ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

Gyors ételek

Tartalom:

1. Szendvics - sütővel

2. Spagetti paradicsomszósszal

3. Zsemlében sült sonkás tojás

4. Sült csirke, zöldborsóval, b.pürével

5. Rakott kenyér

6. Krumplis tarhonya

7. Tortilla

8. Szántó-vető reggelije

9 Lecsó-koszorú

10. Mindent bele omlett

11. Szendvics bundában

12. Fluta

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 1. Szendvics - sütővel

gepi_szndv_cimkezve.jpg

 

Szendvics – sütővel 

Szendvicskenyér, négyszögletes

Lapkasajt, négyszögletes,

Uzsonna sonka, négyszögletes,

Vaj 

A sonkát és a sajtot két szelet kenyér közé tesszük. A kenyerek külső oldalát, vékonyan megkenjük vajjal. (Így nem ragad hozzá a sütőhöz.)

A szendvicseket megsütjük és friss zöldségekkel tálaljuk.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 2. Spagetti paradicsomszósszal

---spagetti_par.szosszal.jpg

 

 

15 dkg füstölt szalonna (kockázva, kisütve)

Fél kg tészta (megfőzve)

1 fej vöröshagyma (kockára vágva)

2-3 gerezd fokhagyma (összetörve)

1-1 paprika, sárgarépa (apróra vágva)

Fél liter sűrített paradicsom

10 dkg sajt (reszelve)

Só, bors, majoránna 

A szalonna zsírján (a szalonna-kockák is benne maradnak), megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük sárgarépát, paprikát, ezzel is pároljuk. Kevés vizet ráöntve, sózva, borsozva, néhány perc alatt puhára pároljuk, rátesszük a fokhagymát, és ráöntjük a paradicsomszószt. Pár percig forraljuk, ízesítsük.

A paradicsomszószt rákanalazzuk a még forró főtt tésztára.

A tetejére sajtot szórunk.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. Zsemlében sült sonkás tojás

 

zsemleben_sult_sonk.toj..jpg

 

Zsemlében sült sonkás tojás
Hozzávalók: zsemle, tojás, sonka, sajt, lila-hagyma
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét, és belerakjuk egy kivajazott tepsibe. A zsemlékbe belefektetjük a sonkát, rászórjuk az apróra vágott lila hagymát, a kis darabba vágott sajtot és ráütjük a tojást. Egy kevés erős paprikával is ízesíthetjük.
A sütőben addig sütjük, amíg fehérje ki nem fehéredett. Sonka helyett lehet bacont is használni.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

4. Sült csirke zöldborsóval, b.pürével

 

sult.cs._z.borso_burg._pur..jpg

 

  • 2 csirkecomb (levesben főzve, vagy párolva, kissé megsütve)
  • ½ kg burgonya
  • ½ kg zöldborsó
  • Fűszerek: só, őr. bors.
  • Vaj, olaj 
  • A burgonyát puhára főzzük, fűszerezzük és összetörjük. Kevés vajjal és tejjel lágy pürét keverünk belőle.
  • A zöldborsót, vajon, kevés vízzel puhára pároljuk.  
  • Már tálalhatjuk is.                                     
  •                                               ooOOOoo

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                                                 

5. Rakott-kenyér

 

rakott_kenyer_j..jpg

 

Rakott-kenyér

6 szelet kenyér
6 szelet sajt
3 dl tejföl
1 tojás
3 dkg vaj

Fűszerek: só, bors, fokhagymapor, pirospaprika

A vajjal kikenjük a tepsit, A kenyérszeleteket kissé egymásra fektetjük, egy-egy szelet sajtot teszünk rájuk. A tojást elkeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaport és pirospaprikát teszünk hozzá és ráöntjük a kenyerekre.

A sütőben kissé megpirítjuk.                                                           

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

6. Krumplis tarhonya

 

krumplis_tarhonya...jpg

 

Krumplis tarhonya
Hozzávalók:
• 1 fej vöröshagyma
• 7-8 szem burgonya
• 30-35 dkg tarhonya
• só, bors
• Kevés kolbász
• füstölt szalonna, olaj

Elkészítése:
A felszeletelt hagymát, a felforrósított zsiradékban (vagy a kisült szalonna zsírjában) megfonnyasztjuk. Rádobjuk a tarhonyát, azzal is átpirítjuk, tört fokhagymát, pirospaprikát szórunk rá. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát, majd készre főzzük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

7. Tortilla

 

tortilla.jpg

 

  • 1 csomag bolti tortilla lap
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csirkemellfilé
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • Fűszerek: só, bors, bazsalikom, fokhagymapor
  • Olaj 
  • Az öntethez:
  • 1 kis doboz tejföl
  • Kevés majonéz
  • Mustár, só 
  • Minden hozzávalót kockára vágtam.
  • A csirkemellet elősütöttem. A szalonnát kisütöttem, rádobtam a csirkemellet, és a többi hozzávalót.
  • Fűszereztem, megpároltam.
  • A tésztalapokat egy serpenyőben (szárazon) kicsit átmelegítettem, és megtöltöttem a raguval, kevés majonézzel megöntöztem. Feltekertem, és a tetejére is tettem a majonézből.                                                                            

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

8. Szántó-vető reggelije

 

slzanto-veto_regg.jpg

 

  • 5 dkg szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 1 paradicsom
  • 10 dkg cukkini
  • 3 tojás
  • Pici olaj
  • Fűszerek: só, bors 
  • A kockázott, kisütött szalonnán megsütjük a szeletekre vágott vöröshagymát, paprikát, cukkinit, paradicsomot. Fűszerezzük. Egyenként ráütjük a tojásokat (előtte megmossuk), és nem túl keményre sütjük. Díszítjük, tálaljuk, megesszük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

9. Lecsókoszorú

 

lecsokoszoru.jpg

 

Lecsó-koszorú
A sorrend hagyományos:
Szalonna, vöröshagyma, paprika, paradicsom, só, sütés.
A tükörtojást külön serpenyőben készítettem.                                 
  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

10. Mindent bele omlett

   

mindent_bele_omlett.jpg

 

Mindent bele, omlett
5-6 dkg szalonna,
1 vöröshagyma,
1 paprika,
1 paradicsom
6 tojás
Kevés tej,
3 mokkáskanál liszt,
Só, bors, olaj

A kockázott szalonnát kisütöm, rádobom a hagymát, paprikát, paradicsomot, ezzel is átpárolom.
A tojásokat kevés liszttel, tejjel és a fűszerekkel felverem. Ráöntöm a sült alapra, fedővel letakarom, hogy a teteje ne legyen folyós, csak kissé kocsonyás.
Amikor elkészül kevés reszelt sajtot szórok rá, összehajtom, és tálalom.
A fenti mennyiséget három adagban érdemes sütni, mert ha nagyon vastag, akkor az alja hajlamos kissé odakapni.

                                     

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

11. Szendvics bundában

 

szendvics_bundaban.jpg

 

Szendvics bundában
Hozzávalók:
Szendvics-kenyér
Lapkasajt
Tojás
Liszt
Tej
Só, olaj

Két kenyér-szelet közé tettem 1 (esetleg 2) szelet lapkasajtot, és beleforgattam a (liszt, tojás, tej) keverékbe. Forró olajban kisütöttem. Paradicsommal, kovászos uborkával tálaltam.

                                          

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 
12. Fluta
(Mi felénk így hívták.)

 

fluta.jpg

 

Fluta
Recept: Zsuzsamama főzőoldala

(Mifelénk így hívták)
Negyed kg tört burgonya,
1 tojás,
Liszt, amennyit felvesz,
Só, bors
Tejföl

A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk. Nem túl sok, forró zsiradékban mindkét oldalát pirosra sütjük. Tejföllel, friss zöldségekkel tálaljuk.

 

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 36
Tegnapi: 180
Heti: 884
Havi: 3 222
Össz.: 467 930

Látogatottság növelés
Oldal: Gyorsétel, szendv. I.
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »