ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!



Kozári Judit főzte III.

 

_______________________________________

 

Sajtfondue

414.._.._sajtfondue.jpg

Recept: Kozári Judit

Fontos: Szobahőmérsékletű sajtokat használjunk! Azonos fajtákból készítsük. Például ementáli típusú sajthoz ne tegyünk penészes érlelésűt. Ha penészes sajtból készítjük, a penészt vágjuk le.

  • Hozzávalók: (4 főre)
  • 50 dk, többféle kemény sajt
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 1 gerezd fokhagyma, fehérbors

A sajtokat reszeljük le, vagy vágjuk apró kockákra. Az edényt kezdés előtt, belülről dörzsöljük be fokhagymával, majd öntsük bele a bort.

Több adagban tegyük a sajtot az edénybe. Alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel, folyamatosan kevergessük, de ne forraljuk. (Ellenkező esetben gumiszerű lesz.)

Tipp: Az olvadó sajtba belekeverhetünk egy kis darabka vajat vagy kevés tejszínt. Vízzel sose hígítsuk

Mit mártogassunk? Fantáziánkra van bízva.

Lehet: pirított kenyércsíkok, kifli-karikák. Sárgarépa, cukkini, karalábé, csíkokra vágva, gombafejek, kelbimbó, sonka, főtt csirkemell, virsli, stb.

.............................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 124
Heti: 1 051
Havi: 4 631
Össz.: 458 615

Látogatottság növelés
Oldal: Kozári Judit főzete III.
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: mandula és a kataláz enzim - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »