ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

  • Gyógyszer nélkül I.
  •  
  • Tartalom:
  •  
  • 1. Demencia, vagy elbutlás
  • 2. Az öregedés késleltetése
  • 3. Az árpa élettani- és gyógyhatása
  • 4. Gyömbértea
  • 5. Búzafű italpor
  • 6. Lenmag
  • 7. B-17 vitamin
  • 8. Kókusz
  • 9. Siitake, a gyógyító gomba
  • 10. A kövirózsa jótékony hatásai
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 1. Demencia, vagy elbutulás
  • A demencia (értelem nélküli állapot, elbutulás) öt jele
  • A demencia nem egyik napról a másikra jelenik meg, hanem alattomosan érkezik. Még mielőtt a tipikus memóriaromlás és a személyiségváltozások bekövetkeznének, öt tünet már előre jelezheti a betegséget. Ha ezeket időben felismerjük, akkor megelőző intézkedéseket tehetünk, és segíthetünk az érintett családtagon vagy saját magunkon, hogy a szellemi leépülést távol tartsuk.
  • A közelgő demencia tünetei
  • A demencia a kognitív képességek folyamatos elvesztését jelenti a károsodott agysejtek következtében. Tüneteihez elsősorban a memóriavesztés, személyiségváltozások és a szociális környezettel való problémák tartoznak. A demencia fő oka rendszerint az Alzheimer-kór, de a Parkinson-kór, az agyvérzés, a drogfogyasztás, a súlyos fejsérülések és más egészségügyi panaszok is okozhatnak demenciát, vagy hozzájárulhatnak annak kialakulásához. Ha a demencia legelső jeléről van szó, az ember először a feledékenységre gondol. Vannak azonban sokkal finomabb jelek is, amelyek egy közelgő leépülésre utalhatnak. Aki ezeket nem ismeri, értékes időt veszít, amit arra használhatna fel, hogy a demencia rizikóját drasztikusan lecsökkentse. A következőkben bemutatjuk a demencia öt jelét, amelyek jóval a nyilvánvaló tünetek előtt felbukkanhatnak. Ezek mindegyike fontos jelzés, melyet nem szabad figyelmen kívül hagyni!
  • 1. Rágási problémák
  • Egy tanulmány szerint az alma evésének módja megmutatja valakiről, hogy a jövőben fokozott kockázata van-e demenciában megbetegedni vagy sem. A vizsgálatot 77 éven felüliekkel végezték, és azt állapították meg, hogy akiknek nehezére esett az alma elrágása, azok szignifikánsan magasabb rizikót mutattak fel a demenciára, mint azok, akik erőteljesen bele tudtak harapni. Ebben a korosztályban már gyakoriak a fogproblémák, pedig ezeket meg kell akadályoznunk, ha a demenciát fel akarjuk tartóztatni. Amint ugyanis kevesebbet rágunk, a vér áramlása is csökken az agy felé, ami aztán növeli a szellemi leépülés valószínűségét. Tehát szüntessük meg a fogászati problémákat, és mindig erőteljesen harapjunk.
  • 2. Lassúbb járás
  • A járás módja szintén a kezdődő demencia jele lehet. Már régóta tudjuk, hogy a lassú járás szoros összefüggésben áll a szívinfarktusban történő elhalálozás magasabb rizikójával. Kiderült azonban az is, hogy a lassú járás a demenciával is összefüggésbe hozható. Érdemes tehát megszaporázni lépteinket.
  • 3. Kedvezőtlen alvás-ébrenlét ritmus
  • Az alvás-ébrenlét ritmusa is hozzájárulhat a szellemi hanyatláshoz. Ezzel kapcsolatban megállapították, hogy aki reggel nem túl aktív, hanem inkább hosszan alszik, az akár 80%-kal is megnövelheti a demencia esélyét azokhoz képest, akik korán felkelnek, és rögtön testmozgással kezdik a napot, még ha az csak egy kis séta is. A recept tehát: időben lefeküdni, reggel korán kibújni a takaró alól, és irány a park, az edzőterem vagy az otthoni szobabicikli.
  • 4. Túlsúly
  • A túlsúly közismerten összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségekkel, a 2-es típusú cukorbetegséggel és az artritisszel. Egy neurológiai tanulmány alátámasztotta a túlsúly és a demencia rizikója közötti kapcsolatot is. Okosan tesszük tehát, ha minél előbb leépítjük a meglévő túlsúlyt, és tartjuk az egészséges ideális testsúlyt.
  • 5. Depresszió
  • Még a kedélyállapotunknak is közvetlen hatása lehet agyunk egészségére. Kétszer akkora a demencia rizikója azoknál, akik előrehaladott korban, depresszióban szenvednek. Ha már fiatalabb korban előfordul a depresszió, megháromszorozódik a demencia esélye. Ha tehát egy családtagunk idősebb korban depresszívnek tűnik, ne vegyük ezt félvállról, hanem kövessünk el mindent, hogy felvidítsuk. Gondoljunk arra, hogy az egészséges életmóddal és táplálkozási móddal is nagyon jól befolyásolható a depresszió.
  • http://gyogyszernelkul.com/a-demencia-ot-jele/
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 2. Az öregedés késleltetése
  • Az öregedés késleltetése
  • Kezdjük el, talán még nem késő. Nincs mit veszítenünk, hátha „bejön” és akkor csak nyerünk vele.  
  • A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?
    Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja… Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen. 

    Ügyeljen erre.

    Így végezzük a gyakorlatot: Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

    Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

    Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

    Amikor olvastam ezt az e-mailt, el akartam végezni ezt a gyakorlatot és ezt gondoltam: „nagy ügy, biztos vagyok benne, hogy könnyen meg tudom csinálni.” Nagyot csalódtam magamban, de örültem, hogy kipróbáltam, mert nagy meglepetésemre rájöttem, hogy könnyen el tudom végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más volt a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáltam meg!

    2-3 másodpercnél tovább nem tudtam megállni egyenesen és elkezdtem inogni.

    Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

    A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

    Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

    Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.

    Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja  a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

    A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint

    pl.:magas vérnyomás,cukorbetegség,gerincbántalmak,szenilitás.

    Zhong Li Ba Ren „Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget” című könyve best-seller lett,  ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint

    1 millió példányt adtak el a könyvből.

    A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

    Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon  maradni.

    Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

    Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

    Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

    Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

    Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

    Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni. 

     Forrás:  http://vilagvege.net/tudattagitas/irasok/jin-ji-du-li-gyogyito-modszere

     

     :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::  
  • 3. Az árpa élettani- és gyógyhatása
  • Az árpa élettani és gyógyhatásai
  •  Mars-erőt, harcos erőt közvetít. A harcosoknak is ezt adták kenyér formájában. A római gladiátorok rendszeres kása étele volt. Az árpagyöngy a fényezésben elveszti a korpa, a csíra és B vitaminja nagy részét, de csak hántolva fogyasztható.
  • Hippokratész gyógyeledele.
  • Az árpa élettani hatásai:
    Megfigyelték, hogy ahol sok árpát fogyasztanak, kevés a szívbeteg, tehát   a szív és érrendszeri megbetegedéseknél kedvező hatású.
    Megelőzi a székrekedést, javítja a bélműködést,
    Jin energiát hordoz, hűtő hatású gabona, ezért főleg nyáron fogyasszuk.
    lábadozási időszakban ajánlott, kimerültségnél, stressz ellen.
    A teljeskiőrlésű árpaliszt a legjobb koleszterinszint csökkentő,
    a belek és a kiválasztórendszer gyulladásinál jó hatású.
    A nikotinsav tartalma / a B vitaminok csoportjába tartozó anyag, értágító hatású.
  • B1, B2, B6 és E vitamin található benne,
    vas, cink, kalcium, és kálium van benne,
  • http://www.naposoldal.com/node/54
  •   Recept: árpagyöngy káposztasalátával .:                                       
  • ::::::Diétás ételek I.::::::::
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 4. Gyömbértea
  • Gyömbér
    (csodatévő gyógynövény)
    A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Kísérletek azt is kimutatták, hogy a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében és a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében is segít, és hatásos növényi véralvadásgátló. A kellemesen csípős, kissé erősebbre főzött gyömbértea csökkenti a bélgázok kialakulását, mivel erjedésgátló hatással rendelkezik. Hasmenés ellen is jó, valamint kitűnő görcsoldó, akár bél vagy menstruációs görcsről van is szó. Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket. A hagyományos indiai orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. Fokozza az intelligenciát, határozottabbá tesz. Fokozza a szexuális képességeket is. A növény gyökértörzse adja a sajátságosan illatos, csípős, kesernyés ízű fűszert. Levesek (hús-, bab-, burgonya-, gyümölcs-, stb.), leves gombócok, burgonya-, és babfőzelékek, szószok, húsételek, vadhúsok, mártások, sütemények (mézeskalács, keksz, stb.), forralt bor, likőrök, pálinkák, keleti ételek, valamint uborka, tök, és gyümölcsök eltevésénél is használt kitűnő ízesítő

    A gyömbértea készítése leginkább friss gyömbérgyökérből javasolt. Hámozzunk meg egy kb. 2 dkg darabot és szeleteljük nagyon vékony szeletekre, majd tegyük fél liter hideg vízbe és forraljuk fel, pár percig hagyjuk állni, szűrjük le, majd mézzel ízesítsük.
    A Bánjunk vele óvatosan, mert ha túl sokat használunk belőle, vagy sokáig hagyjuk ázni, jobban előtérbe kerül csípős íze. Hűtve kellemes frissítő, energetizáló ital, forrón viszont az egyik leghatásosabb nátha-ellenszer.
    Energetizáló hatása miatt késő délutántól ne nagyon fogyasszuk, mert elképzelhető, hogy nehezen tudunk tőle elaludni. De az is lehet, hogy épp ez a célunk, hiszen a gyömbér igen erős afrodiziákum is egyben. 
                                       
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 5. Búzafű italpor
  • 250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető

    Felhasználási javaslat

    1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben felrázva. Javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel.

    A búzafűlevet legjobb éhgyomorra elfogyasztani, azért, hogy a benne levő értékes hatóanyagok sértetlenül felszívódhassanak a vérkeringésbe, és eljuthassanak testünk minden építőkövéhez, a sejtekhez. Majd pedig hagyjunk fél óra „előnyt” amíg semmi mást nem fogyasztunk.

    A búzafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja, nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek fogyasztásának sincsenek korlátai. (1535.-/tasak)
  • Enzimek
  • A búzafűben megtalálható enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei.
    Ezek adják élelmiszereink életerejét, és szükségesek sok kémiai és biológiai folyamat lezajlásához és gyorsításához.
  • A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza.
  • antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket, csökkentik az érfalak károsodását, a bőrön levő ráncokat. Az antioxidánsoknak, ezenkívül még öregedésgátló és egészség-elősegítő hatásuk is van.
  • proteázok - elősegítik a fehérjék emésztését
    citokróm-oxidáz - antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
    amiláz - elősegíti a keményítő és a cukrok emésztését
    kataláz: megelőzi a sejtek elsavasodását;
  • lipáz - zsírbontó enzim
    fikocianin - segíti a vérképzést
    transzhidrogenáz - segít a szívizomzatnak
    SDO (szuperoxid-diszmutáz) - valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfog
  • peroxidáz: segíti a savak semlegesítését a szervezetben;
  • abscis acid (ABA): oldja a daganatok azon bevonatát, melynek a falósejtek előli rejtőzködés a feladata;
  • melatonin: ez a hormon az összes életfolyamatról "gondoskodik". Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok - főleg az immunrendszer erősítésének - következménye.
  • Szervezetünkben lévő enzimeknek sokáig csak katalizátor szerepet tulajdonítottak, viszont manapság a tudósok már úgy gondolják, hogy az enzim több puszta kiegészítő anyagnál: maga az életerő! Tulajdonképpen minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen, a mozgáson át a sebek gyógyításáig enzimek ezreinek a tevékenységét igénylik.
    Ezek az enzimek az étrendbe beiktatva pótolják a testben előállított, belső enzimeket, meghosszabbítva azok élethosszát. Érdekes megjegyezni, hogy amikor ezek az enzimek mennyiségben és erősségben hanyatlanak, a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Ez felelhet a túlsúlyból és a korai öregségből adódó gondokért, amelyek manapság annyi embert gyötörnek.
    Ezen kívül az ételek megfelelő emésztésében is részt vesznek. A búzafülé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
    A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket.
  • Klorofill

    Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigészállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, megnövekszik a sejtek energiája.
    A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

    Végeredményképpen a klorofill hozzájárul sejtjeink jobb és intenzívebb oxigénellátásához!
    A búzafűlé egyedülállóan magas klorofill tartalma miatt jelentősen dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Az oxigén javítja az agy működését.a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása.
    Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít.
  • A klorofill előnyei három fő kategóriába sorolhatók:
  • Tisztít
    A klorofillnak antibakteriális hatása van a sérülésekre, és gombásodás gátló hatása az emésztőszervekre. Számos mérget ellensúlyoz a szervezetben.
    Elősegíti a bélflóra működését, és hozzájárul a máj tisztításához.
    Méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak, a rákkeltő anyagok ellen.
  • Gyulladáscsökkentő hatása van
    Ízületi gyulladás, gyomorfekély, torokgyulladás és más gyulladásos betegségek hatásait képes ellensúlyozni.
  • Táplál, felépíti a vért
    A klorofill tisztítja, újítja a vért.
  • Forrás: http://elony.hu
  •  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 6. Lenmag         
  • Lenmag: Rostokban gazdag, lúgosít és élénkíti az anyagcserét
  • A lenmagolajat használhatod lúgosító salátaöntetként (a majonézes, hizlaló öntetek helyett). Az összezúzott lenmag pedig kiváló természetes rostforrás, így segíthet a székrekedés megszüntetésében és az anyagcsere élénkítésben.
    A lenmag nyálkaanyagot, többféle olajat (linol-, linolénsav, olajsav gliceridjeit), fehérjét, cianogén glikozid keveréket tartalmaz. Vitaminokban (A, B, C, D és E) gazdag, ásványi anyagtartalma is jelentős: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm is van benne.

    A modern táplálkozástudomány a lenmagnak elsősorban azt a tulajdonságát értékeli, hogy a benne bőségesen található olaj legnagyobb része a legfinomabb esszenciális (omega-3) zsiradék, amely az emberi szervezet számára jótékony hatású, sőt, gyakorlatilag nélkülözhetetlen. (A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális!) Ennek fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsír-szinthez, gátolja az érfalakon a meszes plakkok lerakódását.

    Régóta gyógynövényként ismert, a népi gyógyászat különböző formákban tetőtől talpig szinte minden szervünkre jó hatásúnak tartja az agyműködés serkentésétől kezdve a légutak gyulladásos betegségeinek, köztük a hörghurutnak az enyhítésén át az emésztőrendszer számos problémája mellett a legkülönbözőbb bőrpanaszokig, ízületi megbetegedésekig. Ajánlják természetes gyulladásgátlónak is, például külsőleg ekcéma, bőrgyulladások, kelések, furunkulusok kezelésére, de belsőleg is, a legkülönbözőbb légző- és emésztőszervi megbetegedések esetén is a nyálkahártyák regenerálására.

    Bevethető bélrenyheség, bélmegbetegedések és székrekedés alkalmával, de nyákkészítmények formájában egyéb gyomor- és bélmegbetegedések kezelésére is. Teája a menstruációs görcsöket is enyhíti, prosztata-megbetegedések ellen is javasolt.
  • Hasznos a cukorbetegeknek

  • A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.
  • Lenmaggal a rák ellen
    A rákos megbetegedések egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek kezelésére.

  •  Tipp: Keverj 125 gramm túróhoz egy evőkanál lenmagot, egy kevés reszelt gyömbért, egy fél citrom héját, pár csepp citromlét és ízlés szerint édesítsd (én mézzel szoktam) – kiváló reggeli vagy délutáni nass.
  •  Rágcsálj el naponta egy teáskanálnyi lenmagot, mely még a hajadra, bőrödre is nagyon jó hatással van.
  • Forrás: http://www.kardoskurtoskalacs.hu/lenmag.html
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 7. B-17 vitamin    Sárgabarackmag
              
  • B17 vitamin
  • World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni és amely rákölő hatásáról már éve óta tudni lehet. Már bizonyított tény, hogy a B17 vitamin, más nevén laetril hamar megöli a rákos sejteket. A szerző több információt is leleplez a rákgyógyításról köszönhetően a B17 vitaminnak, és felteszi a kérdést “Miért nem használja a hagyományos orvoslás ezt a vitamint?”
  • Griffin szerint a B17 vitamint azért nem használják a hagyományos orvoslásban, mert a gyógyszeriparnak nem érdeke meggyógyítani az embereket. Évente több milliárd dollárt költenek kutatásokra és a rák kezelésére, ugyanakkor több milliárd dollárt azokra a gyógyszerekre, amelyek felveszik a rákkal szembeni versenyt. Ezek fényében a B17 vitamin eltusolása gazdasági lépés a gyógyszergyártók által uralt világunkban.
  • A B17 vitamin leginkább a kajszi magjában található. Jótékony hatását már ezelőtt 35 évvel bizonyították. A Második Világháborúban, Dr. Max Gersonsikeresen alkalmazta ezt a vitamin páciensein.
  • A B17 vitamin a kajszi, a mandula, a meggy, körte, szilva és az alma magjában található, de van belőle a lenmagban és szőlőmagban is.
  • Jelenlegi életvitelünk során rengeteg fehérlisztet, cukrot, olajat és félkész ipari terméket fogyasztunk, míg az organikus, természetes élelmiszerek egyre ritkábbak az étrendünkben. Nagyszüleink még fogyasztottak ezekből az ételekből, ez is azt bizonyítja, hogy az ő idejükben ritka volt a rákbetegség, anélkül jutottak hozzá a vitaminokhoz, hogy tudatosan tudták volna, épp a betegségektől mentik meg magukat.
  • A B17 vitamint ezelőtt 35 éve betiltották a rákbetegség kezelése esetén, annak ellenére, hogy sokan úgy tartják ha minden nap fogyasztunk ezekből a vitaminokból, elkerülhetjük a rákbetegségek kialakulását.
  • A szerző szerint az amerikai gyógyszergyártól hatalmas nyomást gyakoroltak a hatóságokra, így azok illegálisnak titulálták azokat a készítményeket, amelyek a B17 vitamint tartalmazták. Sőt, sok esetben azt a pletykát terjesztették, hogy a kajszimag ciánt tartalmaz, így megmérgezheti azt, aki fogyasztja. Az igazság az, hogy eddig senki sem halt meg a kajszimagtól, még akkor sem ha nagy adagban fogyasztott kajszimagot vagy mandulát, írja Edward Griffin könyvében.
  • Forrás: http://webhir.com/549_rakellenes.html
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  •  
  • 8. Mire jó a kókuszolaj?
  • Mire jó a kókuszolaj, vagy kókuszzsír?
  • A kókuszolaj és a kókuszzsír, sőt a kókuszvaj is ugyanaz. 24 C fokon olvad, tehát alatta fehér színű zsír, felette átlátszó olaj. Létezik belőle szűrt és szűretlen. Íme, a sok szépségtipp:
  • A szűretlen / szűz kókuszolaj:
  •  kókuszillatú
  • ehetünk belőle napi 2-3 evőkanállal immunerősítés céljából (baktérium-, gomba-, vírusölő hatású)
  • szépségápolásban jolly-joker: használhatjuk a hajunkra, bőrünkre, sminklemosóként, ezt mindjárt részletezem is.
  •  A szűrt kókuszolaj

  • nincs kókuszillata, sem kókusz íze: íztelen, szagtalan.
  • Fenti tulajdonságai miatt inkább ezzel célszerű főzni.
    • Nem képez sejtkárosító szabadgyököket a sütés- főzés során, mint a többi főzőolaj,
    • érelmeszesedést okozó transzzsírokat sem tartalmaz,
    • immunerősítő hatása van,
    • tápláló, könnyen alakul energiává, ugyanakkor
    • nem hizlal, nem a zsírpárnákat gyarapítja
    • kímélő, nem terheli meg a szervezetet.
    • Kenyérre kenve is esszük, szeretem.
  • Használhatjuk bőrápolásra is.
  • Szépségápolás kókuszolajjal:

  • Testápoló, bőrtápláló, baktérium-, gomba-, vírusölő, lassítja az öregedést, véd a káros UV sugaraktól, tartósan hidratál, és gyorsan felszívódik.
  • Arcra:
  • Ránctalanító szérum helyett
  • Sminklemosóként
  • Pattanásra, sérülésekre, vágásokra  = borotválkozás után
  • Ajakápolóként
  • Nyugtatja az irritált, érzékeny bőrt
  • Testre:
  • Testápolóként
  • Fürdővízbe hidratáló, tápláló fürdőolajként (1-2 kanálnyi)
  • Szőrtelenítés után
  • Bőrkeményedésekre
  • Babaápoláshoz:
  • * Fürdető-olajként
    * Popsira
    * Sebekre
    * és nyugodtan megkóstolhatja.
  • Hajra:
  • Hajpakolásként száraz, töredezett hajra vagy korpás fejbőr ellen. Két (SLS-mentes!) samponozás után lejön.
  • Mi az az SLS? A Sodium Lauryl Sulfate (SLS) nagyon agresszív hatóanyag. Mosó-aktív, habképző és erős tisztító hatású, melyet háztartási mosószerek, tisztítószerek, valamint gépi zsírtalanítók előállításánál használnak, de szinte mindegyik tusfürdő, sampon és fogkrém fő alapanyaga.
  • Hajvég-ápolókén
  • Házi készítésű testápolók kiváló alapanyaga. 
  • Forrás: naturshopping.hu/
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 9. Siitake, a gyógyító gomba
  •  
  • Siitake, a gyógyító gomba:
  • A shiitake gomba (Lentinula edodes) Kelet-Ázsiában honos, Kínában és Japánban mintegy 2000 éve ismert kitűnő csemege. Kizárólag a már elhalt fák törzsén él, főleg tölgyfán, bükkön és gesztenyén. A gombának különleges, kissé a fokhagymára emlékeztető aromája van. Egészségvédő hatása miatt a kínai népi gyógyászatban a testet és lelket felfrissítő életelixírnek tartják.
  • A shiitake világszerte elterjedt étkezési gomba, amelyből a csiperke és a laska után legtöbbet termesztenek. Évi mintegy 600 000 tonnát állítanak elő, túlnyomórészt Kelet-Ázsiában. Innen kerül szárított állapotban a Föld mintegy negyven országába. A fontos fehérje- és káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink is található. Sok komplex szénhidrátot, poliszacharidokat tartalmaz. Termőtestjében valamennyi aminosav megtalálható, de különösen leucinban és lizinben gazdag.
  • Szárazanyag-tartalmának csaknem 14 százaléka aminosav, amelynek csaknem 40 százaléka létfontosságú. Tudományos vizsgálatok egész sora bizonyította, hogy számos hatóanyagot tartalmaz, közöttük az immunrendszert erősítő lentinánt, melyből ma már gyógyszert is készítenek. 100 g shiitake 12,5 g fehérjét, 1,6 g zsírt, 65,5 g szénhidrátot, 5,5 g rostot, 16 mg kalciumot, 200 mg foszfort, 0,39 mg vasat és 10 mg niacint (B3 vitamin), valamint 15,8 százalékban vizet tartalmaz. 
  • Jó tudni
  • A shiitake gomba ideális élelmiszer, hiszen rostanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú, és több, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosav, sokféle enzim és vitamin található benne. Jelentős B-vitamin-forrás. Ásványi anyagai közül említésre méltó magas cinktartalma, ami jelentős szerepet játszik az immunrendszer aktivizálásában. Ha a gombát napsugárzás vagy UV-sugarak érik, 4–5 szárított termő test elfogyasztása elegendő egy felnőtt ember napi teljes D-vitamin-igényének kielégítéséhez. E tulajdonság különösen vegetáriánusok számára előnyös, hiszen ők gyakran szenvednek D-vitamin-hiányban.
  • Miben rejlik a csoda?
  • A shiitake gomba egészségvédő hatása elsősorban szénhidrát-összetételében rejlik. Számos összetett szénhidrátot, poliszacharidot mutattak ki belőle – köztük a legjelentősebb a lentinán –, amely gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és az immunrendszer erősítésével még daganatgátló hatással is rendelkezik. A kutatók ezt azzal magyarázzák, hogy a lentinán hatására egyrészt biológiailag aktív anyagok (interferon, interleukin) termelődnek, melyek ösztönzik a szervezet immunrendszerének működését, másrészt fokozzák a vérben levő falósejtek (makrofágok) aktivitását. Ez a magyarázata a gomba allergia- és gyulladáscsökkentő hatásának is.
  • Ma már számos külföldi kórházban az orvosok a rákos daganatok kemoterápiás kezelésével egyidejűleg shiitake kivonatot is adagolnak a betegnek, hogy csökkentsék az erős vegyszerek egészséges szövetekre és az immunrendszerre gyakorolt káros mellékhatásait.  A gomba rendszeres fogyasztása (eritadenin tartalma miatt) jelentősen csökkenti a vér koleszterinszintjét, így véd a magas vérnyomás és az érelmeszesedés kialakulása ellen, továbbá szerepet játszik az agyvérzés megelőzésében.
  • Japánban a Tohoku Egyetemen megállapították, hogy a shiitake gomba fokozza az inzulintermelést, ezáltal csökkenti a vércukorszintet, tehát a gomba fogyasztását cukorbetegeknek is ajánlják. Ki kell még emelni a shiitake gomba (thioprolin tartalma miatt) méregtelenítő hatását, ugyanis az élelmiszerek tartósítása során felhasznált, rákkeltő nitriteket megköti. A shiitake a makrobiotikus diétában is jelentős szerepet játszik, főleg a nyákoldó és a tejtermékek, állati eredetű zsírok fogyasztása miatti lerakódásokat tisztító hatásáról ismeretes.
  • A por alakú shiitake
  • Öngyógyítás céljára alkalmas az egész szárított termőtest vagy a szárított és porított testből készült tea. Készíthető belőle leves vagy étel is. Napi adagként – attól függően, hogy a cél megelőzés vagy gyógyítás – a szakemberek 6–16 g szárított gombát javasolnak, ami 60–100 g friss gombával egyenértékű.
  • Meghűlés esetén is csodákat tesz
  • Hazai tapasztalatok alapján a gomba fogyasztása néhány nap alatt rendbe hozza a hurutos megbetegedéseket, kiváló köptető, hurutoldó és megszünteti a köhögést. Újabb japán és amerikai tudományos kísérletek igazolták, hogy a shiitake fogyasztása 70 százalékos védettséget nyújt az influenza A-vírussal szemben.
  • Használják még gyomorfekély, köszvény, székrekedés, különböző allergiák, aranyér, neuralgiák és szexuális zavarok kezelésére is. A shiitake gombából készült kivonatot újabban a kozmetikai iparban is felhasználják: különböző krémekhez adagolva gyulladásos, pattanásos bőr ápolására javasolják, továbbá lassítja az öregedési folyamatot is.
  •  
  • http://www.gombaforum.hu/2011/egeszseg/shiitake-a-gyogyito-gomba/
  •  
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  • 10. A kövirózsa jótékony hatásai
  • A kövirózsa jótékony hatásai
  •  
  • Az ókorban a kövirózsáról azt vélték, megvédi a házat a villámcsapástól, ezért gyakran ültették a házak tetejére. Ezt a feltevést ugyan nem sikerült tudományosan igazolni, ám a sziklakertek kedvelt dísznövényének számtalan más jótékony hatást tulajdonítanak ma a kutatók, természetgyógyászok.
  • A kövirózsa latin neve sempervivum, azaz örökké élő – ez a név a növény szívósságára és remek túlélő és alkalmazkodó képességére utal. A sempervivum tectorum, magyarul házi kövirózsa, amellett, hogy gyönyörű és nem igényel folytonos, aprólékos gondozást, csodás gyógyhatással is rendelkezik. A húsos levelű virág legfőbb hatóanyagai a csersav, a gyümölcssav, a C-vitamin, a szabad aminosavak, a flavonoidok és a nyálkaanyag.
  •  
  • A népi orvosl&aacu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 132
Heti: 180
Havi: 1 460
Össz.: 810 173

Látogatottság növelés
Oldal: Gyógyszer nélkül I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »