ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

  Bonbon, vegyes

  • Tartalom:
  • Gumicukor, eperlekvár
  • Bon-bon
  • Gumicukor
  • Sznikersz (ami nem sikerült)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Gumicukor-eperlekvár

84_._._._gumicukor_eperlekvar_cimke.jpg

 

  • Eperlekvár
  • 1,5 kg eper tisztítva, darabolva
  • 20 dkg nyírfacukor, vagy gyümölcscukor
  • 2 csapott kávéskanál citromsav, vagy egy citrom leve
  • Az epret feltesszük egy lábasban a tűzhelyre, 10-15 percig forraljuk, majd beletesszük a citromsavat, cukrot, és forraljuk pár percig.
  • Ha soknak találjuk a levét, akkor kanalazzuk le róla. (Felhasználhatjuk szörpnek, vagy gumicukrot is készíthetünk belőle. Lásd lejjebb.)
  • Amikor megpuhultak az eperszemek, krumpli-törővel összenyomkodjuk őket.
  • Befőttes üvegbe rakjuk. Frissentartó fóliával lesimítjuk, erre szórjuk a szalicilt, majd rácsavarjuk a kupakot.
  • Szárazdunsztba tesszük, takarók közé (1-2 napra)
  •  
  • Gumicukor
  • 2,5 dl gyümölcslé
  • 20 g zselatin (egy zacskó)
  • 1,5 ek nyírfacukor, vagy cukor
  • A fentieket öntsük egy lábasba és melegítsük össze. Forrnia nem szabad.
  • Amikor szép sima lesz az alapanyagunk, sütőpapírral bélelt formába öntjük és dermedés után a kész cukrot kockákra vagy csíkokra vágjuk, és porcukorba, vagy kristálycukorba beleforgathatjuk őket.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Bon-bon (kétféle)

19.._.._._._._bonbon_cimke.jpg

  • Kókuszos bonbon
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dk törökmogyoró
  •  
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg ét-csoki
  • 1-2 ek étolaj
  •  
  • A tetejére:
  • Fehér csoki
  •  
  • Egy lábasban a tejszínt összemelegítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kislángon, kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  • Amikor szobahőmérsékletűre lehűlt, akkor betesszük a hűtőbe pár órára.
  • Kis golyókat formázunk belőle, úgy, hogy a közepébe egy szem mogyorót burkolunk, majd egy tálcára sorakoztatjuk őket, amire előzőleg sütőpapírt tettünk.
  • Ezután fél órára a fagyasztóba rakjuk.
  • A csokoládét megolvasztjuk, kevés vajat, vagy olajat adva hozzá.
  • A golyókat beleforgatjuk, majd visszarakjuk a sütőpapírra. (A csokiba forgatáshoz villát használjunk.)
  • A tetejét fehér csokival díszítjük.

---------------------------------

---------------------

  • Mogyorós csokoládé
  • 10 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • 5 dkg török mogyoró, kissé összetörve
  • Vagy dió durvára törve
  • 5 dkg sós mogyoró
  •  
  • A csokoládét a vajjal és a tejszínnel felolvasztjuk, beletesszük a többi hozzávalót, és elkeverjük.
  • Két kiskanál segítségével, sütőpapírra, kis halmokba rakjuk.
  • Tetejét díszíthetjük fehér csokival, tortadarával.
  • Jól lehűtjük.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Gumicukor

gumicukor.jpg

 

  • 2,5 dl gyümölcslé
  • 20 g zselatin (egy zacskó)
  • 1,5 ek nyírfacukor, vagy cukor
  •  
  • A fentieket öntsük egy lábasba és melegítsük össze. Forrnia nem szabad.
  • Amikor szép sima lesz az alapanyagunk, kanalazzuk jégkocka tartóba.
  • A legjobb a szilikon forma, mert abból jön ki a legjobban.
  • Teljes dermedés után egy teáskanál tompa végével piszkáljuk ki a szemeket.
  • Egyben is készíthetjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és dermedés után a kész cukrot kockákra vagy csíkokra vágjuk, és porcukorba, vagy kristálycukorba beleforgathatjuk őket.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Sznikersz (ami nem sikerült)

 

sznikersz_1.jpg

 

Egy bizonyos (nem az itt ismertetett) sznikersz-szelet recept szerint készítettem el a süteményt. Némi változtatást is alkalmaztam, ami elég volt ahhoz, hogy szeleteléskor a krém kifolyjon a sütiből. Jó megoldásnak látszott, hogy a süteményt kis darabokra vágtam, törtem és tejszínhabbal rétegeztem. Szerencsére nagyon ízlett a vendégeknek.

Sznikersz szelet.
13 dkg liszt
• 7 dkg cukor
• 4 dkg vaj
• 1 tojás
Krémhez:
• 10 dkg kristálycukor
• 10 dkg vaj
• 25 dkg sós, pörkölt földimogyoró
• 510 g sűrített tej
Tetejére:
• 10 dkg étcsokoládé
elkészítés
1. Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk.
2. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megsütjük.
3. A krémhez egy lábasban a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, aztán a sűrített tejet.
4. Forrás után a lángot kisebbre vesszük, és folyamatos keverés mellett 8-10 perc alatt sűrűre főzzük.
5. Belekeverjük a mogyorót. A masszát rásimítjuk a tésztára, és hűlni hagyjuk, amíg megszilárdul.
6. A tetejére a csokit vízgőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk, és ezt is rásimítjuk a sütire.
7. Pár órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul a csoki.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 


 



 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 132
Heti: 212
Havi: 1 492
Össz.: 810 205

Látogatottság növelés
Oldal: Bonbon, vegyes
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »