ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

Darált húsok, stefánia labda

  • Tartalom:
  •  
  •  Húsgolyók tésztaágyon
  •  Fasírozott
  •  Stefánia labdák

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Húsgolyók tésztaágyon

30.._.._..husg.teszta.cimke.jpg

 

  • 50 dkg darált hús
  • 1 csomó petrezselyem
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paprika
  • 1 db közepes cukkini
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 40 dkg száraz-tészta
  • 10 dkg sajt
  • só, bors, bazsalikom
    • A tésztát lobogó sós vízben főzzük, (ne legyen túl puha) leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, majd megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
    • Az egészet hőálló edénybe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15-20 percig sütjük.
    • Félidőben, nagylyukú reszelővel a sajtot a tetejére reszeljük és pirosra sütjük.

·       Elkészítés

·        A darált húst összedolgozzuk a petrezselyemmel és kevés bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük. Majd kiszedjük egy tányérra.

·       A serpenyőbe rakjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott cukkinit, paprikát, a tört fokhagymát. Rövid párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és 10 percig főzzük, illetve addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik. Nem kell nagyon sűrűnek lennie, mert a tészta még beszívja a levét.

 

 Fasírozott

 

ffas.vag.2._cimke.jpg

 

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 10 dkg szalonna, felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle, vagy ugyanannyi kenyér, áztatva
  • Fűszerek: só, bors, pirospaprika, őr. kömény, őr. koriander
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj
  •  Az olajon megsütjük a szalonnát, ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  • Ha kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a tört fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a vízbe, vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, vagy kenyeret.
  • Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  • Vizes kézzel – közepes nagyságú - golyókat készítünk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Végül – nem túl forró – olajban kisütjük.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 Stefánia labdák


 

stefania_labdak_cimkezve.jpg

 

  • Stefánia labda
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 10 dkg szalonna, felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 8 db vékony szelet bacon
  • 10 db tojás, ebből 8 db keményre főzve, tisztítva
  • 2 db zsemle, vagy ugyanannyi kenyér, áztatva
  • Fűszerek: só, bors, pirospaprika, őr. kömény, őr. koriander
  • Zsemlemorzsa
  • Olaj
  •  
  • Az olajon megsütjük a szalonnát, ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk a vöröshagymát.
  • Ha kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a tört fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a kinyomkodott zsemlét, vagy kenyeret.
  • Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
  • Jó nagy marék húsmasszát frissentartó fólián ellapogatunk a kezünkkel, és egy főtt-tojást belegöngyölünk. Ráhajtunk egy vékony szelet szalonnát. Ezt folytatjuk, amíg a tojásokat mind „felöltöztetjük”.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk egy 1-2 evőkanál olajjal, majd egymásmellé helyezzük a labdákat. Ezután tetejüket is meglocsoljuk kevés olajjal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 


 



 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 132
Heti: 149
Havi: 1 429
Össz.: 810 142

Látogatottság növelés
Oldal: Darált húsok, Stefánia labda
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »