünk, és abban sütjük ki.
.................................................................................
 

Töpörtyű

263.._.._toportyu.jpg

 

Finom, házi töpörtyű

Recept: Manzéger Gábor


A vásárolt szalonna 2/3 – ad része zsírszalonna, 1/3 - ad része ipari vagy tokaszalonna (lebőrözött tokaszalonna).

Majd két centiméteres darabokra feldaraboljuk, nagyobb lábasban, közepes lángon, többszöri kevergetés közben, pirosra sütjük.

Kezdéskor 1-1 és1/2  deci vizet lehet alá önteni, de nem muszáj. A töpörtyű akkor van kész, ha az edény oldalához nyomva már nem sistereg. Nagy lyukú szűrőn lecsöpögtetjük, kicsit kihűlve már fogyasztható. Ekkor a legfinomabb!

 ...........................................................................................

 Milánói rántott borda

 

251.._.._milanoi_rantottborda.jpg

 

Milánói rántott borda
Recept: Manzéger Gábor
 
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30-35 dkg gépsonka
50 dkg csiperkegomba
2 db hámozott egész paradicsom konzerv
1 bokor bazsalikom (cserepes) vagy
1 evőkanál szárított bazsalikom, de jobb a friss
só, frissen őrölt fekete bors
3-4 ek olíva olaj
1 ek cukor
2-3 ek ketchup
1 doboz Barilla spagetti, No.5. 8 perces, vagy bármely
jó minőségű, lehetőleg olasz, száraz spagetti tészta
Trappista sajt. Lehet parmezán is, de az jóval drágább
Rántott húshoz:
6-8 szelet csontozott karaj
só, liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
olaj a sütéshez
 
Előkészületek:
A megtisztított vöröshagymát almareszelőn, vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Tisztított fokhagyma gerezdeket fokhagyma nyomón áttörjük. Gépsonka szeleteket egymásra helyezzük, 2 részletben éles késsel gyufaszál vékonyra felcsíkozzuk, majd 90 fokban elforgatva felaprítjuk. A tisztított gombával hasonló képen járunk el.
Ledarálni nem jó, mert nem lesz gusztusos. Használjunk éles kést.
Felnyitjuk a paradicsom konzerveket. A konzerv tartalmát átöntjük egy tálba. Az egész paradicsomokat a markunkba véve áttörjük, vagy krumplitörővel átpasszírozzuk. 
Nem baj, ha maradnak apró paradicsom darabok. De a kemény részeket szedjük ki.
Húst kiklopfoljuk, sózzuk, panírozzuk szokásos módon.
 
Főzés:
Olíva olajat felhevítjük egy magasabb falú serpenyőben, vagy lábasban, amibe a hozzávalók beleférnek. Vöröshagymapépet átpirítjuk néhány perc alatt, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Beleszórjuk az apróra vágott sonkát, pár percig rotyogtassuk, pirítsuk, hogy a víz kicsit elpárologjon. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós. De mindenképpen kell egy pici só, hogy a gomba összeessen. Ha a képződött víz nagy részét elfőtte, beletehetjük az áttört paradicsomot, átkavarjuk, rotyogtatjuk. 5-6 percig főzzük, beletesszük a cukrot ízlés szerint, és a ketchupot is. Átkavarjuk, további 3-5 percig főzzük. Közben összevágjuk a bazsalikomot szára nélkül, és beleszórjuk a szószba.
2 percig főzzük, majd félretesszük. A szósz felét elrakhatjuk a mélyhűtőbe a következő alkalomig, amikor megkívánjuk a milánói spagettit.
A rántott húst kisütjük a szokásos módon.
A tészta vizét felforraljuk, megsózzuk, és a dobozon feltüntetett ideig, kb. 8 percig főzzük. Így lesz igazán "al Dente". Főzővizet leöntjük, és azonnal tálalunk. Nem öblítjük le a tésztát.
Tányérra halmozunk egy adag tésztát, rámerünk a szószból egy merőkanállal, egy kávéskanálnyi vajat teszünk a szószra, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráteszünk egy két szelet rántott húst.
Jó étvágyat kívánok!
.....................................................................................
 

Rákfarok (Garnélarák)

243.._.._garnelarak.jpg

 

  • Rákfarok 
  • Recept: Gábor Manzéger
  • Hozzávalók:
  • Fél kg rákfarok (garnéla)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl száraz fehérbor.
  • Sűrített paradicsom, só, bors
  •  
  • A répát és a zellerszárat zsülienre (vékonyra) vágjuk. Olíva olajon megfonnyasztjuk. Két-három gerezd fokhagymát, fokhagyma nyomón áttörve, hozzáadjuk. Ezután  beletesszük a megtisztított rákfarkakat, majd felöntjük 1 ½ - 2 dl száraz fehér borral.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Belekeverünk két teáskanál sűrített paradicsomot. 3-4 percig egyik oldal, majd másik oldalt átsütjük, a végén egy kis darab vajat beledobunk ebbe a szószba.
  • Ez összerottyan, és máris kész.

 

............................................................................

Harcsapaprikás

 

140._._._harcsapaprikas..._cimke.jpg

 

  • Harcsapaprikás
  • Manzéger Gábor „mühelyéből”
  • Hozzávalók:
  • Egy-másfél kg harcsa felkockázva
  • 2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 3 db paradicsom kis kockára vágva
  • 3 db TV paprika kis kockára vágva
  • Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
  •  
  • A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
  • Jó étvágyat hozzá!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bőségtál

 

1.1.1.._bosegtal_cimke.jpg

 

Budapest-szelet

Elkészítette: Manzéger Gábor

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • grill fűszerkeverék, ételízesítő

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen megsütjük. Kérget sütünk rá.

Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk. Majd a végén a fóliát levesszük és pirosra sütjük a húsokat. 

A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük a csirkemájat, és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk.

Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
 

......................................................................................................

 Karaj sörbundában.

Készítette: Manzéger Gábor.

8 szelet karaj,
3 dl sör,
3 tojás,
30 dkg liszt
Só, bors

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A lisztet és a tojást elkeverjük annyi sörrel, hogy nem túl sűrű panírt kapjunk.
A húsokat belemártjuk a palacsintatésztába és forró olajban, mindkét oldalukat megsütjük.
Sült burgonyával tálaljuk. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sertésszelet gombamártással

 

99.._.._sertesszel._gombm..jpg

 

  • Sertésszelet gombamártással, krokettel.
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 1 kg szeletelt tarját befűszerezünk (só, bors, fokhagymapor), majd lefedve, hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát, illetve, amennyi időnk van.
  • 5 dkg vajat és
  • 1 dl olíva olajat felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  • Ezután tepsibe rakjuk, ráöntjük a pecsenye levét, valamint
  • 2-3 dl sört (ne lepje el a húsokat)
  • 1 fej fokhagymát, héjával együtt „derékba” vágunk és azt is beletesszük,
  • 2-3 zellerszárat dobhatunk még bele.
  • Fóliával lefedjük és 190 fokon 1 óra hosszáig (puhulásig) pároljuk.
  • Levesszük a fóliát, a pecsenyelé kétharmadát leöntjük.
  • A húsokat megforgatjuk, és kb. 15 percig 200 fokon pirosra sütjük.
  • Pecsenyelé:
  • A lében lévő zellerszárat és fokhagymát összetörjük (krumplinyomóval), majd az egészet átszűrjük egy lábasba, még egy kevés borssal ízesíthetjük, beforraljuk.
  • Teáskanálnyi lisztet adunk hozzá, majd habverővel állandóan kevergetve forraljuk a megfelelő sűrűségűre.
  • Gombamártás:
  • Fél kg erdei gombát (fagyasztott) kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sülthús mellé tálalhatjuk.
  • A krokett bolti (fagyasztott). Ennek ellenére nagyon finom volt.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Borjúpörkölt

 

54.._borjupork._c..jpg

 

  • Vörös boros borjú lábszárpörkölt gazdagon
  • A receptet MANZÉGER GÁBORTÓL kaptuk
  • 1 kg borjú lábszár,
  • 70 dkg csontos borjú oldalas
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma,
  • 3 paradicsom,
  • 3 TV-paprika
  • 15-20 dkg sertészsír
  • 1-1  evőkanál só, bors, köménymag,
  • 5-6 db babérlevél
  • 1-1 evőkanál gulyáskrém, piros-arany, fokhagymakrém, pirospaprika
  • 2-3 dl száraz vörösbor
  •  
  • A lábszárat lehártyázzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast csont a mentén földaraboljuk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, 10 percig rotyogtatjuk. Az apróra vágott fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Még 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadunk egy evőkanálnyi őrölt paprikát, a fűszereket, és 2 deciliter vizet. 
  • Beletesszük a fazékba először az oldalast, majd felülre a lábszárat. Nagy lángon hirtelen felforraljuk. Amikor a szaft kezd bugyogni, takarékra vesszük, és két – két és fél órán keresztül főzzük. Főzés közben rázogatjuk, amíg rendesen levet nem enged, addig nem keverjük.
  • Ha túl sűrű a szaft, kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor már majdnem puha a hús, beleöntjük a vörösbort. A bor után még egy evőkanál pirospaprikával megszórjuk.  Ezután még 20-25 percig főzzük. Nokedlival, tésztával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mustáros sertésszűz

 

 

 

32._.._.._.._mustaros_szuzpecsenye.jpg

 

  • Mustáros szűzpecsenye
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 2 db vastag sertés szűz,
  • 1 nagy csomag szeletelt bacon,
  • Só, bors, mustár, olíva olaj, 2 dl sör
  • Fokhagymás sertéssült fűszerpor
  •  
  • Sütés előtti napon két és fél, három cm-es karikákra vágjuk a sertés szüzet.
  • A vágott felületnél enyhén megnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszer-sóval meghintjük. Karikánként kávéskanálnyi mustárral megkenjük. Hűtőben 24 órát pácoljuk. Másnap a húskarikákat két szalonna csíkkal áttekerjük (a vágott felületet szabadon hagyva). Hústűvel átszúrjuk, hogy a bacon ne tekeredjen ki.
  • A húspogácsákat folpakkal letakarva további két órára pihentetjük. Felforrósított serpenyőben a húspogácsákat a vágott felületeiken átsütjük, majd tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fennmaradt sült olajjal, és a két dl sört aláöntjük. Alufóliával a tepsit letakarjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig pároljuk. Fóliát levéve 200-220 C fokra emelt hőmérsékleten lepirítjuk (10 perc egyik oldal, még 10 perc másik oldal), a bacon piros, ropogós legyen. Tepsis burgonya, steak-burgonya, rizs, krumplipüré igény szerint ideális hozzá. Tálaláskor a sült zsírral meglocsolhatjuk a húst is és a köretet is. Csak finomabb lesz tőle az íz!
  •  
  • Gombaszósz
  • Fél kg csiperke vagy erdei gombát kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sült hús mellé tálalhatjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Kocsonya

 

kocsonya_j.jpg

 

  • Kocsonya
  • Manzéger Gábor „műhelyéből”
  • Hozzávalók:
  • 3 első köröm,
  • 2 fül,
  • 2-3 farok,
  • 40 dkg sertés-comb,
  • 1 első füstölt csülök
  • 40 dkg bőrke,
  • 2 fej fokhagyma, tisztítva, egészben,
  • 1 nagy fej vöröshagyma, egészben,
  • 4-5 db nagy sárgarépa tisztítva, egészben,
  • 4-5 db nagy zöldség, tisztítva, egészben,
  • 30 szem egész bors, kb.
  • Kevés vegeta, kevés só
  • 1 teáskanál piros paprika,
  • A füstölt csülköt előfőzzük: forrástól számított 40-45 percig zubogva főjön (hogy ne legyen túl füstös íze a kocsonyának).
  • Az előfőzött csülökkel együtt hozzávalókat nagy edénybe helyezzük, annyi vizet öntünk rá, mint a húslevesre szoktunk. Amikor elkezd forrni, lekanalazzuk róla a habot.
  • Ezt követően tesszük bele a zöldségeket és a fűszereket. Takaréklángon összesen 4-4,5 órát főzzük.
  • A forrástól számítva kb. 2 óra múlva a zöldségeket, 3 óra főzés után a fület és a bőrt is kivesszük, és tovább főzzük.
  • A főzési idő elteltével kóstolás, sózás (kicsivel erősebb sózást igényel, mint a húsleves).
  • A csülköt kicsontozzuk, a körömből csak a nagyobb csontokat emeljük ki.
  • A húsokat (vegyesen) tálkákba adagoljuk, majd rászűrjük a levet.  Hideg helyre tesszük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Töltött csirkecomb

 

t.csirkecomb_v.j..jpg

Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 8 db egész csirkecomb, 3 db zsemle, tej, 50-60 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, 5-6 gerezd fokhagyma, kacsazsír, só, bors, majoranna, kakukkfű

Csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk a húsról. Csirkemájat ledaráljuk, kis lyukú darálón. Fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a májhoz. Petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is a májhoz adjuk. Zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, majd a májhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majoránnát, majd alaposan összekeverjük. Csirkecombok bőrét tűvel, cérnával hozzávarrjuk a húshoz, csak egy kis nyílást hagyunk, ahol betölthetjük a májas tölteléket, majd a nyílást is összeöltjük. A betöltött combokat kacsazsíros tepsibe tesszük, megszórjuk sültcsirke fűszersóval, kevés majoránnával. Alufóliával betakarjuk, másfél órát sütjük, 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat.

Családunk egyik kedvence!                    

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Halászlé filézett, Manzéger Gábortól

 

filezett_halaszle.jpg

 

  • Filézett halászlé
  • Ahogy Manzéger Gábor készíti
  • Hozzávalók: 4 fő részére
  • Egy 2 kilogrammos ponty
  • 2 db tenyérnyi keszeg (tisztítva, darabolva)
  • 2 db tenyérnyi kárász (tisztítva, darabolva)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 1-1 paprika, paradicsom (felkockázva)
  • 4 evőkanál piros tört paprika, só
  • 2 halászlé kocka
  • Ajánlott még:
  • 2 szelet harcsa (ez el is hagyható), de, ha beletesszük, javítja az ízhatást.
  • A pontyot felbontjuk, tisztítjuk, szeleteljük és a harcsával együtt kifilézzük. A filézett szeleteket besózzuk.
  • A ponty fejét, farkát, uszonyokat, gerincet, a kárászokat, és keszegeket, felöntjük (körülbelül 3-4 liter) vízzel.
  • Majd egy bő órán át zubogva főzzük.
  • Ezután nagylyukú szűrőn leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és újra feltesszük főzni, hozzáadva a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Fél órát erősen forraljuk. Levesszük a tűzről és bot-mixerrel pépesítjük.
  • Ismét átszűrjük a nagylyukú szűrőn.
  • Visszatesszük a tűzre, beledobjuk a halászlékockákat, pirospaprikát, és jól összeforraljuk.
  • Hozzátesszük a halszeleteket, 10 perc csendes forralás után kerülnek bele a belsőségek (haltej, halikra), (most még adhatunk hozzá sót, ha úgy gondoljuk), és még 10 perc csendes forralással fejeződik be a többórás művelet.
  • Kedves szakácsunk örömmel főzte, mi pedig boldogan fogyasztottuk a csodás étket.  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::    

Rántott hal (filézett) Manzéger Gábortól

 

r.hal_1..jpg

 


A filézett, besózott halszeleteket panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Citrom szeletekkel és majonézzel tálaljuk. Akinek még a halászlé után több is fér a pocakjába, az főzhet mellé petrezselymes burgonyát.                   

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Zsu-Masszázs!

► Masszázs, a szépség és egészség előszobálya!

zsu-masszazs.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Nagy;és kis macskafélék

► HA ÉRDEKELNEK A MACSKÁK AKKOR ITT A HELYED!!!

jankamarci.hupont.hu

2. Természet

► Ezen a weblapon mindenki tudomást növényekről

erdelyi.hupont.hu

3. www.storyweb.hu

► Ha igazán jól akarod érezni magad, akkor itt a helyed.Egy biztos, NEM FOGSZ UNATKOZNI!!!Gyere el minden nap ,mert ez egy menő oldal!Igyenkszünk a kedvetekben járni:)

storyweb.hupont.hu

4. Weboldalkészítés Budapest, Webáruház készítés Budapest, Keresőoptimalizálás

► Egyedi fejlesztésű weboldal és webáruház készítése, keresőoptimalizálás, arculattervezés, Online marketing

weboldalkeszitesbudapest.hupont.hu

5. Keresőoptimalizálás Budapest, Webáruház készítés Budapest, Weboldalkészítés

► Keresőoptimalizálás, Online marketing, Egyedi fejlesztésű webáruház és weboldal készítése, arculattervezés

keresooptimalizalaspest.hupont.hu

6. TEMATIKUS HITTAN

► Személyek, fogalmak gyakran előforduló tárgyak, szimbólumok gyűjteménye, melyeket a rejtvényeimből válogatok keresztény hitoktatók és tanítványaik részére.

tematikushittan.hupont.hu

7. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

8. Webáruház készítés Budapest, Weboldalkészítés Budapest, Keresőoptimalizálás

► Egyedi fejlesztésű webáruház és weboldal készítése, keresőoptimalizálás, arculattervezés, Online marketing

webaruhazkeszitesbudapest.hupont.hu

9. Pál utcai fiúk

► Segítség nektek "A Pál utcai fiúk" c. olvasmánynaplóhoz.

tanuljjol.hupont.hu

10. + Dr. Nem Doktor +

► Dr? Az itt lévő dr-ok jogosultak dr-ként a dr előtag használatára. A doktorokban, tanácsaikban megbízunk. De ön doktor? Nem vagyok Dr. De ettől még tudhatok. Tőlük tanulok 2011 óta. Dr...

dr-nem-doktor.hupont.hu

11. Kutyák

► Kutya itt minden!!!!:)<3

kutyak-site.hupont.hu

12. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

13. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

14. Énekesnők tárháza

► Sziasztok! Ez az oldal a legmenőbb énekesnőkkel foglalkozik!! :D Megújultunk! :D Rajta vagyunk a Facebook-on is Sztárok Tárháza néven!! Lécci Like-olj! köszi :D

annemcclain.hupont.hu

15. PANKASZ KÖZSÉG HONLAPJA

► Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk az Őrségi Nemzeti Park szívében található Pankasz honlapján.Itt megtalálsz majdnem mindent, ami a község életével kapcsolatos. Az oldal folyamatosan fejlesztve van, így érdemes időnként meglátogatni.

pankasz.hupont.hu

16. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

► Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül. Kásler Árpád

ahazanemeladomozgalom.hupont.hu

17. Állatokról Sztárokról is szól de szerintem itt az ideje keresgélni

► Ez itt Rami & Ancsi weboldala tök jó gyakrabban gyertek

ancsirami.hupont.hu

18. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

19. Jogi tanácsadás, Családjog, Ingatlanjog budapesti ÜGYVÉD

► Házassági szerződés, ingatlan adásvételi-ajándékozási szerződés, családjog, ingatlanjog, öröklésjog Dr Mohos Gábor ügyvéd Budapest XIII. 06-20 354 8963

jogimegoldasok.hupont.hu

20. Ez a Tokio Hotel oldal csak fanoknak! Tokio Hotel4ever♥

► itt mindent megtalálsz amit szeretnél:) képektől kezdve a videóig.

th-fanoknak.hupont.hu

21. Angyali menedék

► Angyali vezetés a megfáradt és beteg lelkeknek

archangelgabriel.hupont.hu

22. Látogatottságnövelés Ingyen és Hatékonyan! Több honlap látogató ingyen!

► Itt bevált látogatottság növelési tippeket találhatsz és feliratkozhatsz az ingyenes tanfolyamra! Tedd eredményessé a HuPont.hu weboldalad!

latogatottsagnoveles.hupont.hu

23. Lili Kata Nóra

► Nem adjuk fel!!!

likano.hupont.hu

24. Karácsonyi kaktusz (Schlumbergera)

► sokféle hasznos tudnivaló a karácsonyi kaktuszokról,szaporításukról, szép fotók a virágokról, sok segítség a gondozáshoz.

karacsonyikaktusz.hupont.hu

25. Ezo Hírnök

► www.ezohirnok.hupont.hu

ezohirnok.hupont.hu

26. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

27. KÉPESLAPJAIM

► Szeretettel köszöntelek az oldalon!

gulcsi.hupont.hu

28. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

ffhdx.hupont.hu

29. JUDYTA HAIKU

► költészet, irodalom, tárca, novella

judytahaiku.hupont.hu

30. ÉRD SÓDER-BETON DEPO

► CÉGTULAJDONOS: SOÓS GYULA

soderdepo.hupont.hu

31. FÜRDŐSZOBATERVEZÉS

► Fürdőszobák, wellness-terek lakberendezési tervezése, tanácsadástól a teljes körű kivitelezésig

furdoszobatervezes.hupont.hu

32. Csajos oldal:) *.*

► Ez az oldal lányoknak való.Fiúk előre mondom nincs sok fiús dolog!!Remélem tetszik!!*.*

minipictures.hupont.hu

33. Gombacsíra faanyagra! Újdonság!Chili paprika és vetőmag

► Termesszen gombát otthon,egyszerűen -Laska és-Shiitake gomba oltópálcika

shiitakegombakert.hupont.hu

34. Online dísznövény gondozás, minden ami virágról szól és Debrecen története!

► Szobanövények, kerti virágok és egyéb virágos témák! Debrecen város bemutatása milyen volt régen és most!

kryszta.hupont.hu

35. Kiscica-kiscsillag.hupont.hu

► Egyszerűbb, mint gondolnád!

kiscica-kiscsillag.hupont.hu

36. Reklámanyag terjesztés Budapest Területén

► Elöttünk nincs lehetetlen minden reklámot célba juttatunk. Gyors megbizható preciz munkát biztositunk.

profiszorolapos.hupont.hu

37. Brandes Tamàs

► Magàn honlap

brandes.hupont.hu

38. Climb - LEBO

► Mobil mászófal bérlés rendezvényekre, és alpintechnikai munkák

maszofal.hupont.hu

39. ISTEN NEVE

► Isten nevére utaló idézetek teljes listája a Szentírásból, azaz, miként vélekedik a Teremtőnk az Ő szeméiyes nevéről. Isten nevére való utalások honlapja.

isten-neve.hupont.hu

40. 3 NAPONTA FRISS HIREK

► Meghalt a gördeszkás, aki csak a gördeszkázásnak élt: Meghalt egy 44 éves gördeszkás, miután testvérével összeütközött egy amerikai skateparkban.

gordeszkashirek.hupont.hu

41. Gyurmalin

► Az intelligens gyurma

gyurmalin.hupont.hu

42. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

akoska.hupont.hu

43. PANNÓNIA életbiztosítás - Magyar biztosító, magyar termék

► Ezerszem - figyelmes kapcsolat. Tel.: 06-20/598-53-05

pannonia.hupont.hu

44. fmax.hupont.hu

► HOGY AZ EGÉSZSÉG TERMÉSZETES LEGYEN

fmax.hupont.hu

45. Gépi földmunka, alapásás. Minikotró Bobcat BÉRELHETŐ! Zala megye!

► Minikotróval földmunkát vállalok pl. csatorna bekötés, víz bekötés, alap.-pince ásás, tereprendezés, beton törést stb.

minkotrozala.hupont.hu

46. Olaszországi Nyaralás Mobilklímás Lakókocsiban

► Nyaraljon nálunk Olaszország egyik legszebb kempingjében

olaszorszaginyaralas.hupont.hu

47. ÓZON,PENÉSZ,FERTŐTLENÍTÉS, NYÍLÁSZÁRÓ,SZIGETELÉS,SZELLŐZÉS,ÁRNYÉKOLÁS

► penészmentesítés-szellőzéstechnika-nyílászáró-árnyékolás-szigetelés

javitom.hupont.hu

48. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

hbu.hupont.hu

49. Próba Róza

► Megismerlek Téged

kapcsolatfelvetel.hupont.hu

50. Gyönyörű, festett mandalák

► Energetizáló, festett mandalák, amelyek lendületet adnak és segítenek céljaid elérésében. Hangulatossá teszik a környezetet, gyógyító erejük van. Mindig új erőt nyerhetsz, ha ránézel. Adhatod ajándékba, vagy lehet a sajátod.

mandalakeszites.hupont.hu

51. Állatbarát

► Itt sok mindent megtalálsz az állatokról! Az oldal még fejlesztés alatt áll.:)) Úgyhogy még több minden lesz az oldalon. Jó szórakozást!! :)(Kérlek nézd meg az ELÉRHETŐSÉGEM menüpontot ahol adhatsz ötletek ahhoz, hogy ez az oldal jobb legyen!!:) )

mindig-allat-barat.hupont.hu

52. Tüzifa kamiontételben eladó +36 70 410 7499

► Tüzifa kamion tételben eladó Magyarországon 06 70 410-7499 Kalodás tüzifát és gyújtóst is árulunk.

tuzifakamiontetelben.hupont.hu

53. Utazás,csomagszállítás Magyarország és Olaszország között.

► Szeretnél utazni vagy csomagot küldeni Olaszországba?? A legjobb helyen jársz! Optimális megoldást kínálunk magyar-olasz viszonylaton.

eurobusmini.hupont.hu

54. Örökszép-kert Kft.Kertépítés Szolnok.A Szolnokiak kertépítője!

► Kertépítés Szolnok megyében és környékén elérhető áron!Ha minőséget szeretne,bennünket keressen!Elérhetőségünk:06209515859

szebbkertet.hupont.hu

55. Géniusz ingatlaniroda tekintse meg több száz lakás kínálatunkat Debrecenbe

► Debreceni igatlanközvetítés,családi házak,lakások, építési telkek, zártkerti ingatlanok, üzletek,stb adása és vétel! Lakáshitel ügyintézése ingyen. Ügyvédi költséget adásvételhez ingyenesen. Géniusz ingatlaniroda a biztos megoldás !

ingatlantkinal.hupont.hu

56. NAPRAFORGÓ KISVIRÁG ALAPÍTVÁNY

► Az Alapítvány céljai: óvodák, családi bölcsődék támogatása, munkavállalók a munkaerő piacon való sikeres részvételének oktatása, gyermek fejlesztés, támogatás.

napraforgokisvirag.hupont.hu

57. Dolgok Bp

► Érdekes dolgok, utazás, nyaralás, egyéb hasznos információk.

dolgokbp.hupont.hu

58. Nyárlőrinci Motorosok Baráti Köre

► Mottónk: " Az út a fontos, nem az út vége. Aki gyorsan utazik az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."

nyarlorincimotorosok.hupont.hu

59. Védőnő Kakucs

► Minden, ami a várandóssággal, gyermekgondozással, neveléssel kapcsolatos "fejlesztés alatt"

vedonokakucs.hupont.hu

60. GYÁRI FORD ALKATRÉSZ

► GYÁRI,BONTOTT,UTÁNGYÁROTT FORD ALKATRÉSZEK BESZERZÉSE,ELADÁSA!10-40% KEDVEZMÉNNYEL!

fordalkatresz.hupont.hu

61. Makai Bt.

► Családi házak, lakások, üzlethelységek, ipari létesítmények villanyszerelése. Villamossági anyagok kereskedelme. Javítás, hibaelhárítás, karbantartás.

makaibt.hupont.hu

62. Kék Szalon

► Kozmetika, Fodrászat, Manikűr, Pedikűr, Körömkozmetika, Masszázs

keklotusz.hupont.hu

63. ----- M M----

► ---------BELLYFIT = TORNA vagy TÁNC = BELLYDANCE------------ Minden porcikádat átmozgatja, ahogyan átfogja a földet, behálózza a testet a meridián rendszer.

meridianmozgastudio.hupont.hu

64. Falszigetelés,Injektálás,Acéllemezes falszigetelés 0670-402-0255

► Falszigetelés,Injektálás,Utólagos falszigetelés,Acéllemezes-falszigetelés,Dryzone-szigetelés Profi falszigetelés,a legkedvezőbb tavalyi árakon.Hívjon minket megéri 0670/402-0255 Az elvégzett munkánkra 20 Év garanciát adunk. Falszigetelés Injektálás

zelinkosandor.hupont.hu

65. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

► Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

zsuzsannamama.hupont.hu

66. A homo digitalis kora

► A homo digitalis, vagyis a modern kor embere a tér és idő szabadságát kapta meg az új évezredben. Ott áll egy forradalmian globális változás küszöbén, ami olyan változásokat generál, mely kétségkívüli hatással lesz az emberi kommunikáció jövőjére.

homodigitalis.hupont.hu

67. Női Varázs-Marcsitól

► „Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippokratész)

noivarazs-marcsi.hupont.hu

68. JÉZUS A KIRÁLY

► "Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek."

jezusakiraly.hupont.hu

69. Tüzifa akció!tüzifa,akác tüzifa,tüzifa eladó,tűzifa,tűzifa eladó,hasított,

► Tüzifa, akác tűzifa,hasitott , olcsón házhoz szállítva! Akció hasított tüzifa, akác , cser, tölgy

tuzifa-rendeles.hupont.hu

70. Józsa Gyógypont Mátészalkán EGYEDÜLÁLLÓ természetgyógyászati módszer.

► Minden állapotfelmérés, tartalmaz egy INGYEN kezelést ! Nyitvatartás: Hétfőtől- Péntekig 8h-20h; Tel: 06-20-917-28-33

jozsagyogypont.hupont.hu

71. Szállás a Mátrában: Parádsasvári Fakuckóban

► Aprócska faház a Mátrában romantikus pihenéshez! Legyen a vendégünk, élvezze a pihenést dézsafürdős Fakuckónkban ! Kérje ajánlatunkat: +36209179246

fakucko.hupont.hu

72. Raynek lovarda

► Itt lovakról és még nem létező de, tervezésbenlévő lovardáról vannak képek stb.

rayneklovardah.hupont.hu

73. Bagolykő Mágustanodához tananyagok

► Megkönnyítik a vizsgázást a Bagolykő varázslatos világában

bktananyag.hupont.hu

74. NJD-BAU GBR

► Sie planen, wir setzen um

njd-bau.hupont.hu

75. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

hgfkgfzkg.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 141
Heti: 101
Havi: 2 765
Össz.: 838 731

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek Manzi Gabi "műhelyéből" I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2025 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »