ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

 

Kacsacomb és -háj sütése

 Tartalom:

1. Sült kacsacomb lilakáposztával

2. Kacsaháj sütése

3. Konfitálás, vagy lassú sütés

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Sült kacsacomb lilakáposztával

___kacsa_v.j.jpg

4 db kacsacomb

Fél dl száraz fehér bor

1 kávéskanál méz

Só, bors

A kacscombokat mosás, tisztítás után bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal, fokhagymaporral.

Tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk alufóliával és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a fóliát, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább.

Időnként forgassuk meg, és mindig kenjük be a mézes borral, hogy mindenütt ropogósra süljön.

Párolt lila káposzta

1 kg lilakáposzta

3 evőkanál olaj

1 fej vöröshagyma

Ecet, só, cukor

A vöröshagymát aprítsd fel, és az olajon dinszteld meg. A káposztát vékonyan gyaluld le, és keverd a hagymához. Sózd meg, majd 20-30 perc alatt dinszteld puhára. Amikor megpárolódott, cukorral és ecettel ízesítsd, és hagyd kihűlni. Egy almát is lehet belekockázni.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Kacsaháj sütése

 

kacsazsir.jpg

 

 Egy kilogramm hájat megtisztítok, és apró kockára vágom. Kevés vízzel felteszem főzni. Amikor a töpörtyű jól összesült, akkor kevés tejjel tovább pirítom.  2-3 evőkanál, egyenként hozzáadva, mert, ha sok a tej, akkor hamar kiszaladhat a zsír. (Most nem volt itthon tej, ezért kevés tejszínnel helyettesítettem.)

A töpörtyűt kis üvegbe teszem, és annyi zsírt öntök rá, hogy ellepje.

Fogyasztás előtt kiolvasztom, de hidegen is nagyon finom.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. Konfitálás, vagy lassú sütés:

Régi eljárás, csak a kifejezés trendi.

A szép piros zsírosbödönök mélyén megbújó hússzeletek sokunk gyermekkorát megízesítették. Nem beszélve azokról a mennyei kacsa- és libamájakról, amelyeket konfitálva készítette a nagyanyám (csak azzal nem volt tisztában, hogy ilyen fránya neve van).

Éppen ezekért az extra ízekért, a hús és a máj utánozhatatlan állaga miatt marad fent és lett újra igen népszerű ez az eljárás.

Hozzávalók: (4 főre):

4 db kacsacomb, 1-2 dl víz, vagy húsleves, só bors, fokhagymappor.

A kacsát a sütés előtt egy nappal bedörzsöljük a fűszerekkel. Hagyjuk a hűtőben pihenni (nylon zacskóba, szorosan bekötve). Majd a sütés előtt a fűszereket gyengéden leöblítjük, hideg vízzel.

 

konfitalt_3.jpg

                                                    

Ezután egy magasabb falú tepsibe tesszük, felöntjük annyi vízze, és a felolvasztott kacsazsírral, hogy a húst ellepje.

100 fokra előmelegített sütőben 3 óra alatt sül meg.

Ezután átraktam egy másik tepsibe, begyújtottam a sütő grillezőjét, és a bőrös részüknél kicsit megpirítottam.

 

konfitalt_4.jpg

 

Köretnek párolt káposztát, főtt, vagy tört burgonyát adhatunk.

 

konfitalt_5.jpg

 

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 187
Tegnapi: 297
Heti: 187
Havi: 4 298
Össz.: 452 639

Látogatottság növelés
Oldal: Kacsacomb és -háj sütése
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »