ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA
Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/
Gombás, Ragus ételek
- Tartalom:
- Lecsós szelet
- Zöldbabos csirkeragu
- Gombás, tejfölös csirke
- ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Lecsós szelet
- Lecsós szelet
- Recept: Zsuzsamama főzőoldala
- 25-30 dkg csirkemell
- 5-6 dkg füstölt-szalonna
- 1 nagyobb paprika,
- 1 nagyobb paradicsom,
- 1 kis erőspaprika
- 2-3 evőkanál kacsazsír
- Só, bors
- A szalonnát kockára vágjuk, a kacsazsírral együtt (lehet egy pici vizet is adni hozzá) megsütjük.
- Hozzáadjuk a közepes darabokra vágott csirke-mellett. Ezzel sütjük egy kicsit, kapjon egy pici kérget, majd hozzáadjuk a darabolt paprikákat. Ezzel is tovább sütjük néhány percig, majd következik a darabolt paradicsom.
- Puhára pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
-
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Zöldbabos csirkeragu
- Zöldbabos csirkeragu
- 1 vöröshagyma, kockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma, összetörve
- 60 dkg csirkemell, darabolva
- 1 sárgarépa, felkarikázva
- 20 dkg vágott zöldbab
- 1 paprika, 1 paradicsom, erőspaprika, aprítva
- ½ citrom, zöldségzöld
- só, bors, koriander
- 1 kis pohár tejföl, vagy tejszín
- 1-2 evőkanál liszt
-
A hagymát és a paprikát, fokhagymát kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a húst, sárgarépát, paradicsomot. Fűszerezzük, és félpuhára pároljuk. Majd hozzáadjuk a zöldbabot, és az egészet összefőzzük. Amikor minden puha, meglocsoljuk a citrom levével. Rászórjuk a lisztet, kicsi vízzel felengedjük, beforraljuk, majd beleöntjük a tejfölt, rászórjuk a zöldségzöldet.
Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá.
Főtt rizzsel tálaljuk.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gombás, tejfölös csirke
- Gombás tejfölös csirke
-
- 1 kg csirke comb, darabolva
- 1 doboz szeletelt gomba (kb. 20 dkg)
- 2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 TV paprika, apró kockákra vágva
- 1 erőspaprika, szeletelve
- 3 db szárított siitake gomba, félbe vágva, beáztatva
- 1 kis pohár tejföl, 1 evőkanál rétesliszt
- Só, bors, tört paprika, őrölt koriander, olaj
- Fél kg száraztészta
- A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a TV paprikát, azzal is fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pirospaprikát. Rátesszük a húst, az erős paprikát, öntünk rá egy keveset a gomba levéből, fűszerezzük és puhára pároljuk.
- Hozzáadjuk a leszűrt gombát, ezzel is 5-6 percig forraljuk. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a pörkölthöz, együtt forraljuk néhány percig, hogy mártás állaga legyen. Ha szükséges még fűszerezhetjük.
- Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.
______________________________________________________
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Oldal: Gombás, Ragus ételek
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2025 - zsuzsannamama.hupont.hu
Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat