ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ- ÉS BARÁTOKTÓL KAPOTT ÉTELEK KÉPPEL ÉS ÉRTHETŐ RECEPTLEÍRÁSSAL!

 

Tóth Lászlóné Erzsike: Levesek 

  • Tartalom:
  • Tárkonyo csirke-leves
  • Tejfölös burgonyaleves
  • Tejfölös bableves
  • Ananász krémleves
  • 1. Sárgadinnye krémleves 1-2.
  • 2. Sárgadinnye krémleves 3.
  • 3. Ribizli leves
  • 4. Böllérleves burgonyagombóccal
  • 5. Tejfölös gombaleves
  • 6. Zöldségleves burgonyagombóccal
  • 7. Borsóleves
  • 8. Gulyásleves gazdagon
  • 9. Hagymaleves
  • 10. Frankfurti leves
  • 11. Palóc leves
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tárkonyos csirke-leves

416.._tarkonyos_cs._leves.jpg

Készítette: Tóthné Erzsike

  • Hozzávalók:
  • 10-10dkg zeller, sárgarépa, vöröshagyma, gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet csirkemell
  • 1 EK liszt, apróra vágott petrezselyem, morzsolt szárított tárkony
  • Ízlés szerint rozmaring, só, citrom leve, kevés cukor
  • 7 dl víz, 1.5 dl tej

Elkészítése:

A zöldségeket és a csirkehúst egész kicsire felaprítjuk, és a vízben feltesszük főzni, ízesítve a fűszerekkel.  Amikor megpuhultak, hozzáadjuk a tejet (besűrítjük a liszttel), és készre főzzük állandó keverés mellett forrástól számítva 5 perc alatt.

Tálaláshoz díszítésnek használtam a levesgyöngyöt, de főzhetünk bele apró szemű száraz tésztát (kis kagylót).

................................................................

Tejfölös burgonyaleves

298..._...tejfolos_burg._leves.jpg

 

  • Tejfeles burgonyaleves
  • Recept: Tóthné Erzsike

 Hozzávalók(4 főre)

  • 25 dkg burgonya
  • 4 db babérlevél
  • 1 pohár tejfel
  • 1 kanál liszt
  • só, ízlés szerint

 

  • Elkészítése:
  • Sós vízben tegyük fel főni a kockára vágott burgonyát és a babérleveleket.
  • Amikor a burgonya már megfőtt, habarjuk be a liszttel kikevert tejföllel, és lassú tűznél főzzük készre.
  • Elkészítése nagyon könnyű és gyors.

 ...............................................................

 

207.._.._tejf._bableves.jpg

 

  • Tejfeles bableves
  • Recept: Tóthné Erzsike
  •  
  • Hozzávalók: 40 dkg fejtett bab, só, 6 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejfel, 1 kanál liszt.
  • Elkészítése: A babot megmossuk és feltesszük főni, sós vízben a zúzott (vagy vékonyra szeletelt) fokhagymával, és a babérlevelekkel.
  • A tejfelt simára keverjük a liszttel és a megfőtt babra öntjük folytonos keverés közben, de előtte a bab levéből egy merőkanállal átmelegítjük, hogy ne csomósodjon meg a hőmérsékletkülönbség miatt.
  • Kiforraljuk, és minden tálba díszítésül 2 leöblített babérlevelet teszünk. 
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ananász krémleves

214.._.._ananasz_kremleves_cimke.jpg

 

  • Ananász krémleves
  • Recept: Tóthné Erzsike
  •  
  • Hozzávalók:
  • 1 ananász konzerv,
  • 1 teáskanál citromlé,
  • 4 dl víz,
  • 2 és fél evőkanál kristálycukor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 8 szem szegfűszeg,
  • 4 kisebb darab fahéj (ami belefér a teatojásba),
  • 2 dl főzőtejszín,
  • 2-3 citromfű levél, vagy őrölt fahéj a díszítéshez.

Elkészítése:

1., Leszűrjük a konzerv levét

2., A vizet, citromlét, a leszűrt ananászlét, és a teatojásba rakott szegfűszeget és fahéjat az 1 evőkanál cukorral felforraljuk és forrás után, még 5 percig főzzük.

3., Közben az ananász darabokat elkeverjük a másfél kanál cukorral és vaníliás cukorral, majd állni hagyjuk.

4., A felforrt lébe belekanalazzuk a cukrozott ananászt és 20-30 percig főzzük.

5., Botmixerrel turmixoljuk, hozzáadjuk az enyhén felvert tejszint és behűtjük.

6.,Tálaláskor díszíthetjük citromlevéllel, vagy a papírból kivágott szív helyén átszórt őrölt fahéjjal.

Megjegyzés: Ha nincs botmixer, akkor húsdarálón is ledarálhatjuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 1. Sárgadinnye krémleves 1-2.

1_-_2...sargadinnye_kremleves_1-2..jpg

Sárgadinnye krémleves 1.

Hozzávalók:

½ kg sárgadinnye turmixolva, ½  pohár tejfel, 1 kanál liszt, ½ liter + 2 dl víz, cukor ízlés szerint

A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye húsát felaprítjuk. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixszoljuk

A tejfelt a liszttel elkeverjük és kb. 2 deci vízzel kiforraljuk, hozzáöntjük a maradék ½ liter vizet, és a turmixolt gyümölcsöt.  Ízlés szerint cukrozzuk.

Tálaláskor tejszínrózsával díszítjük és a felkockázott dinnyével.

.......................................................................................................

Sárgadinnye krémleves 2.

Hozzávalók:

1 szelet fehér kenyér meghámozva, 2 evőkanál héjától megtisztított, darált fehér mandula, 6 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só, csipetnyi bors.

A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye felét apró kockákra vágva félretesszük. A másik felét nagyobb darabokra aprítjuk, turmixgépbe tesszük a darált mandulával, a szétmorzsolt kenyérrel, az olajjal, a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.

A bort is ráöntjük, és az egészet addig forraljuk, míg a keverék sűrűsödni kezd. A sűrű levest legalább két óráig hűtjük. Tálalás előtt az előhűtött levesbe teszünk 2 darab jégkockát adagonként, elosztjuk benne a félretett dinnyét és habrózsával tálaljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

2. Sárgadinnye krémleves 3.

3._3._sargadinnye_kremleves_3..jpg

 

Sárgadinnye leves 3.

Hozzávalók:

30-35 dkg jó érett, édes sárgadinnye, szegfűszeg, fahéj, víz és cukor ízlés szerint.

½ liter vízből szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral kompót-alaplevet készítünk és lehűtjük.

A sárgadinnyét meghámozzuk, magját kikotorjuk, majd a dinnye húsát felaprítjuk. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixszoljuk és a kompót lével összekeverjük.

Tálaláskor tejszínrózsával díszítjük és a felkockázott dinnyével.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

3. Ribizli leves

ribizli_leves_v..jpg

 

Hozzávalók:

 

  • ½ kg ribizli átpasszírozva,
  • 1 pohár tejfel,
  • 1 kanál liszt,
  • 1 liter + 2.5 deci víz,
  • 2 tojás fehérje,
  • cukor ízlés szerint

 

A tejfelt a liszttel elkeverjük és kb. 2 deci vízzel kiforraljuk, hozzáöntjük a maradék 8 deci vizet, és az átpasszírozott gyümölcsöt (így a magja nem kerül bele). Ízlés szerint cukrozzuk.

A 2.5 deci vizet 2 evőkanál cukorral felforraljuk, és a felvert tojásfehérjét teáskanállal beleszaggatjuk, és adagonként 1-1 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedve a lehűtött levesbe tesszük a habgaluskákat.

Amennyiben sűrűbb levest szeretnénk, kevés hidegvízben elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel besűríthetjük a galuska főzővíz felhasználásával.

Ezzel a módszerrel bármilyen gyümölcsből készíthetjük a hideg gyümölcslevest.

Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabrózsával.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

4. Böllérleves burgonyagombóccal

 

..bollerleves_burgonyagomboccal.jpg

 

Böllérleves burgonyagombóccal

Hozzávalók:

A leveshez: 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál víz, 2 szál sárgarépa, 2 szál sütőkolbász, 1 MAGGI marhahúsleves kocka, só, 2 liter víz.

Burgonyagombóchoz: 10 dkg burgonya, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően), só, őrölt bors.

A hagymát felaprítjuk és az olajon 1 evőkanál vízzel, üvegesre pároljuk. A sütőkolbászról eltávolítjuk a héját, villával egy kicsit szétnyomkodjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd kevergetve teljesen szétzúzzuk a kolbászhúst. Kicsit pirítjuk, beletesszük a felkarikázott sárgarépát, dinszteljük, felöntjük a vízzel kívánt mennyiségre. Amikor forr, beletesszük a Maggi kockát, és ha szükséges még utána sózzuk.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük (vagy lereszeljük). Összedolgozzuk a többi anyaggal és apróbb méretű gombócokat formázunk belőle, és belefőzzük a levesbe.

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 5. Tejfölös gombaleves

 

tejfeles_gombaleves.jpg

 

Tejfeles gombaleves

Hozzávalók:

10 dkg sárgarépA

5 dkg fehérrépa

1 teáskanál Maggi ételízesítő

1 Maggi marhahúsleves leveskocka

víz, só, olaj, petrezselye

1 fej hagyma

40 dkg gomba

só, bors, paprika, olaj, majoránna, 

1 pohár tejfel,

1 evőkanál liszt

Csipedett

5 evőkanál liszt, só, 1 egész tojás (ha kicsi a tojás, akkor még 1 kávéskanál víz is kell hozzá).

A keményre gyúrt tésztát 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és ebből ½négyzet-centiméternyi darabokat csipegetünk, és közben lisztezzük, hogy ne ragadjon össze.

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és ételízesítővel elkevert 2 deci vízben megdinszteljük. Közben elkészítjük a csipedettet, melyet a dinsztelt zöldséggel együtt puhára főzünk. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát, ha szükséges még megsózzuk, és húslevest főzünk belőle.

Az apróra vágott hagymát egy másik edényben 1 kanál víz és 2 kanál olajban megdinszteljük. A felszeletelt gombát a dinsztelt hagymán zsírjára pirítom, fűszerezem, húslevessel felöntöm, ha szükséges még vizet lehet hozzá önteni, és utána ízesíteni sóval. Egybeforralom, és petrezselymet szórok bele.

Azért, hogy mindig legyen kéznél petrezselyem, a nyárutón szép, egészséges petrezselyem zöldet ledarálunk húsdarálón és a darált petrezselyem súlyának 1/5 része sót keverünk bele, és fagyasztóban, kisebb dobozban, vagy tízórais zacskóban tároljuk. Folyamatosan lehet használni belőle, csak az étel sózásánál számolni kell a tartósító sóval is.

A gombalevest tejfellel behabarjuk (a tejfelt kézi habverővel elkeverjük, beleszórjuk a lisztet, ismét elkeverjük, és 1 deci melegvízzel simára keverjük)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

6. Zöldségleves burgonyagombóccal

 

zoldsegleves_burgonyagomboccal.jpg

 

Hozzávalók: (4 főre)

1 csomag vegyes zöldség

1 teáskanál Maggi ételízesítő

1.5 liter víz, ízlés szerinti só 

Az ételízesítővel elkevert 0.5 liter vízben a karikára vágott zöldségeket megdinszteljük, majd ha már a zöldség puha, akkor hozzáöntjük a maradék 1 liter vizet, és tovább forraljuk, miközben elkészítjük a burgonyagombócot.

Burgonyagombóc

20 dkg burgonya, 2 evőkanál olaj, 2 tojás, 3-4 evőkanál liszt (a burgonya nedvességtartalmától függően), só, őrölt bors. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük (vagy lereszeljük). Összedolgozzuk a többi anyaggal és apróbb méretű gombócokat formázunk, és belefőzzük a levesbe.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

7. Borsóleves

 

borsoleves.jpg

 

Borsóleves

Hozzávalók:

40 dkg zöldborsó,

15 dkg leveszöldség,

1 púpozott teáskanál Maggi ételízesítő,

1 evőkanál olaj (de ez el is maradhat),

petrezselyemzöld

csipetke (igény szerinti mennyiségben),

1 erőleves leveskocka,

só, víz, pirospaprika

Először elkészítjük a csipetkét.

Csipetke (Háztartási robotgép darabolójával készül)

5 evőkanál liszt, só, 1 egész tojás (ha kicsi a tojás, akkor még 1 kávéskanál víz is kell hozzá) összedolgozzuk kézzel, vagy daraboló géppel. Hozzáadunk még 2 evőkanál lisztet, hogy ne ragadjon össze, és csipetke nagyságura aprítjuk fel (ha tovább aprítjuk, akkor tarhonya lesz belőle). Célszerű a daraboló gépbe egyszerre 4-5 nagy cseresznye nagyságú gombócot daraboltatni, mert így egyenletesebb lesz a csipetke, és nem erőltetjük meg a gépet sem.

2 deci sós vizet forralunk, és ebbe tesszük bele a csipetkét, majd a megtisztított, karikára vágott leveszöldséget, a Maggi ételízesítőt, és együtt főzzük őket. Amikor már puhulni kezdenek, akkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a piros- paprikát, a felaprított petrezselyem zöldet és az olajat, elkeverjük. Beletesszük a zöldborsót, és a kívánt mennyiségű vízzel felöntve lassú tűzön készre forraljuk.

Tálalás előtt az ízesítést még ellenőrizzük.

Tipp: Petrezselyemzöldet - a nyár végén - megtisztítjuk, felaprítjuk (vagy ledaráljuk), és a mennyiség ötödrészének megfelelő só mennyiségével összekeverjük, így lefagyasztva egész évben rendelkezésünkre áll a sózott petrezselyem. Az ételekhez való felhasználáskor a só mennyiségét ennek figyelembe vételével kell adagolnunk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Gulyásleves gazdagon

 

gulyas_leves_gazdagon.jpg

 

Gulyásleves gazdagon 

Hozzávalók:

50 dkg sertéshús (vagy marhahús)

15 dkg leveszöldség

50 dkg burgonya,

2 fej hagyma,

só, pirospaprika, köménymag, őrölt bors, majoránna,

2 evőkanál olaj, víz,

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, köménymagot (hogy az emésztést elősegítse), majoránnát, és sót ízlés szerint, és ezeket összekeverjük, majd a felkockázott húst megforgatjuk benne, és ismét feltesszük a tűzre. Fehéredésig pirítjuk, de vigyázunk, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és hagyjuk fedő alatt főni.

Amíg a hús megfő, addig elkészítjük a csipetkét.

Csipetke (Háztartási robotgép darabolójával készül)

5 evőkanál liszt, só, 1 egész tojás (ha kicsi a tojás, akkor még 1 kávéskanál víz is kell hozzá) összedolgozzuk kézzel, vagy daraboló géppel. Hozzáadunk még 2 evőkanál lisztet, hogy ne ragadjon össze, és csipetke nagyságura aprítjuk fel. Célszerű a daraboló gépbe egyszerre 4-5 nagy cseresznye nagyságú gombócot daraboltatni, mert így egyenletesebb lesz a csipetke, és nem erőltetjük meg a gépet sem. Lisztezett tányérra tesszük kicsit száradni, amíg a levesbe belefőzzük.

A hús puhulni kezd, akkor a megtisztított leveszöldséget karikára vágva beletesszük, és a kockára vágott burgonyát is. Az egészet felöntjük vízzel a kívánt mennyiségűre + 1deci, mert a csipetke is felveszi a folyadékot. Amikor már majdnem kész, a csipetkét is belefőzzük. Addig forraljuk, amíg a csipetke is megpuhult. Ha szükséges, még a sót pótolhatjuk, és erős paprikával pikánssá tehetjük a levest.

Tálaláskor adhatunk mellé túrós pogácsát, amelynek receptje elérhető a honlapon (sütemények, édességek I.), így egy komplett ebédet tálalhatunk fel.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

9. Hagymaleves

 

hagyma_leves.jpg

 

Hagyma leves

Hozzávalók:

5 nagyobb vöröshagyma

2 evőkanál étolaj

2 evőkanál víz

2 evőkanál liszt

1 mokkáskanál pirospaprika

2 erőleves kocka

1 mokkáskanál bors

só, ízlés szerint

„levesgyöngye” (vagy pirított zsemlekocka)

reszelt sajt a díszítéshez

Elkészítése: A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, megdinszteljük az olajon, miközben vizet adunk hozzá, hogy könnyebben emészthető legyen, gyakran kevergetjük. Lisztel megszórjuk, pirítjuk egy kicsit, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1,5 liter vízzel, ízesítjük, ha forr beletesszük a leveskockákat, és még 15 percig főzzük.

Ha kell, utána sózzuk. Levesgyöngyével és reszelt sajttal tálaljuk.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

 

10. Frankfurti leves

 

frankfurti_leves.jpg

Frankfurti leves

Hozzávalók:

Közepes fej kelkáposzta felszeletelve

1 szál sárgarépa felkarikázva

víz, só ízlés szerint, 1 mokkás kanál majoránna, kevés köménymag,  3 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika

Személyenként egy pár virsli.

Sós vízben feltesszük főzni a felszeletelt kelkáposztát, a karikára szelt sárgarépát, és a fűszereket. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük (hogy az epénket kíméljük, és így nem okoz puffadást).

Amikor megpuhult a kelkáposzta, akkor belekarikázunk személyenként egy-egy pár virslit, és még 5 percig főzzük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

11. Palóc leves

paloc_leves.jpg

 

Palóc leves

Hozzávalók: Egy fej hagyma, olaj, víz, 30 dkg comb (vagy lapocka), piros fűszerpaprika, ízlés szerinti só, 10 dkg fodros nagykocka tészta, 10 dkg kézi tarhonya, 1 szál sárgarépa, 1 MAGGI Erőleves kocka, 1 Maggi Gulyásleves kocka, 1 db paradicsom, 5 szem közepes burgonya, ½kg zöldbab, tejfel, 1 kanál liszt.

A hagymát olajon egy kevés vízzel megdinszteljük. A víz azért szükséges a dinszteléshez, hogy az érzékeny gyomrúaknak is könnyen emészthető legyen.

Az apróra kockázott húst beletesszük, és sűrűn kevergetve, fehéredésig pároljuk. Majd fél deci vízzel felöntjük, a tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele, ízlés szerint sózzuk, ha feloldódott, akkor visszatesszük a tűzre, felöntjük 2 deci vízzel, és fedő alatt főzzük, amíga hús majdnem puha lesz.

Külön edényben kevés olajon a kockatésztát és a tarhonyát aranysárgára pirítjuk, fél deci vízzel felengedjük, ha forr, akkor beletesszük a leveskockákat, a paradicsomot, a felkarikázott sárgarépát, az apróra kockázott burgonyát, és annyi vizet öntünk még rá, hogy az egészet ellepje.

A hús, ha már majdnem puha, akkor a két edénytartalmát összeöntjük, beletesszük a zöldbabot, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a leves sűrűsége számunkra megfelelő legyen (kb. másfél liter), és ha szükséges, akkor még utána sózhatunk.

Amikor teljesen készre főztük, akkor tejfeles habarással gazdagíthatjuk.

Fogyaszthatunk hozzá Borzas krumplit, amelynek a receptje a főételeknél megtalálható.

Tóth Lászlóné Erzsike: Főételek

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Lecsós omlett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lecsos_omlett.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lecsós omlett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók: 1 nagyobb fej hagyma, 3 db közepes nagyságú paprika, 1 paradicsom, só, olaj, és 4 db egész tojás, 1 kanál liszt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot gerezdekre vágva, majd a felkarikázott paprikával, ízlés szerinti sóval lecsót készítünk. A díszítéshez 2 gerezd paradicsomot félreteszünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor a lecsó elkészült, egy jénai tálba helyezzük a lecsót, kevés olajat még teszünk hozzá, és mikróban átmelegítjük úgy, hogy a jénai fedele is legyen rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben a 4 tojást sóval ízesítjük és hozzáadjuk a lisztet, majd felverjük (felhabosítjuk), és a meleg lecsóhoz teszzük úgy, hogy villával jól összekeverjük, hogy egynemű legyen. Ezt a tojásos, lecsós keveréket addig sütjük a mikróban lefedve, amíg a közepe is megszilárdul az omlettnek. Ekkor tálra borítjuk, de előtte óvatosan késheggyel elválasztjuk a jenai oldalától.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tetejét szeletelt lilahagymával és a félretett paradicsommal díszítjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         ooOOOoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 <





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 180
Heti: 873
Havi: 3 211
Össz.: 467 919

Látogatottság növelés
Oldal: Tóthné Erzsike: levesek
ZSUZSAMAMA FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2018 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kacsaháj kisütése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »