ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Kozári Judit sütötte II. 

  • Tartalom:
  • Kalocsai pogácsa
  • Csokis amerikai keksz
  • Sárgarépa torta
  • Barackos, túrós pite
  • Linzerkarika
  • Zabpelyhes keksz
  • Sürített tej
  • Mikrós, bögrés (gyors)  süti
  • Gesztenyés torta
  • Lekváros piskóta
  • Csokis muffin

...................................................................................................

Kalocsai pogácsa

411.._..kalocsai_pog..jpg

Recept: Kozári Judit 

  • Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 1 pohár tejfölben (hidegen) 2 dkg élesztőt elkeverünk
  • 1 tojás
  • 2 1/2 teáskanál só
  • 12 dkg margarin
  • 8 dkg zsír
  • 30 dkg trappista sajt
  •  

Este 15 dkg reszelt sajtot összegyúrjuk a liszttel, az élesztős tejföllel, a tojással, a sóval, a margarinnal, a zsírral. Betesszük a hűtőbe. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, bekenjük tojással, kicsit megszórhatjuk őrölt köménnyel, majd a megmaradt 15 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Apró darabokra szaggatjuk, sütjük:

200 fokon, alsó-felső sütéssel pirulásig.  

 ......................................................................................

Csokis amerikai keksz

406.._csok.rop._cim..jpg

Recept: Judit Kozári 

  • Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 3 csapott tk sütőpor
  • 20 dkg csoki (eredetileg csoki-csepp)
  • A csokit felaprítjuk (ha csoki-csepp, akkor az marad egészben).
  • A sütőt begyújtjuk 180-200 fokra, alsó-felső sütésre. 
  • 2 tojást összekeverjük a 15 dkg puha vajjal, 1 cs vaníliás cukorral, 
  • 15 dkg kristálycukorral. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, a belekevert sütőporral. Végül belekavarjuk a csokit.
  • Tepsit jól kivajazzuk. Vízbe mártott teáskanállal apró kupacokat teszünk a tepsibe, kb. 4 cm távolságokra. 
  • Kb. 10-12 percig sütjük 

 ...............................................................................

Sárgarépa torta

405.._sargarepas_suti_cimke.jpg

 

Készítette: Kozári Judit 

  • Hozzávalók:
  • 800 g sárgarépa
  • 250 g dió
  • 250 g liszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál fahéj
  • 200 g aszalt áfonya
  • 250 g barna cukor
  • 4 db tojás
  • 250 ml napraforgó olaj

A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a diót késsel apróbb darabokra daraboljuk, tálban összekeverjük őket. 

A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és az áfonyával. 

Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget. 

Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32x25x4 cm-eset használtam), és elegyengetjük a tetejét. 

160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. 

                 .......................................................................

Barackos, túrós pite

403.._barackos-turos_cimke.jpg

  

Készítette: Kozári Judit

  • Hozzávalók:
  • 4-5 db őszibarack (lehet konzerv is)
  • 20 dkg túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • vaj
  •  
  • A pitetálat kivajazzuk. A tojást kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sóval, az áttört túróval és a tejjel.
  • Alaposan elkeverjük, és a formába öntjük.
  • Ezután a tetejét kirakjuk a nyolcadba vágott barackokkal.
  • 185 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt színesre sütjük.  .......................................................................................

Linzerkarika

403._..linzerk._juca.jpg

Készítette: Kozári Judit

45 dkg liszt,
30 dkg vaj, hidegen
15 dkg porcukor,
3 tojás sárgája
1 vaníliás cukor,
1 citrom és egy narancs héja reszelve
1 sütőpor, pici só
1 evőkanál tejföl (csak, ha kell) + 20 dkg darabos dió – a tetejére

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Ezután vékonyra kinyújtjuk, és cakkos formával kiszúrjuk.

A korongok felének a közepére kis lyukat vágunk.
A korongokra baracklekvárt teszünk, amire ráhelyezzük a lyukas formákat. Tojásfehérjével megkenjük, darabos dióval megszórjuk.
180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

 .........................................................................

 

Zabpelyhes keksz

395.._.._zabpelyhes_keksz.jpg

  • Recept: Kozári Judit 
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt (én sima liszttel csináltam)
  • 15 dkg zabpehely (apró)
  • 15 dkg dió (25 dkg-ot tettem bele el nem rontja)
  •  
  • A margarint a gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, és a cukrot, habosra keverjük.
  • A lisztet a zabpehellyel és a durvára tört dióval összekeverjük, majd ehhez adjuk a margarinos keveréket.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a tésztát, kis gombócokat formálva, kanállal laposra nyomkodva. Ki milyen méretű kekszeket szeretne.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre (világos barnára) sütjük.
  • ......................................................................................

 

Sürített tej

390.._soritett_tej.jpg

Recept: Judit Kozári

  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 65 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj (lehetőleg 82 %-os)
  •  

A hozzávalókat egy nagyobb, vastag aljú edénybe tesszük és lassú tűzön, állandóan kavargatjuk, amíg a cukor feloldódik.

Ezután a keveréket felforraljuk, majd a forrástól számítva 10 percig hagyjuk forrni, lassú tűzön. (Állandóan kavargatjuk!)

A tűzről levéve hideg vízfürdőbe állítjuk és kihűtjük. Ahogy hűl, annál inkább sűrűsödik. Hűtőben tároljuk. 

.......................................................................

Mikrós süti

375.._..mikros_suti_cimke.jpg

Készítette: Kozári Judit

Hozzávalók: 1 ek kakaópor, 2 ek nutella, 1 db tojás (M méretű)

Egy kisebb tálban, villával összekeverjük a tojást és a kakaóport, majd hozzákeverjük a nutellát. Miután alaposan elkevertük, öntsük bele egy nagyobb bögrébe.

Helyezzük a mikróba 1,5-2 percre. A sütemény kb. egy percnél kissé megemelkedik, de nem szabad hamarabb kivenni. Ha megsült, borítsuk rá egy tányérra. Díszítésnek rakhatunk rá nutellát, vagy megszórhatjuk porcukorral. 

 ..................................................................

Pudingos torta

369.._..geszt._tort._cimke.jpg

 

Gesztenyés torta (sütés nélkül)

Recept: Kozári Judit

  • Hozzávalók:
  • 2 cs gesztenyepüré
  • 20 dkg darált keksz
  • Rum
  • 15 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • -------------------------------------------
  • 3 csomag vanília puding
  • 9 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 25 dkg porcukor
  • ---------------------------------------------
  • Nagy csomag babapiskóta 
  • Kávé
  • Rum
  • 1/2 l tejszín
  • Habfixáló
  • Kakaópor

A 2 csomag gesztenyepürét villával összetörünk, és a 20 dkg darált kekszet kevés rummal, vagy rumaromával együtt összekeverjük. 15 dkg Rama és 15 dkg porcukor keverékét a fentiekhez gyúrjuk, és a kívánt formába nyomkodjuk (csatos tortaforma). 

3 csomag vanília pudingot 9 dl tejben felfőzünk, és ha kihűlt, óvatosan átkeverjük.

25 dkg Rama és 25 dkg porcukor keverékét belekeverjük a pudingba, így vanília krémet kapunk, melyet a gesztenye masszára egyenletesen elkenjük. 

Babapiskótát kávéba forgatunk (ízlés szerint kicsi rumot is tehetünk a kávéba), de ne ázzon el, és ezzel beborítjuk a pudingkrém tetejét. 

1/2 liter tejszínt habfixálóval felverünk, és a tetejére simítjuk. 

Kakaó porral meghintjük és behűtjük. (Lehetőség szerint egy napig pihentetjük.)

 ............................................................

Lekváros piskóta

281_.._..lekv._pisk..jpg

  • Recept: Judit Kozári
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • Lekvár
  •  
  • A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját
  • egyenként hozzáadjuk, majd a liszttel elkevert sütőport, 
  • és a tojások kemény habját is belekeverjük. 
  • Vajjal vagy zsírral jól kikent tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk. 
  • Amikor kihűlt, két lapra vágjuk. Egyik lapot megkenjük lekvárral,
  • másikat ráfordítjuk. Szeleteltjük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • ............................................................................................ 

 

Csokis muffin

 

274..._muffin_csokis.jpg

 

Csokis muffin
 
Hozzávalók:
15 dkg tej- vagy ét-csoki
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 teáskanál vanília aroma
2 db tojás
3-4 evőkanál tejszín
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A muffin-formákat kibéleljük muffin-papírral. A sütőt előmelegítjük
175 fokra.
A csokit apróra vágjuk, a lisztet elkeverjük a sütőporral.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és jól összedolgozzuk. A masszát kevés tejjel vagy tejszínnel fellazítjuk, és hozzákeverjük (fakanállal) a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 30 perc alatt készre sütjük.

..........................................................................................

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 159
Tegnapi: 121
Heti: 574
Havi: 2 368
Össz.: 487 457

Látogatottság növelés
Oldal: Kozári Judit sütötte II.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: belga krémes receptje - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »