ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Pogácsák és társai III.


Tartalom:

Leveles, kolbászos pogácsa

Sajtos rúd (szalalkálival)

_________________________________________________________

 

Leveles, kolbászos ropogós


381.._..lev._kolb._cim..jpg

 

 

 

Recept: Zsuzsamama

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 2,5 – 3 dl tej
  •  
  • A krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg túró
  • 10-15 dkg kolbász apróra darabolva
  • kevés só
  • 1 tojás
  •  
  • A tetejére
  • 1 felvert tojás
  • késhegynyi őrölt paprika
  • reszelt sajt, szezám mag, köménymag
  •  

A lisztben elkeverjük a sót, hozzá adjuk a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A túrót, tojást, kolbászt a vajjal, sóval krémes állagúvá keverjük, 4 felé osztjuk.

A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, egyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. A legfelső lapot nem kell megkenni a krémmel. Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk, 20 percet még pihentetjük.

A tetejét felvert tojással lekenjük, és megszórjuk sajttal, szezámmaggal. Egy éles késsel feldaraboljuk.

190 – 200 fokra melegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben pirosra sütjük 25-30 perc alatt.

 .................................................................

 

Sajtos rúd (szalalkálival)

371.._..sajtos_rudak_cimke.jpg

 

Recept: Zsuzsamama főzőoldala

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 kis doboz tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag szalalkáli
  • 2 kávéskanál só
  • 2 tojás sárgája
  • Tetejére:
  • tojás fehérje (kissé felverve)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál piros paprika

A száraz anyagokat összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, a két tojás sárgáját, a tejfölt fokozatosan adagoljuk hozzá, miközben összegyúrjuk. Jól formálható, nem kemény tésztát fogunk kapni. Ha szükséges, még egy kevés tejfölt adhatunk hozzá.

A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojás fehérjével (ebbe is tehetünk egy kicsi piros paprikát), megszórjuk a paprikás reszelt sajttal. Másfél centiméteres csíkokra vágjuk.

Sütőpapírral bélel tepsi rakjuk és 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.

..................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 77
Tegnapi: 103
Heti: 180
Havi: 4 479
Össz.: 474 645

Látogatottság növelés
Oldal: Pogi és társai III.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »