ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Gombás, Ragus ételek

 

  • Tartalom:
  • Lecsós szelet
  • Zöldbabos csirkeragu
  • Gombás, tejfölös csirke
  • ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Lecsós szelet

198.._.._lecsos_szel..jpg

 

 

  • Lecsós szelet
  • Recept: Zsuzsamama főzőoldala
  • 25-30 dkg csirkemell
  • 5-6 dkg füstölt-szalonna
  • 1 nagyobb paprika,
  • 1 nagyobb paradicsom,
  • 1 kis erőspaprika
  • 2-3 evőkanál kacsazsír
  • Só, bors
  • A szalonnát kockára vágjuk, a kacsazsírral együtt (lehet egy pici vizet is adni hozzá) megsütjük.
  • Hozzáadjuk a közepes darabokra vágott csirke-mellett. Ezzel sütjük egy kicsit, kapjon egy pici kérget, majd hozzáadjuk a darabolt paprikákat. Ezzel is tovább sütjük néhány percig, majd következik a darabolt paradicsom.
  • Puhára pároljuk. Főtt burgonyával tálaljuk.
  •  

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Zöldbabos csirkeragu

180.._.._zoldbabos_ragu...jpg

 

  • Zöldbabos csirkeragu
  • 1 vöröshagyma, kockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 60 dkg csirkemell, darabolva
  • 1 sárgarépa, felkarikázva
  • 20 dkg vágott zöldbab
  • 1 paprika, 1 paradicsom, erőspaprika, aprítva
  • ½ citrom, zöldségzöld
  • só, bors, koriander
  • 1 kis pohár tejföl, vagy tejszín
  • 1-2 evőkanál liszt
  •  

A hagymát és a paprikát, fokhagymát kevés olajon megpároljuk. Rátesszük a húst, sárgarépát, paradicsomot. Fűszerezzük, és félpuhára pároljuk. Majd hozzáadjuk a zöldbabot, és az egészet összefőzzük. Amikor minden puha, meglocsoljuk a citrom levével. Rászórjuk a lisztet, kicsi vízzel felengedjük, beforraljuk, majd beleöntjük a tejfölt, rászórjuk a zöldségzöldet.

Ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá.

Főtt rizzsel tálaljuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

Gombás, tejfölös csirke

59..._..._tejfolos_gombas.cimke.jpg

  • Gombás tejfölös csirke
  •  
  • 1 kg csirke comb, darabolva
  • 1 doboz szeletelt gomba (kb. 20 dkg)
  • 2 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 TV paprika, apró kockákra vágva
  • 1 erőspaprika, szeletelve
  • 3 db szárított siitake gomba, félbe vágva, beáztatva
  • 1 kis pohár tejföl, 1 evőkanál rétesliszt
  • Só, bors, tört paprika, őrölt koriander, olaj
  • Fél kg száraztészta
  • A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a TV paprikát, azzal is fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pirospaprikát. Rátesszük a húst, az erős paprikát, öntünk rá egy keveset a gomba levéből, fűszerezzük és puhára pároljuk.
  • Hozzáadjuk a leszűrt gombát, ezzel is 5-6 percig forraljuk. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a pörkölthöz, együtt forraljuk néhány percig, hogy mártás állaga legyen. Ha szükséges még fűszerezhetjük.
  • Főtt tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.

______________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 163
Tegnapi: 121
Heti: 578
Havi: 2 372
Össz.: 487 461

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás, Ragus ételek
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: belga krémes receptje - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »