ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/



Rántott és sült húsok IV.

  • Tartalom:
  • Rántott sertésmáj
  • Zabpelyhes csirkeszárny
  • Töltött, rántott karaj
  • Mustáros tarja
  • ----------------------------------------------------------------------

 

Rántott sertésmáj

357.._rantott_sertesmaj.jpg

 

Rántott sertésmáj

Zsuzsamama főzőoldala

50 dkg sertésmáj

2-3 db tojás

10 dkg finomliszt

15 dkg zsemlemorzsa

Olaj

 A májat ereitől megtisztítjuk, egy tálba tesszük, és annyi tejjel öntjük fel, hogy ellepje. Pár órára hűtőbe tesszük. 

Ha kivettük a hűtőből, lecsepegtetjük róla a tejet, megborsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, s bő forró olajban ropogósra kisütjük. Csak készen sózzuk meg.

 

.................................................................

Zabpelyhes csirkeszárny

350.._..zabpelyhes_r._sz.cimke.jpg

Recept: Zsuzsamama

Hozzávalók

  • 6-8 csirkeszárny
  • 2 tojás
  • olaj
  • liszt
  • zabpehely, apró-szemű
  • só, bors

Elkészítés

  1. A szárnyakat besózzuk, borsozzuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. 2 evőkanál olajat a tojásokhoz öntjük, és simára keverjük.
  3. A húst a szokásos módon panírozzuk: lisztbe, tojásba, zabpehelybe forgatjuk. Tegyünk a zabpehelybe is sót és borsot.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük olajjal, és a húsok tetejét szintén lekenjük olajjal.
  5. 40-50 perc alatt ropogósra sütjük. A sütés félidejében fordítsuk meg a húsokat.
  6. Szaftos marad a hús, ha egy lábasba vizet öntünk és a sütő aljába tesszük.

                ............................................................................................

 

Mustáros tarja

344.._..mustaros_tarja_cim.jpg

 

  • Recept: Zsuzsamama főzőoldala
  • 60 dkg sertéstarja (csont nélküli)
  • mustár
  • só, bors
  • olaj, vagy zsír

 

A hússzeleteket nem kell kiklopfolni, sózzuk, borsozzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. 1-2 órát, letakarva, hideg helyen állni hagyjuk.

Ezután zsírozott tepsibe rakjuk, (dobjunk mellé 4-5 gerezd fokhagymát), öntsünk alá kb. 1-2 dl sört (porhanyósabb lesz a húsunk), fóliával letakarjuk, és puhára pároljuk. Majd a végén a fóliát levesszük, megforgatjuk a húsokat és pirosra sütjük.

Krumplipürével, vagy rizzsel tálaljuk.

..................................................................................

Töltött, rántott karaj

 

248.._.._toltott_rantott_karaj.jpg

Töltött, rántott karaj

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sertés rövidkaraj, egyben
  • 25 dkg csiperkegomba, darabolva
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 lilahagyma, felaprítva
  • 1 csokor petrezselyem, aprítva
  • 10-15 dkg sajt apróra kockázva
  • Só, bors, olaj
  •  
  • Panírozáshoz:
  • Liszt
  • Tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Elkészítés:
  • A szalonnakockákat kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott hagymát. Ezzel is pároljuk pár percig. Majd beletesszük a gombadarabokat, és az egészet összepároljuk. Addig pároljuk, amíg a levét elpárologtatjuk, vagy végül a maradék levet leöntjük róla. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a sajtkockákat, petrezselyemzöldet, fűszerezzük. Ezzel a raguval töltjük meg a karajt.
  •  
  • A húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben. (Az egyik oldalán legyen összekapcsolódva.)
  • A dupla szeleteket klopfolóval kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a gombás, töltelékkel. A nyitott oldalakat hústűvel összetűzzük.
  • Panírozzuk, és nem túlforró olajba tesszük. (Panírozás után, illetve sütés előtt a hústűt ki lehet venni belőle, mert a panír összetartja.) Mindkét oldal sütésénél takarjuk le fedővel. A vége felé takarás nélkül folytatjuk a sütést, amíg szép piros lesz.
  • Rizzsel, vagy burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

 

...................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 57
Heti: 436
Havi: 2 508
Össz.: 814 057

Látogatottság növelés
Oldal: Rántott és sült h. IV.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »