ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Ételek Manzéger Gábor "műhelyéből" I.

 

  • Tartalom:
  • Zöldséges batyu
  • Sült lazac
  • Grill tarja és csirke
  • Töpörtyű
  • Milánói rántott borda
  • Rákfarok (garnélarák)
  • Harcsapaprikás
  • Bőségtál (Budapest szelet, Karaj sörbundában)
  • Sertésszelet gombamártással
  • Borjúpörkölt
  • Mustáros sertésszűz
  • Kocsonya
  • Töltött csirkecomb
  •  Halászlé filézett, ahogy Manzéger Gábor készíti
  •  Rántott hal, filézett, Manzéger Gábor "műhelyéből"

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zöldséges batyu

291.._zoldsegbatyu.jpg

 

Zöldségbatyu
 
Köszönöm a megosztást:
1 kg cukkini
5-6 db paradicsom
5-6 db vastaghúsú paprika
½ kg csiperkegomba
2 db kígyóuborka
4 fej lilahagyma
15-20 dkg vegeta
1 dl olívaolaj
 
A hozzávalókat egyforma, kb 2 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy tálba rakjuk, megszórjuk a vegetával, meglocsoljuk az olajjal. Kézzel jól átkeverjük, átforgatjuk a zöldségeket.
Alufóliából kb. 30 cm-es négyzeteket darabolunk. 
Dupla fólialapokra 1 maréknyi zöldségkeveréket teszünk, és batyut formálunk belőle.
A szénparázs fölötti rácsra tesszük, 20-25 percig sütjük. 15 perc után kinyitjuk a száját, hogy a leve kigőzölögjön.
.........................................................................

Sült lazac

282.._.._sult_lazac.jpg

 

Sült lazac
A lazac filét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk, ujjainkkal áttapintjuk, esetleges szálkát csipesszel kihúzzuk. 
Serpenyőben 5-8 dkg vajat felolvasztunk, hasonló mennyiségű olíva olajjal együtt felhevítünk. 
A lazacot bőrös felével lefelé ujjunkkal elnyomkodva pár másodpercig lefogva megkapatjuk (így nem fog a bőr összerándulni). Egy-két rozmaring-ágat melléteszünk, valamint 2-3 gerezd - késlappal összenyomott - fokhagymát. Kevés sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Fél citrom levét közben ráfacsarjuk, egy két előre leszeletelt citrom karikát is tehetünk a húsra sülés közben. 
Bőrös felével 4 percig sütjük. Majd megfordítjuk, 2 és fél 3 percig a másik oldalt is megsütjük. Ezt a felét is sózzuk, borsozzuk. 
Könnyű ételként salátával, zöldségekkel tálaljuk, bőséges ételként adhatunk hozzá ízlés szerint krumplit vagy rizst.
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Grill tarja és csirke

279_.._..grill_tarja_es_csirke.jpg

 

Grill tarja és csirke 
(vagy igény szerinti hús)
 
½ kg csirkemell
½ kg tarja
 
A csirkét előző este bepácoljuk.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, átkenjük tört fokhagymával és olíva olajjal, majd ráöntjük a joghurtot.
 
A tarját szintén bepácoljuk előző este.
 Pác: só, bors, 2 dl ketsup, fél evőkanál csípős piros arany. Ezzel a keverékkel a hússzeleteket bedörzsöljük, a kimaradt pácot rásimítjuk a hússzeletek tetejére.
 
A húsokat kiemeljük a pácból és már tesszük is bele a forró olívaolajba, ha tárcsán készítjük.
Ha faszénen sütjük a húst, akkor fóliatálcára kevés olajat öntünk, és abban sütjük ki.
.................................................................................
 

Töpörtyű

263.._.._toportyu.jpg

 

Finom, házi töpörtyű

Recept: Manzéger Gábor


A vásárolt szalonna 2/3 – ad része zsírszalonna, 1/3 - ad része ipari vagy tokaszalonna (lebőrözött tokaszalonna).

Majd két centiméteres darabokra feldaraboljuk, nagyobb lábasban, közepes lángon, többszöri kevergetés közben, pirosra sütjük.

Kezdéskor 1-1 és1/2  deci vizet lehet alá önteni, de nem muszáj. A töpörtyű akkor van kész, ha az edény oldalához nyomva már nem sistereg. Nagy lyukú szűrőn lecsöpögtetjük, kicsit kihűlve már fogyasztható. Ekkor a legfinomabb!

 ...........................................................................................

 Milánói rántott borda

 

251.._.._milanoi_rantottborda.jpg

 

Milánói rántott borda
Recept: Manzéger Gábor
 
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
30-35 dkg gépsonka
50 dkg csiperkegomba
2 db hámozott egész paradicsom konzerv
1 bokor bazsalikom (cserepes) vagy
1 evőkanál szárított bazsalikom, de jobb a friss
só, frissen őrölt fekete bors
3-4 ek olíva olaj
1 ek cukor
2-3 ek ketchup
1 doboz Barilla spagetti, No.5. 8 perces, vagy bármely
jó minőségű, lehetőleg olasz, száraz spagetti tészta
Trappista sajt. Lehet parmezán is, de az jóval drágább
Rántott húshoz:
6-8 szelet csontozott karaj
só, liszt, tojás, prézli a panírozáshoz
olaj a sütéshez
 
Előkészületek:
A megtisztított vöröshagymát almareszelőn, vagy kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Tisztított fokhagyma gerezdeket fokhagyma nyomón áttörjük. Gépsonka szeleteket egymásra helyezzük, 2 részletben éles késsel gyufaszál vékonyra felcsíkozzuk, majd 90 fokban elforgatva felaprítjuk. A tisztított gombával hasonló képen járunk el.
Ledarálni nem jó, mert nem lesz gusztusos. Használjunk éles kést.
Felnyitjuk a paradicsom konzerveket. A konzerv tartalmát átöntjük egy tálba. Az egész paradicsomokat a markunkba véve áttörjük, vagy krumplitörővel átpasszírozzuk. 
Nem baj, ha maradnak apró paradicsom darabok. De a kemény részeket szedjük ki.
Húst kiklopfoljuk, sózzuk, panírozzuk szokásos módon.
 
Főzés:
Olíva olajat felhevítjük egy magasabb falú serpenyőben, vagy lábasban, amibe a hozzávalók beleférnek. Vöröshagymapépet átpirítjuk néhány perc alatt, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Beleszórjuk az apróra vágott sonkát, pár percig rotyogtassuk, pirítsuk, hogy a víz kicsit elpárologjon. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós. De mindenképpen kell egy pici só, hogy a gomba összeessen. Ha a képződött víz nagy részét elfőtte, beletehetjük az áttört paradicsomot, átkavarjuk, rotyogtatjuk. 5-6 percig főzzük, beletesszük a cukrot ízlés szerint, és a ketchupot is. Átkavarjuk, további 3-5 percig főzzük. Közben összevágjuk a bazsalikomot szára nélkül, és beleszórjuk a szószba.
2 percig főzzük, majd félretesszük. A szósz felét elrakhatjuk a mélyhűtőbe a következő alkalomig, amikor megkívánjuk a milánói spagettit.
A rántott húst kisütjük a szokásos módon.
A tészta vizét felforraljuk, megsózzuk, és a dobozon feltüntetett ideig, kb. 8 percig főzzük. Így lesz igazán "al Dente". Főzővizet leöntjük, és azonnal tálalunk. Nem öblítjük le a tésztát.
Tányérra halmozunk egy adag tésztát, rámerünk a szószból egy merőkanállal, egy kávéskanálnyi vajat teszünk a szószra, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ráteszünk egy két szelet rántott húst.
Jó étvágyat kívánok!
.....................................................................................
 

Rákfarok (Garnélarák)

243.._.._garnelarak.jpg

 

  • Rákfarok 
  • Recept: Gábor Manzéger
  • Hozzávalók:
  • Fél kg rákfarok (garnéla)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl száraz fehérbor.
  • Sűrített paradicsom, só, bors
  •  
  • A répát és a zellerszárat zsülienre (vékonyra) vágjuk. Olíva olajon megfonnyasztjuk. Két-három gerezd fokhagymát, fokhagyma nyomón áttörve, hozzáadjuk. Ezután  beletesszük a megtisztított rákfarkakat, majd felöntjük 1 ½ - 2 dl száraz fehér borral.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Belekeverünk két teáskanál sűrített paradicsomot. 3-4 percig egyik oldal, majd másik oldalt átsütjük, a végén egy kis darab vajat beledobunk ebbe a szószba.
  • Ez összerottyan, és máris kész.

 

............................................................................

Harcsapaprikás

 

140._._._harcsapaprikas..._cimke.jpg

 

  • Harcsapaprikás
  • Manzéger Gábor „mühelyéből”
  • Hozzávalók:
  • Egy-másfél kg harcsa felkockázva
  • 2 szelet füstölt szalonna apróra vágva
  • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
  • 3 db paradicsom kis kockára vágva
  • 3 db TV paprika kis kockára vágva
  • Só, bors, pirospaprika, kevés olaj vagy zsír
  •  
  • A füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A kisült zsírral és még egy kevés zsiradékkal hagyományos pörkölt alapot készítünk. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, szalonna pörcöt. 30-40 percig forralva szétfőzzük. Botmixerrel krémesítjük a szaftot. Ezután tegyünk bele még egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott harcsahúst.
  • Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Tehetünk bele tejfölt, de natúron is nagyon finom. Friss kenyérrel vagy szalonnapörcös túróscsuszával, esetleg juhtúrós sztrapacskával tálaljuk.
  • Jó étvágyat hozzá!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bőségtál

 

1.1.1.._bosegtal_cimke.jpg

 

Budapest-szelet

Elkészítette: Manzéger Gábor

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • grill fűszerkeverék, ételízesítő

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát, hirtelen megsütjük. Kérget sütünk rá.

Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk. Majd a végén a fóliát levesszük és pirosra sütjük a húsokat. 

A hagymát, a csirkemájat, a paprikát, a paradicsomot, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott, rátesszük a csirkemájat, és gyorsan átpirítjuk. Beletesszük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát, és együtt készre pároljuk.

Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.
 

......................................................................................................

 Karaj sörbundában.

Készítette: Manzéger Gábor.

8 szelet karaj,
3 dl sör,
3 tojás,
30 dkg liszt
Só, bors

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.
A lisztet és a tojást elkeverjük annyi sörrel, hogy nem túl sűrű panírt kapjunk.
A húsokat belemártjuk a palacsintatésztába és forró olajban, mindkét oldalukat megsütjük.
Sült burgonyával tálaljuk. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Sertésszelet gombamártással

 

99.._.._sertesszel._gombm..jpg

 

  • Sertésszelet gombamártással, krokettel.
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 1 kg szeletelt tarját befűszerezünk (só, bors, fokhagymapor), majd lefedve, hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát, illetve, amennyi időnk van.
  • 5 dkg vajat és
  • 1 dl olíva olajat felforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  • Ezután tepsibe rakjuk, ráöntjük a pecsenye levét, valamint
  • 2-3 dl sört (ne lepje el a húsokat)
  • 1 fej fokhagymát, héjával együtt „derékba” vágunk és azt is beletesszük,
  • 2-3 zellerszárat dobhatunk még bele.
  • Fóliával lefedjük és 190 fokon 1 óra hosszáig (puhulásig) pároljuk.
  • Levesszük a fóliát, a pecsenyelé kétharmadát leöntjük.
  • A húsokat megforgatjuk, és kb. 15 percig 200 fokon pirosra sütjük.
  • Pecsenyelé:
  • A lében lévő zellerszárat és fokhagymát összetörjük (krumplinyomóval), majd az egészet átszűrjük egy lábasba, még egy kevés borssal ízesíthetjük, beforraljuk.
  • Teáskanálnyi lisztet adunk hozzá, majd habverővel állandóan kevergetve forraljuk a megfelelő sűrűségűre.
  • Gombamártás:
  • Fél kg erdei gombát (fagyasztott) kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sülthús mellé tálalhatjuk.
  • A krokett bolti (fagyasztott). Ennek ellenére nagyon finom volt.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Borjúpörkölt

 

54.._borjupork._c..jpg

 

  • Vörös boros borjú lábszárpörkölt gazdagon
  • A receptet MANZÉGER GÁBORTÓL kaptuk
  • 1 kg borjú lábszár,
  • 70 dkg csontos borjú oldalas
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma,
  • 3 paradicsom,
  • 3 TV-paprika
  • 15-20 dkg sertészsír
  • 1-1  evőkanál só, bors, köménymag,
  • 5-6 db babérlevél
  • 1-1 evőkanál gulyáskrém, piros-arany, fokhagymakrém, pirospaprika
  • 2-3 dl száraz vörösbor
  •  
  • A lábszárat lehártyázzuk, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, az oldalast csont a mentén földaraboljuk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, 10 percig rotyogtatjuk. Az apróra vágott fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Még 10 percig rotyogtatjuk. Hozzáadunk egy evőkanálnyi őrölt paprikát, a fűszereket, és 2 deciliter vizet. 
  • Beletesszük a fazékba először az oldalast, majd felülre a lábszárat. Nagy lángon hirtelen felforraljuk. Amikor a szaft kezd bugyogni, takarékra vesszük, és két – két és fél órán keresztül főzzük. Főzés közben rázogatjuk, amíg rendesen levet nem enged, addig nem keverjük.
  • Ha túl sűrű a szaft, kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor már majdnem puha a hús, beleöntjük a vörösbort. A bor után még egy evőkanál pirospaprikával megszórjuk.  Ezután még 20-25 percig főzzük. Nokedlival, tésztával, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mustáros sertésszűz

 

 

 

32._.._.._.._mustaros_szuzpecsenye.jpg

 

  • Mustáros szűzpecsenye
  • Készítette: MANZÉGER GÁBOR
  • 2 db vastag sertés szűz,
  • 1 nagy csomag szeletelt bacon,
  • Só, bors, mustár, olíva olaj, 2 dl sör
  • Fokhagymás sertéssült fűszerpor
  •  
  • Sütés előtti napon két és fél, három cm-es karikákra vágjuk a sertés szüzet.
  • A vágott felületnél enyhén megnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszer-sóval meghintjük. Karikánként kávéskanálnyi mustárral megkenjük. Hűtőben 24 órát pácoljuk. Másnap a húskarikákat két szalonna csíkkal áttekerjük (a vágott felületet szabadon hagyva). Hústűvel átszúrjuk, hogy a bacon ne tekeredjen ki.
  • A húspogácsákat folpakkal letakarva további két órára pihentetjük. Felforrósított serpenyőben a húspogácsákat a vágott felületeiken átsütjük, majd tepsibe tesszük. Meglocsoljuk a fennmaradt sült olajjal, és a két dl sört aláöntjük. Alufóliával a tepsit letakarjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig pároljuk. Fóliát levéve 200-220 C fokra emelt hőmérsékleten lepirítjuk (10 perc egyik oldal, még 10 perc másik oldal), a bacon piros, ropogós legyen. Tepsis burgonya, steak-burgonya, rizs, krumplipüré igény szerint ideális hozzá. Tálaláskor a sült zsírral meglocsolhatjuk a húst is és a köretet is. Csak finomabb lesz tőle az íz!
  •  
  • Gombaszósz
  • Fél kg csiperke vagy erdei gombát kevés vajon vagy olíva olajon lepirítjuk, sóval, borssal, kevés petrezselyemmel meghintjük. 15-20 perc párolás után felöntjük másfél-két dl főző tejszínnel. Beforraljuk.
  • Bármilyen sült hús mellé tálalhatjuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Kocsonya

 

kocsonya_j.jpg

 

  • Kocsonya
  • Manzéger Gábor „műhelyéből”
  • Hozzávalók:
  • 3 első köröm,
  • 2 fül,
  • 2-3 farok,
  • 40 dkg sertés-comb,
  • 1 első füstölt csülök
  • 40 dkg bőrke,
  • 2 fej fokhagyma, tisztítva, egészben,
  • 1 nagy fej vöröshagyma, egészben,
  • 4-5 db nagy sárgarépa tisztítva, egészben,
  • 4-5 db nagy zöldség, tisztítva, egészben,
  • 30 szem egész bors, kb.
  • Kevés vegeta, kevés só
  • 1 teáskanál piros paprika,
  • A füstölt csülköt előfőzzük: forrástól számított 40-45 percig zubogva főjön (hogy ne legyen túl füstös íze a kocsonyának).
  • Az előfőzött csülökkel együtt hozzávalókat nagy edénybe helyezzük, annyi vizet öntünk rá, mint a húslevesre szoktunk. Amikor elkezd forrni, lekanalazzuk róla a habot.
  • Ezt követően tesszük bele a zöldségeket és a fűszereket. Takaréklángon összesen 4-4,5 órát főzzük.
  • A forrástól számítva kb. 2 óra múlva a zöldségeket, 3 óra főzés után a fület és a bőrt is kivesszük, és tovább főzzük.
  • A főzési idő elteltével kóstolás, sózás (kicsivel erősebb sózást igényel, mint a húsleves).
  • A csülköt kicsontozzuk, a körömből csak a nagyobb csontokat emeljük ki.
  • A húsokat (vegyesen) tálkákba adagoljuk, majd rászűrjük a levet.  Hideg helyre tesszük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Töltött csirkecomb

 

t.csirkecomb_v.j..jpg

Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók: 8 db egész csirkecomb, 3 db zsemle, tej, 50-60 dkg csirkemáj, 1 csokor petrezselyem, 5-6 gerezd fokhagyma, kacsazsír, só, bors, majoranna, kakukkfű

Csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk a húsról. Csirkemájat ledaráljuk, kis lyukú darálón. Fokhagymát áttörjük a fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a májhoz. Petrezselymet apróra vágjuk, majd ezt is a májhoz adjuk. Zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, majd a májhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, majoránnát, majd alaposan összekeverjük. Csirkecombok bőrét tűvel, cérnával hozzávarrjuk a húshoz, csak egy kis nyílást hagyunk, ahol betölthetjük a májas tölteléket, majd a nyílást is összeöltjük. A betöltött combokat kacsazsíros tepsibe tesszük, megszórjuk sültcsirke fűszersóval, kevés majoránnával. Alufóliával betakarjuk, másfél órát sütjük, 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát, majd pirosra sütjük a combokat.

Családunk egyik kedvence!                    

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Halászlé filézett, Manzéger Gábortól

 

filezett_halaszle.jpg

 

  • Filézett halászlé
  • Ahogy Manzéger Gábor készíti
  • Hozzávalók: 4 fő részére
  • Egy 2 kilogrammos ponty
  • 2 db tenyérnyi keszeg (tisztítva, darabolva)
  • 2 db tenyérnyi kárász (tisztítva, darabolva)
  • 2 nagy fej vöröshagyma (kockára vágva)
  • 1-1 paprika, paradicsom (felkockázva)
  • 4 evőkanál piros tört paprika, só
  • 2 halászlé kocka
  • Ajánlott még:
  • 2 szelet harcsa (ez el is hagyható), de, ha beletesszük, javítja az ízhatást.
  • A pontyot felbontjuk, tisztítjuk, szeleteljük és a harcsával együtt kifilézzük. A filézett szeleteket besózzuk.
  • A ponty fejét, farkát, uszonyokat, gerincet, a kárászokat, és keszegeket, felöntjük (körülbelül 3-4 liter) vízzel.
  • Majd egy bő órán át zubogva főzzük.
  • Ezután nagylyukú szűrőn leszűrjük, a csontokat kidobjuk, és újra feltesszük főzni, hozzáadva a vöröshagymát, paprikát, paradicsomot.
  • Fél órát erősen forraljuk. Levesszük a tűzről és bot-mixerrel pépesítjük.
  • Ismét átszűrjük a nagylyukú szűrőn.
  • Visszatesszük a tűzre, beledobjuk a halászlékockákat, pirospaprikát, és jól összeforraljuk.
  • Hozzátesszük a halszeleteket, 10 perc csendes forralás után kerülnek bele a belsőségek (haltej, halikra), (most még adhatunk hozzá sót, ha úgy gondoljuk), és még 10 perc csendes forralással fejeződik be a többórás művelet.
  • Kedves szakácsunk örömmel főzte, mi pedig boldogan fogyasztottuk a csodás étket.  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::    

Rántott hal (filézett) Manzéger Gábortól

 

r.hal_1..jpg

 


A filézett, besózott halszeleteket panírozzuk, és forró olajban kisütjük. Citrom szeletekkel és majonézzel tálaljuk. Akinek még a halászlé után több is fér a pocakjába, az főzhet mellé petrezselymes burgonyát.                   

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Zsu-Masszázs!

► Masszázs, a szépség és egészség előszobálya!

zsu-masszazs.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. + Dr. Nem Doktor +

► Dr? Az itt lévő dr-ok jogosultak dr-ként a dr előtag használatára. A doktorokban, tanácsaikban megbízunk. De ön doktor? Nem vagyok Dr. De ettől még tudhatok. Tőlük tanulok 2011 óta. Dr...

dr-nem-doktor.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK

► Ezen az oldalon Bibliai ihletésű, rejtvényeket találhattok rejtvénytípusonként csoportosítva.

rejtvenyekkicsiknek.hupont.hu

4. RE - FLEXI - OK

► "Ágyúval verébre?!"

reflexiok.hupont.hu

5. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

szitanyomas.hupont.hu

6. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

7. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

8. Ferro rosso kovácsoltvas

► Tüzi kovácsoltvas bútorok igény szerinti készítése.

ferrorosso.hupont.hu

9. fmax.hupont.hu

► HOGY AZ EGÉSZSÉG TERMÉSZETES LEGYEN

fmax.hupont.hu

10. HOZZA LÉTRE SAJÁT ÜZLETLÁNCÁT, ÚGY HÍVJÁK: NWA

► Legyen az alapító csapatunk tagja és így fog részesedni a világ minden sarkából a cége forgalmából!

mynwa.hupont.hu

11. Új szellem-kezdet

► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

pyrrhus.hupont.hu

12. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

13. Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

► Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

jellem-ismeret.hupont.hu

14. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

15. Érd info

► Minden információt ÉRDről az ÉRDi polgároknak és az ÉRDeklődőknek.

erd.hupont.hu

16. Miley Cyrus:)

► Ez az oldal a lány tiniknek szól és azoknak,akik imádják Mileyt!Ezen az oldalon megismerhetet Mileyt és megtudhatsz róla olyan dolgokat,amit még eddig nem tudtál!Az oldalon több tini sztárról is olvashatsz,de Miley a fő!Nézzétek meg a "FRISS" menüt!

crazyladys.hupont.hu

17. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

18. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

vajdamariann.hupont.hu

19. Ezo Hírnök

► www.ezohirnok.hupont.hu

ezohirnok.hupont.hu

20. Parketta csiszolás Budapest, csiszolás lakkozás felújítás

► Olcsó parketta csiszolás Budapest, csiszolás lakkozás, parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687, parketta felújítás garanciával, korrekt árakkal.

aparkettacsiszolas.hupont.hu

21. Ágyi poloska irtás Budapest +36 70 415 6666

► Ágyi poloska irtása Budapest területén, garancia az irtásra, akár 24 órán belüli kiérkezéssel, környezetkímélő szerekkel +36 70 415 6666.

agyipoloskairtasbudapest.hupont.hu

22. NAPCSILLAG

► HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

napcsillag.hupont.hu

23. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

24. Történet Angyalokról, Démonokról, Szerelemről, Fényről, Sötétségről..

► A történet a fejemben fogalmazódott meg, s most megírom azt mi eddig gondolataimban élt.. -Inferno-

thenewgeneration.hupont.hu

25. Autómentő tréler bérlés Budapest

► Nonstop 0-24 olcsó tréler bérlés Budapesten 06 30 285 7558, akár azonnal!

trelerberles.hupont.hu

26. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

27. Gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest

► Olcsó gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest környékén +36 70 282-8829, lakásfelújítás, szobafestés, gipszkarton álmennyezet készítés, tisztasági festés.

gipszkartonszerelese.hupont.hu

28. Ez egy régi honlapunk, tekintse meg másik weboldalunkat nagyobb kínálattal:

► www.lampaalkatreszek.hu

lampaalkatreszek.hupont.hu

29. Személyre szabott utazás!

► Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

utazasitanacsado.hupont.hu

30. Hács története

► Író - szerkesztő: Kubik György

hacstortenete.hupont.hu

31. tuti receptek

► Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

konyvesrecepteket.hupont.hu

32. Úton Krisztussal

► Közel van az idő, amikor mindenki meglátja Krisztust és elkerülhetetlenné válik a szembesülés az Igazsággal. Ez a honlap azt a célt szolgálja, hogy minél többen lássák meg, hogy nincs más út a teljes élethez, mint Krisztussal egy úton járni.

irgalom.hupont.hu

33. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 30 768-3454; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

34. Motorcsónakázás a Dunán - Privát élményhajózás Budapesten

► Ha egy felejthetetlen élményt szeretnél, mi tudjuk a megoldást!

hajokazasadunan.hupont.hu

35. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

36. Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

► Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

szentrita.hupont.hu

37. Villanyszerelés Javítás Kecskemét 06/30/9388145

► Családi házak,lakások,üzletek villanyszerelése régi hálózatfelújítása

csovill.hupont.hu

38. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás lépéseit: www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

39. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-701-8435

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

40. Víz- gáz- fűtésszerelés Budapesten, fűtéskorszerűsítés!

► FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉS kondenzációs gázkazán telepítésével, kéménybéleléssel, engedélyeztetéssel. Családi ház, lakás, iroda épületgépészeti tervezése, szerelése!

cirkomester.hupont.hu

41. EGYEDI KÉZZEL FESTETT MANDALÁK ÉS LÉLEKEMELŐ OLDALAK OTTHONA

► A Mandaláknak is lelkül van, megtestesülnek a mi világunkban, hogy segítsenek nekünk, és mutassák az utat oda, ahonnét jöttünk, és ahová visszatérünk.

amandala.hupont.hu

42. Szélvédőjavítás, szélvédő javítás Budapest

► Szélvédő javítás Budapest és szélvédő csere 06 70 602 6000, akár 8000 Ft-tól, helyszíni kőfelverődés javítás hétvégén is!

szelvedojavitasa.hupont.hu

43. Finom falatok- sültek-levesek-lángos-tészták- édességek-pecsennyék-mártások

► Hazai-külföldi ízek-különlegességek ínyenceknek

izvarazs.hupont.hu

44. ESMTK Jégkorong Szakosztály hivatalos honlapja

► ESMTK jégkorong utánpótlás, női, férfi, kezdők oktatása minden korosztályban Korcsolya és jégkorong oktatás, felzárkóztatás, felkészítés, versenyeztetés ( Pesterzsébet Jégcsarnok, 1201. Budapest, Zodony utca 1. )

esmtkhoki.hupont.hu

45. FOGSZABÁLYOZÁS

► Esztétikus, pontos munkák, precizítás, design !

fogszabalyozas.hupont.hu

46. Rally, Racing and Forma1

► Szupcsii oldal! Skubizd+ ! Ha nem teccik akkor ne nézd+ ennyih..

racing-rally.hupont.hu

47. Digitális eszközökkel támogatott matematikatanítás alsó tagozaton

► Gyakorlófeladatok matematika tanításhoz, felzárkóztatáshoz, tehetséggondozáshoz

digimatekalso.hupont.hu

48. KÓTAJI DRÓTFONAT, VADHÁLÓ ÉS BETONOSZLOP CENTRUM

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. ÉS AMI A LEGFONTOSABB: GYÁRI ÁRON !

mindentbekeritek.hupont.hu

49. Érettségi Tételek

► Érettségi tételek kidolgozva

tesztelem.hupont.hu

50. A mi oldalunk..:D Anita&Vanda. Bocigirl ×_× Wáá

► A másik bocigirl oldalunk: www.bocigirl.5mp.eu !KATT!

bocygyrl.hupont.hu

51. Varga Géza: A székely rovásírás

► Nemzeti írásunk teljesebb leírásának vázlata

szekely-rovasiras.hupont.hu

52. Zibro fűtés olcsón Szolnokon, lézercsúcstechnológiás fűtőkészülékkel

► Nem gáz, nem villany, de mégis meleg van a kéménynélküli, hordozható lézer fűtő készülékekkel, melynek fűtőanyaga a folyékony paraffin.

futsonolcson.hupont.hu

53. hanna-miley

► Ez a világ legjobb hannah-s oldala,itt mindent megtalálsz rolla.

hanna-miley.hupont.hu

54. Andi77 tuti tárkonyha

► Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

andi-tutireceptek.hupont.hu

55. AUTÓMENTÉS ÉS NEMZETKÖZI AUTÓSZÁLLÍTÁS

► Bartha Viktor: +36 70 638 8465

automentesbartha.hupont.hu

56. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

57. Józsa "Solverus" István: Írá-Sock III., avagy "Úton a Biztos Pont felé"

► Tisztelt Olvasó! Íme, a 3. kötet... amiről az jut eszembe, kicsit olyan, mint egy együttes 3. zenei albuma: nehéz mit kezdeni vele. Már nem a régi hang, bár emlékeztet az előzőekre, ugyanakkor valami új horizont felé fordul. Folytatás, és újrakezdés.

solverus-versek-iii.hupont.hu

58. Barabás Község

► Üdvözöljük honlapunkon!

barabas.hupont.hu

59. Egyedi konyhabútor készítés Budapesten +36 70 243 9439

► Egyedi konyhabútor készítést vállal Budapesten Fogas Zoltán asztalos mester +36 70 243 9439. Akció: modern konyhabútor, elemes konyhaszekrény

egyedikonyhabutorkeszites.hupont.hu

60. ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ ▇ ๓เภ₫єภ ค๓เ кєℓℓ ภєкє∂█ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁(нǖℓψε ℓสภψ)

► Itt mindent megnézhetsz amit csak akarsz !

alllattok.hupont.hu

61. ANGOL HASZNÁLT RUHA ÉS MINŐSÉGI BÁLÁS RUHA NAGYKERESKEDÉS

► MINŐSÉGI HASZNÁLTRUHA - ANGOL BÁLÁSRUHA - ANGOL EXTRA RUHA - ORIGINAL BÁLÁS RUHA BESZERZÉS OLCSÓN

europanagyker.hupont.hu

62. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből

► Üdvözlöm a Vésztői Baromfiudvar Családi Gazdaság oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó és vörös húshibrid naposcsibe rendelhető

csibekelteto.hupont.hu

63. Életmód Stúdió Debrecen

► A siker fejben dől el. A valódi okok, gyökerek tudatosítása vezet egyedül tartós eredményre.

eletmod-debrecen.hupont.hu

64. HATODIK NAPON

► HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

hatodiknapon.hupont.hu

65. **** kutya palota *****

► ****Sziasztok!Ez az oldal kutyákkal foglalkozik remélem tetszeni fog!Köszi hogy benéztél!****

kutyapalota.hupont.hu

66. BoTi Műszaki Üzletház Jánkmajtis // Vendégház // Sátras kölcsönző

► Egy igazi szatócs bolt, ahol a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára egy picit várni kell. Családi vállalkozás 1996 óta.

botijank.hupont.hu

67. Honda Integra Type R - B18C6 [DC2]

► Hengerfej + vezérműtengelyek + vezérműtengely lefogató kengyelek

integra.hupont.hu

68. POLGÁRDI BÚTORBOLT 8693 Lengyeltóti,Csokonai u.1 Tel.:85/330-370

► <H1>Hálószoba és nappali bútorok, konyhabútorok,étkező garnitúrák,tálaló szekrények,ülőgarnitúrák,gardróbok,kiegészítő kisbútorok!</H1>

polgardibutor.hupont.hu

69. Minden ami szórakozás! Sztárok, sorozatok, filmek, képek, viccek, idézetek

► INTERNETES PÉNZKERESÉSI LEHETŐSÉGEK!!! Egy klikkelést megér!

minden-ami-szorakozas.hupont.hu

70. Konténeres sittszállítás Budapest

► Olcsó konténeres sittszállítás +36 21 300 7197 azonnal! Hulladék konténer rendelés Budapesten.

konteneres-sittszallitas.hupont.hu

71. Weboldalkészítés Budapest, Webáruház készítés Budapest, Keresőoptimalizálás

► Egyedi fejlesztésű weboldal és webáruház készítése, keresőoptimalizálás, arculattervezés, Online marketing

weboldalkeszitesbudapest.hupont.hu

72. papagáj 4ever

► Nem lehet élni madarak nélkül!

papagajforever.hupont.hu

73. Justin Bieber Fan Site, JBiebs képek, videók. Filmek, koncertek Justinról!!

► Sziasztok Bieber fanok, Képek, videók, koncertek, dalszövegek, ajándékok, stb... itt mindent megtaláltok amit JBiebs-ről tudni érdemes!!! www.j-b.hupont.hu

j-b.hupont.hu

74. HÉTKÖZNAPI VÁLASZOSZSOLTÁROK

► A hétköznapi, a vasárnapi és az emléknapok misezsoltárai akkordozva

hetkoznapizsoltarok.hupont.hu

75. Műanyag ablak Budapest, beépítés, bontás, csere

► Akciós műanyag ablak Budapesten, nyílászáró beépítés, bontás, ablakcsere +36 70 772 9371

muanyagablakbudapest.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 211
Heti: 1 465
Havi: 3 371
Össz.: 884 153

Látogatottság növelés
Oldal: Ételek Manzi Gabi "műhelyéből" I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2025 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »