ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Bejgli

  • Tartalom:
  • Diós bejgli 2 rúd (sütőporos)
  • Mákos bejgli 2 rúd (sütőporos)
  • Beigli 3.
  • 1. Bejgli 2. (sütőporos)
  • 2. Karácsony 2013.
  • 3. Bejgli (sütőporos)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Diós bejgli 2 rúd

383.._dios_bejg.jpg

Zsuzsamama főzőoldala

  • Hozzávalók (2 rúd):
  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 12 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • 1-2 kanál tejföl,
  • 1 csomag sütőpor
  •  Továbbá annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen. Két részre osztjuk, és megtöltjük.
  •  
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg dió 
  • 20 dkg cukrot,
  • 5 dkg mazsola,
  • Fél marék zsemlemorzsa,
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.

 

Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára szétkenjük.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.

A tésztához valókat összegyúrjuk, ketté vesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.

.............................................................................

 

 Mákos bejgli (2 rúd)

384.._makos_bejg..jpg

 

 

Zsuzsamama főzőoldala

  • Hozzávalók (2 rúd):
  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 12 dkg vaj,
  • 1 db tojás,
  • 1-2 kanál tejföl,
  • 1 csomag sütőpor
  •  Továbbá annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen. Két részre osztjuk, és megtöltjük.


  • Töltelékhez:
  • 50 dkg mák,
  • 20 dkg cukor,
  • 5 dkg mazsola,
  • Fél marék zsemlemorzsa,
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Körülbelül 2 dl forró tejjel leöntjük, hogy kenhető állagúvá váljon.

Miután jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára szétkenjük.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.

A tésztához valókat összegyúrjuk, ketté vesszük, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, megkenjük tojás sárgájával, 20 percet pihentetjük, majd lekenjük felvert tojás fehérjével, most is pihentetjük. A tetejét hurkapálcával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 19 x 32 cm.
Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.

.................................................................

 

Bejgli 3.

255.._.._bejgli..3.jpg

 

  • Bejgli 3.
  • Hozzávalók (4 rúdhoz) a tésztához
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 1-1,5 dl tej (illetve szükség szerint)
  • 2,5 dkg élesztő
  • A lisztet elkeverjük a porcukorral és a sóval, hozzáadjuk a puha vajat, belemorzsoljuk az élesztőt, (vagy a tejben elkeverjük) beletesszük a tojásokat és 1 dl tejet. Hozzáadjuk a lisztet is, és összeállítjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, öntünk még hozzá 2-3 evőkanál tejet.
  • A tésztát letakarva állni hagyjuk 1 órán keresztül. Majd négy részre osztjuk, töltjük, tepsibe tesszük.
  • Délután, amikor elkészül a bejgli, akkor megkenjük tojássárgájával, majd hagyjuk megszáradni, este megkenjük tojásfehérjével.
  • Éjszaka hűvös helyen tároljuk. Csak reggel szabad sütni!
  • Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni, több helyen középen a legaljáig. Ez azért fontos, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni.
  • Légkeverős sütőben, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.
  • 40 dkg darált dió
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz, ill. szükség szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • ½ narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kevés mazsola
  • rudanként fél alma (kisméretű) reszelve
  •  
  • 40 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz, ill. szükség szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • ½ citrom reszelt héja
  • ½ narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kevés mazsola
  • rudanként fél alma (kisméretű) reszelve
  •  
  • Dió töltelék
  • A vizet felmelegítjük a vajjal és a cukorral, belekeverjük a darált diót és az ízesítőket. Ha a töltelék nagyon puha lenne, akkor 2-3 evőkanál darált háztartási kekszet adunk még hozzá. Ha pedig keménynek találjuk, akkor kis vizet keverünk hozzá.
  • Mák töltelék
  •  
  • Felmelegítjük a vizet a vajjal, és belekeverjük a cukros darált mákot. Hozzáadjuk a többi ízesítőt.
  • A fél-almákat akkor reszeljük rá, amikor a tésztára rákentük a tölteléket.

      ............................................................... 

1. Bejgli 2. (sütőporos)

10..........bejgli_2cimke.jpg

 

  • Bejgli 2. (sütőporos)
  •  
  • Hozzávalók (4 rúd):
  • Tésztához:
    60 dkg liszt,
  • 13 dkg cukor,
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj,
  • 2 db tojás,
  • 2-3 kanál tejföl,
  • 1csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
  • Pici só
  • Továbbá annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.

  • Diótöltelék:
  • 40 dkg darált dió
  • 25 dkg cukor
  • Fél marék zsemlemorzsa
  • Pici fahéj
  • Fél narancs és fél citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • A fenti diótölteléket elkeverjük kevés tejjel, hogy kenhető állagúvá váljon.
  • Majd megfelezzük, és a kinyújtott tésztára kenjük.
  • A 10 dkg cukrozott gyümölcsöt megfelezzük, és a töltelék tetejére szórjuk.
  • (10 dkg cukrozott gyümölcsmix (vagy áfonya, vagy mazsola)
  •  
  • Máktöltelék:
  • 40 dkg darált mák
  • (Ha kávédarálót használunk, akkor a mákot a cukorral összekeverjük és úgy daráljuk le.) A többi ugyanaz, mint a diótölteléknél.
  •  
  • A tésztához valókat összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, (fél órát hideg helyen pihentetjük), nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
    A tekercseket tepsibe tesszük, tojással megkenjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 30 x 34 cm.
    Tőpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Karácsony 2013.

 

karacsony_2013..jpg

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. Bejgli

bejgli.jpg

 

 

Bejgli (sütőporos)

Hozzávalók (4 rúd): Tésztához:
60 dkg liszt, 13 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 db tojás, 2-3 kanál tejföl, 1,5 csomag sütőpor. Továbbá annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen.

Töltelékhez:
50 dkg dió és 50 dkg mák.
Mind a dióhoz, mid a mákhoz külön-külön hozzáadunk még:
20 dkg cukrot, 5 dkg mazsolát, fél marék zsemlemorzsát, 1 kávéskanál fahéjat.
Elkeverem kevés tejjel, hogy kenhető állagúvá váljon. (Nem szoktam megfőzni.)
Mindezt jól elkeverjük, megfelezzük, és a kinyújtott tésztára szétkenjük.
Mielőtt feltekerjük, minden tekercsre ráreszelünk fél darab almát.

A tésztához valókat összegyúrjuk, négyfelé osztjuk, nyújtjuk, töltjük, feltekerjük.
A tekercseket tepsibe tesszük, tojással megkenjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozzon belőle. Előmelegített sütőben sütjük. Tepsi méret: 30 x 34 cm.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a belseje is.

 

                  
          

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



A

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 112
Tegnapi: 132
Heti: 244
Havi: 1 524
Össz.: 810 237

Látogatottság növelés
Oldal: Bejgli
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »