ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

 

Tóth Lászlóné Erzsike: Főételek I.

  • Tartalom:
  • Paradicsomos cukkini 
  • Túróval töltött gomba
  • Tojásos lecsó
  • Rakott tészta
  • 1. Sült cs.-comb zöldségágyon
  • 2. Borzas krumpli
  • 3. Lecsós omlett
  • 4. Rakott zöldbab
  • 5. Fasírozott burgonyával
  • 6. Gombapaprikás
  • 7. Töltött paprika
  • 8. Székelykáposzta
  • 9. Rakottkrumpli
  • 10. Négysajtos csirkemell
  • 11. Tanyasi töltött-hús
  • 12. Bogyiszlói sültkáposzta

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Paradicsomos cukkíni 

245_.._..paradicsomos_cukkini.jpg

Paradicsomos cukkini
Recept: Tóthné Erzsike
Hozzávalók (2 személyre):
250 gr penne tészta
230 gr paradicsompüré
fél vöröshagyma apróra vágva
1 közepes lila hagyma szeletelve
1 kisebb cukkini félbevágva és szeletelve (télen is kapható)
2 evőkanál olíva olaj
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál kristálycukor
őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A penne tésztát sós vízben kifőzzük, és mialatt megfő, elkészítjük a paradicsomos cukkinit.
Olíva olajban megdinszteljük a vöröshagymát, majd ráöntjük a paradicsompürét, ha forrni kezd, ízesítjük sóval, cukorral és borssal. Beletesszük a lila hagymát és a cukkinit és rövid ideig pároljuk, hogy még ropogós legyen.
Tálalás:  A penne tésztára tesszük a paradicsomos cukkini felét és díszíthetjük paradicsom szeletekkel vagy reszelt sajttal.
 
 
 ...................................................................

 

Túróval töltött gomba

240_.._..turoval_toltott_gomba.jpg

 

 

  • Túróval töltött gomba
  • Recept: Tóth L-né Erzsike

  • Hozzávalók:
    8 darab nagyobb csiperkegomba
  • 8 szelet bacon szalonna
    20 dkg túró
    2x2 evőkanál olaj
    2 db közepes vöröshagyma
    1 pohár tejföl
    só ízlés szerint
    őrölt fekete bors
    petrezselyem zöldje

  • Elkészítés:
    Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
    Az olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, majd a gombák apróra vágott tönkjeit hozzáadjuk a hagymához, és élénk lángon megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.

    A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a túrót, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük az egészet.
    Egy jénai tálat vagy kisméretű tepsit kiolajozunk. Minden egyes gombafejet körbetekerünk egy-egy szelet bacon szalonnával és megtöltünk a gombás-túrós töltelékkel, majd szép sorban a gombafejeket egymás mellé a tálra vagy tepsibe helyezzük úgy, hogy a töltelék legyen felfelé.

    A gombákat a tejföllel meglocsoljuk, majd a tetejét megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • A sütőben 200 fokon 35 perc alatt megsütjük. Akkor jól átsült, ha a gomba levet eresztett.
    Párolt
    rizzsel, és cékla salátával tálaljuk.

------------------------------------------------------ 

Tojásos lecsó

215.._.._tojasos_lecso_vag..jpg

 

  • Tojásos lecsó cukkinival
  • Recept: Tóthné Erzsike
  •  
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 4 nagyobb vöröshagyma,
  • 2 gerezd foghagyma,
  • 4 érett nagyobb paradicsom,
  • 70 deka zöldpaprika,
  • 50 deka cukkíni,
  • 8 db főtt tojás,
  • só, őrölt pirospaprika, őrölt bors,
  • 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál víz.
  •  

Elkészítése:

  • A szalonnát vékony szeletekre, majd apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál olajon megpirítjuk, hozzátéve a felkockázott hagymát, melyet üvegesre dinsztelünk. A paradicsomról a héját leszedjük, és felaprítjuk, majd a dinsztelt hagymára tesszük, egyet forralunk rajta. A fokhagymát átpréseljük, egy evőkanál vizet és olajat teszünk hozzá, hogy könnyebben emészthető legyen, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.
  • A paprikát szeletekre szeljük, a patisszont kockákra. Először a paprikával főzzük, majd amikor már majdnem kész, akkor a patisszont is beleforraljuk és végül a főtt tojást felkarikázva beleforgatjuk és egyet forralunk rajta, hogy az ízek összeérjenek.
  • Fogyaszthatjuk kenyérrel, vagy főtt rizzsel is.
  • Tálalhatjuk kovászos uborkával, vagy bármely idénysavanyúsággal.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 

 

Rakott-tészta

208.._.._rakott_teszta.jpg

 

 

  • Rakott tészta
  • Recept: Tóthné Erzsike
  •  
  • Hozzávalók: (6 személyre) 25 dkg széles metélt, 75 dkg darált hús, 2 fej hagyma, só, paprika, őrölt fekete bors, majoránna, őrölt kömény (csak egy késhegynyi), olaj és víz. A tetejére 1 pohár tejfel, 4 tojás, reszelt sajt.
  • Elkészítése: A széles metéltet összetörjük, hogy rövid darabokból álljon, és sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és egy kanál olajjal összekeverjük.
  • A hagymát 2 kanál olajon egy kanál vízzel megdinszteljük, és a darált húst rátéve, fűszerezzük és puhára pároljuk.
  • A tészta felét kiolajozott tepsibe elterítjük, majd a puhára párolt darált húst egyenletesen elterítjük rajta. Befedjük a tészta másik felével. A tejfelt simára keverjük, külön tálban a 4 tojást kicsit felverjük, majd a tejfellel összekeverjük és a tésztára egyenletesen ráöntjük.
  • 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük a sütőből reszelt sajtot szórunk rá, de már nem melegítjük rá, hogy fodros legyen a teteje.
  • Tálalásnál díszíthetjük koktél paradicsommal
  •  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

1. Sült cs.comb zöldségágyon

e.e..e.sult_csirkecomb_zoldseg_agyon.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • Csirkecombokat szárnyas fűszer sóval bedörzsölöm és fél óra pihenés után fél deci fehérbor és 2 evőkanál olajban alufóliával letakarva 20 perc alatt készre sütjük (200 fok hőmérsékletű sütőben).
  • Zöldség garnírung: Mindenféle zöldség összevágva hasábra (csíkokra).
  • Tetszés szerinti zöldséget lehet felhasználni, ami éppen otthon van, mint Pl: sárgarépa, paszternák, fehérrépa, lila hagyma, cékla, padlizsán, cukkini, sütőtök, paprika, uborka, zeller stb…
  • Minél többféle zöldséget használunk, annál színesebb lesz. Mindezeket egy tálban kézzel összekeverjük ízlés szerinti só, bors, esetleg chili paprika és olíva olajjal. Mindezt egyenletesen elterítjük a tepsiben és paradicsom karikával dúsan díszítjük. Pikáns ízt ad neki, ha egy kevés citromlével meglocsoljuk. 200 fokon 20 perc alatt megsütjük, és máris tálalható a melegen tartott sült csirkecombbal, de önálló ételként is fogyaszthatják a vegetáriánusok, vagy a fogyni vágyók.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Borzas krumpli

 

borzas_krumpli.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 6 nagyobb szem krumpli, 6 kanál liszt, 2 egész tojás, fokhagyma krém (vagy 3 szem zúzott fokhagyma), só, bors, olaj, 3 evőkanál víz, 10 dkg szalonna, 10 dkg kolbász, 6 alma.
  • A krumplit sós vízben megfőzzük (hogy előbb süljön meg a sütőben), meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, kb. 6 cm fokhagymakrémet, ízlés szerinti sót, borsot.
  • A fentieket egyneművé összekeverjük, a kiolajozott tepsibe kanállal 4x4 halmot rakunk.
  • Minden krumpli halom tetejére szalonna darabot teszünk, és egy-egy kolbász karikát állítunk a halmokba.
  • Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és felnegyedeljük. A krumpli halmok közé, mindenhova, ¼almát teszünk. 200 fokon (közepes lángon) 25 perc alatt készre sütjük.
  • Gazdagabb, tartalmasabb leves mellé fogyasztható, de önálló vacsora ételként is tálalható, ha az almagerezdek alá beirdalt, félbevágott debrecenit, vagy virslit teszünk, és az egészet reszelt sajttal megszórjuk. Ebben az esetben a hozzávalóknál figyelembe kell venni a debreceni (vagy virsli), és a sajt, ízlés szerinti mennyiségét.
  • :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

3. Lecsós omlett

 

lecsos_omlett.jpg

 

  • Hozzávalók: 1 nagyobb fej hagyma, 3 db közepes nagyságú paprika, 1 paradicsom, só, olaj, és 4 db egész tojás, 1 kanál liszt.
  • A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot gerezdekre vágva, majd a felkarikázott paprikával, ízlés szerinti sóval lecsót készítünk. A díszítéshez 2 gerezd paradicsomot félreteszünk. 
  • Amikor a lecsó elkészült, egy jénai tálba helyezzük a lecsót, kevés olajat még teszünk hozzá, és mikróban átmelegítjük úgy, hogy a jénai fedele is legyen rajta.
  • Közben a 4 tojást sóval ízesítjük és hozzáadjuk a lisztet, majd felverjük (felhabosítjuk), és a meleg lecsóhoz teszzük úgy, hogy villával jól összekeverjük, hogy egynemű legyen. Ezt a tojásos, lecsós keveréket addig sütjük a mikróban lefedve, amíg a közepe is megszilárdul az omlettnek. Ekkor tálra borítjuk, de előtte óvatosan késheggyel elválasztjuk a jenai oldalától.
  • A tetejét szeletelt lilahagymával és a félretett paradicsommal díszítjük.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

4. Rakott zöldbab

 

erzsike_rakott_zoldbab.jpg

 

  • Hozzávalók:(4 főre) 
  • 80 dkg zöldbab
  • 2 teáskanál Maggi ételízesítő
  • 1 liter víz, ízlés szerinti só
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál víz
  • 60 dkg darált hús
  • ízlés szerinti só
  • 20 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál Maggi ételízesítő
  • 2 deci víz, ízlés szerinti só
  • 1 pohár tejfel
  • 2 egész tojás
  • 8 db lapkasajt
  • 2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
  •  
  • Az ételízesítővel elkevert vízben puhára főzzük a zöldbabot. 
  • Az apróra vágott hagymát az olajon, és 1 evőkanál vízben (így könnyebben emészthető) üvegesre pároljuk, ízlés szerint megsózzuk, majd a darált húst megforgatjuk benne, fehéredésig pirítjuk.
  • A rizst kétszer megmossuk, és 2 evőkanál olajon megforgatjuk, ízesítjük Maggi ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, felöntjük 2 deci vízzel, és puhára pároljuk.
  • Amikor minden kész, akkor a kiolajozott tepsibe elterítjük a leszűrt zöldbab felét, erre terítjük a darált hús felét, majd a rizst, a darált hús maradékát és utoljára a zöldbab másik felét. Kicsit meglapogatjuk, hogy tömődjön a rakottas.
  • A 2 tojást kicsit felverünk, és 1 pohár tejfellel elkeverjük, és ezzel a rakottast megöntözzük, és előmelegített sütőben 40 percig sütjük, ekkor kivesszük a sütőből és befedjük a lapkasajtokkal, és még 10 percre visszatesszük sülni.
  • Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                                                      

5. Fasírozott burgonyával

 

fasirozott_burgonyaval.v.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg darált hús,
  • 2 zsemle,
  • 2 tojás,
  • 1 fej hagyma,
  • étolaj, víz,
  • só, bors, pirospaprika, majoránna,
  • 15 szem dió nagyságú burgonya.
  • A hagymát megtisztítjuk, apróra felvágjuk, és 2 evőkanál olajon 1 evőkanál víz hozzáadásával megdinszteljük (így könnyebben emészthető, ha víz is van alatta).
  • A zsemlét felkockázzuk, és megspricceljük kevés vízzel, hogy megázzon, és pépesen puha legyen. 
  • A darált húshoz hozzáadjuk a fűszereket, tojásokat, az áztatott zsemlét, és a dinsztelt hagymát, majd jól összekeverjük, és gombócokat formálunk belőle.
  • A húsgombócok kisütésének 3 módja van:
  • - hagyományosan bőséges olajban (de ez kevésbé egészséges)
  • - kiolajozott tepsiben kisütni a kicsit meglapított húsgombócokat
  • - kiolajozott muffin sütőben. Én ezt választottam.
  • Amíg a fasírozott elkészül, addig a köretet is elkészítjük.
  • A burgonyát (héjával együtt) félbevágjuk, és vágott felével lefelé a tányérra tesszük körkörös elrendezéssel, és lefedve 10 percre betesszük a mikroba, ezen idő alatt megsül. Amint kicsit kihűlt, meghámozzuk, és cikkekre vágjuk
  • Így finomabb, mint a héjában főtt krumpli (mert a C-vitamin nem fő ki a vízbe), de azzal is elkészíthető.
  • Savanyúsággal tálaljuk.                               

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

6. Gombapaprikás

 

gombapaprikas.jpg

 

  • Hozzávalók: 
  • 50 dkg gomba,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 teáskanál só, víz, pirospaprika, őrölt bors, olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 pohár tejfel,
  • 25 dkg igény szerinti garnírung.
  • A hagymát apróra vágjuk, és 1 evőkanál víz és 2 evőkanál olaj keverékén üvegesre pároljuk. Azért szükséges a hagyma dinszteléséhez a víz, mert így könnyebben emészthető lesz. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fűszereket, még 1 evőkanál vizet adunk hozzá (hogy a pirospaprika ne égjen meg), és a megtisztított, felszeletelt gombát. Visszatesszük a tűzre, és nagy lángon főzzük.
  • Azért szükséges a hirtelen lángon való főzés, mert különben a gomba, rágós lesz. Amikor már puhul, kb. 5 perc múlva, az előzetesen a liszttel összekevert tejföllel behabarjuk, és készre forraljuk, ha szükséges még utána sózhatunk.
  • Garnírung: Lehet tészta garnírung, vagy párolt rizs. Én csigatésztával tálaltam. 
  • Csigatészta garnírung: 25 dkg csigatésztát ötszörös mennyiségű sós forró vízben kifőzünk, ha megpuhult leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, 1 evőkanál olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. Tálalás előtt villával oldalirányban fellazítjuk a tésztát, így minden szem külön fog lenni.
  • Párolt rizs garnírung: 25 deka rizst kétszer megmosunk hidegvízben, és 3 evőkanál olajban, 1 teáskanál Maggi ételízesítővel, ízlés szerinti sóval és annyi vízzel feltesszük főni, hogy a víz 1 újnyira elfedje a rizsszemeket.
  • Kis lángon kell főzni, kb. 15 perc múlva készre fő. Amennyiben a láng nagysága miatt mégsem jó, még rövid ideig tovább főzzük, és ha szükséges, akkor az elforrt vizet pótolhatjuk. Amikor elzártuk a lángot alatta, még a gőzben tovább puhul (ha ragadós, olajat teszünk hozzá, ha túl száraz, akkor vizet). Tálalás előtt villával oldalirányban fellazítjuk a rizst, így minden szem külön fog lenni.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

7. Töltött paprika

 toltott_paprika.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 6 db zöldpaprika,
  • 80 dkg darált sertés hús,
  • 1 nagyobb fej hagyma,
  • 20 dkg rizs,
  • 2 egész tojás,
  • 2 + 2 evőkanál olaj,
  • só, bors, pirospaprika,
  • saját befőzésű paradicsomlé (vagy paradicsompüré),
  • 2 evőkanál liszt.
  • Az apróra vágott hagymát a 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, és sót ízlés szerint, és ezeket egy tálba rakjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kétszer megmosott rizst, a darált húst, és az egészet jól összekeverjük ismét. Ebből kb.8 db gombócot formálunk, amelyet félre teszünk.
  • 2 evőkanál olajat teszünk egy magas falú edénybe, ebbe a megmosott, és kicsumázott paprikát, felszeletelve elterítjük. Erre helyezzük el a gombócokat, és óvatosan a gombócok közé vizet öntünk és feltesszük főzni. A tetejét megszórjuk pirospaprikával.
  • Külön edényben elkészítjük a paradicsomlevet, melyet a liszttel besűrítünk oly módon, hogy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  • A gombócok mire megpuhulnak, elfő a levük nagy része, ekkor öntjük rá a paradicsomlevet (azért nem előbb, mert könnyen leszívja az edény alján), és készre főzzük. Azért nem a paprikát töltjük meg a töltelékkel, mert ezzel a módszerrel az edény alján levő paprika íze belefő az ételbe, de nem sül le az étel, aki nem kedveli a paprikát az könnyen ki tudja hagyni étkezéskor.
  • Saját befőzésű paradicsomlé:
  • A kívánt mennyiségű paradicsomot megmossuk, felaprítjuk, és feltesszük főzni.
  • Forrástól számítva 5 percig forraljuk, átpasszírozzuk. Az átpasszírozott sűrű levet ismét felforraljuk, és tiszta üvegekbe töltjük teljesen tele. A jól zárt üvegeket pár percre felfordítjuk, majd visszafordítva száraz dunsztba hagyjuk kihűlni (pokróccal letakarva), és bármikor fogyasztható ételhez, vagy önmagában ivólének.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

8. Székelykáposzta

 

szekelykaposzta.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 1 kg Vecsési savanyú káposzta
  • 80 dkg sertés hús (vagy marhahús)
  • 3 fej hagyma
  • só, pirospaprika, köménymag, őrölt bors, majoránna,
  • 2 evőkanál olaj,
  • füstölt hús, vagy szalonna igény szerint, víz,
  • Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, köménymagot (hogy az emésztést elősegítse), majoránnát, és sót ízlés szerint, és ezeket összekeverjük, majd a felkockázott húst megforgatjuk benne, és ismét feltesszük a tűzre. Fehéredésig pirítjuk, de vigyázunk, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és hagyjuk fedő alatt főni.
  • Amíg a hús puhul, addig a káposztát kívánt ízesítésig kimossuk (leöblítjük szűrőben) a savanyú léből. Ezt a savanyú káposztás levet felfoghatjuk, mert kiváló a C-vitamin tartalma, és üdítőnek is felhasználható. A kicsavart káposztát kicsit felapríthatjuk, hogy ne legyenek benne olyan hosszú szálak, és a megpuhult húshoz adjuk. Jól összekeverjük az egészet, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje + 2 deci (mert főzés közben a leve elfő), és készre főzzük amíg a káposzta megpuhul.
  • Tálaláskor tejfölt adunk hozzá, hogy mindenki ízlése szerint ízesítse.
  • Tipp: Lehet otthon is készíteni savanyú káposztát az erdélyi recept szerint, amely csak sóban teszi el a legyalult káposztát, vagy káposzta leveleket is, annyi vízben, hogy jól ellepje. A lényeg az, hogy 1-2 napig át kell keverni az egészet, utána tömöríteni kell (jól lenyomkodni), biztosítva, hogy a lé ellepje. Ha felhabzik, a habot el kell távolítani. Lefedve tároljuk. Savanyodás után folyamatosan fogyasztható!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

9. Rakottkrumpli

 

rakott_krumpli.jpg

 

  • Hozzávalók (személyenként):
  • 15 dkg tojás nagyságú apró krumpli,
  • 2 főtt tojás,
  • 7 dkg füstölt kolbász,
  • 1 teáskanál olaj,
  • 1 deci tejföl,
  • só, ízlés szerint.
  • A krumplikat (héjával együtt) félbevágjuk, és vágott felével lefelé a tányérra tesszük körkörös elrendezéssel, és lefedve 10 percre betesszük a mikroba, ezen idő alatt megsül. Amint kicsit kihűlt, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  • Így finomabb, mint a héjában főtt krumpli (mert a C-vitamin nem fő ki a vízbe), de azzal is elkészíthető.
  • A kemény tojásokat szintén felkarikázzuk.
  • A füstölt kolbászt karikára szeleteljük, és az olajon megfuttatjuk, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  • A krumplit megfelezzük, az egyik felét elterítjük a tányéron, rá rétegezzük a szeletelt tojást, a kolbászkarikákat, a tejföl felét, majd az egészet beborítjuk a krumpli másik felével, és a maradék tejföllel. Rétegenként ízlés szerint sózzuk. Gazdagíthatjuk a tetejére szórt reszelt sajttal is.
  • A mikroba, fogyasztás előtt 4 percre átmelegítjük és máris fogyasztható.
  • Amennyiben több személynek készül, lehet tepsiben készíteni, és a sütőben összemelegíteni.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

10. Négysajtos csirkemell

 

negysajtos_csirkemell.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell, só, 1 csomag négysajtos csirkemell varázs, 2 deci főzőtejszín.
  • A csirkemellet besózzuk és egy tűzálló tálba, helyezzük.
  • A négysajtos csirkemell varázst a 2 deciliter főzőtejszínnel jól elkeverjük, és a húsra öntjük. Alufóliával befedjük a tálat, és 30 perc alatt lassú tűznél megsütjük.
  • Tálalhatjuk rizzsel, de kímélő étel vegyes zöldséggel.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

11. Tanyasi töltötthús

 

tanyasi_toltott_hus.jpg

 

 

  • HOZZÁVALÓK: 1 kg sertéstarja, só, 30 dkg sertéslapocka, 8 dkg friss szalonna, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott kanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag sertéssült fűszervarázs, 1 mokkáskanál köménymag, 1 mokkáskanál kakukkfű (de el is hagyható), 4 evőkanál olaj, ½deci fehérbor.
  • A húst megmossuk, leszárítjuk. A húst hosszú, vékony, éles késsel hosszában a közepén átszúrjuk. A nyílást annyira kitágítjuk, hogy könnyen bele tudjuk nyomni a fűszeres hústölteléket, és kívül belül besózzuk.
  • Töltelék: A sertés lapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és húsdarálón ledaráljuk. A fokhagymát összezúzzuk, de felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 kanál vízben áztatjuk. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával, és sóval fűszerezzük, és jól összekeverjük, majd a tarjába töltjük (azért tarját használunk, mert az szaftosabb hús, de lehet karajból is készíteni).
  • Betöltés után a két végét letűzzük, hogy a töltelék a sütés során ne dudorodjon ki, és a húst a fűszervarázzsal bedörzsöljük.
  • Sütőzacskóba helyezzük, de előtte meghintjük köménymaggal és kakukkfűvel.
  • A sütőzacskóba tesszük a félbevágott hagymát a hús mellé, aláöntjük az olajat, és a bort.
  • 200 fokon, közepes lángon sütjük, de ne felejtsük el a sütőzacskót megszurkálni!
  • Amikor megsült, hagyjuk kihűlni, mert szépen szeletelni csak hidegen lehet.
  • Vékonyra szeletelve, sült krumplival, és dinsztelt vöröskáposztával tálaljuk.
  • Sült krumpli köret: héjában főtt burgonyát cikkekre vágunk, és olíva olajon megpirítjuk
  • Dinsztelt vöröskáposzta: A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyan leszeljük.
  • 1 fej hagymát apróra vágunk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a besózott, majd kicsavart káposztát, meglocsoljuk 1 kanál ecettel, vagy citromlével, és puhára pároljuk. Közben hozzáadunk egy késhegynyi köménymagot és ízlés szerint kristálycukrot.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

12. Bogyiszlói sültkáposzta

 

bogyiszloi_sultkaposzta.jpg

 

  • Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta (vagy rendes káposzta),
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 3 cm fokhagymakrém (vagy 3 gerezd áttört fokhagyma),
  • só, őrölt feketebors, díszítéshez, kevés pirospaprika.
  • A káposztából szeljünk 1,5-2 cm-es szeleteket, és helyezzük olajozott tepsibe, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Az olívaolajat, és a fokhagymát keverjük össze, és kenjük a káposzta szeletekre, majd sózzuk meg, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk őrölt pirospaprikával, hogy színesebb legyen.
  • Bármilyen zöldséget ugyan így megsüthetünk!
  • A szeleteléskor keletkező hulladék kelkáposztából készíthetünk Frankfurti levest, amelynek a receptje ezen a honlapon megtalálható a levesek és saláták címszó alatt. Egyéb zöldség leeső részeiből, pedig saláta készíthető.     

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Zsu-Masszázs!

► Masszázs, a szépség és egészség előszobálya!

zsu-masszazs.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. + Dr. Nem Doktor +

► Dr? Az itt lévő dr-ok jogosultak dr-ként a dr előtag használatára. A doktorokban, tanácsaikban megbízunk. De ön doktor? Nem vagyok Dr. De ettől még tudhatok. Tőlük tanulok 2011 óta. Dr...

dr-nem-doktor.hupont.hu

2. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

3. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

4. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

5. Minden ami számvitel... A-tól Z-ig

► Számvitel vizsgára készülsz, vagy szeretnéd ismereteidet bővíteni, netán most ismerekedsz a tantárggyal vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy? Ha a válasz igen, akkor itt a helyed! Gyere, és számvitelezz Te is!

szamvitelezz.hupont.hu

6. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

7. Zelovics Péter vagyok postagalambok tenyésztése és versenyeztetése a hobbim

► Postagalamb gyürü gyüjtő is vagyok

zelopigeonrings.hupont.hu

8. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

9. Új szellem-kezdet

► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...

pyrrhus.hupont.hu

10. HÁRMASHATÁRHEGYI SPORTREPÜLÉSÉRT ALAPÍTVÁNY

► A sportrepülők és egyesületeik érdekvédelmi szervezete. Közhasznú szervezet. Alapítva 1990-ben.

harmashatarhegy.hupont.hu

11. Nem minden Fekete-Fehér

► Figyelmeztetés!!! Fiúk kizárva! Nem minden fekete-fehér, még ha ez az oldal az is! XD

olvaso-oldal.hupont.hu

12. Védett Föld

► Föld és Természetvédelem: (Védett és kipusztult állatfajok - Védett növényeink) A Tasmán Tigris - (másnéven) - Az Erszényes Farkas. (Veszélyeztetettségi státusz: besorolás)

vedettfold.hupont.hu

13. PRODUCATOR DE GARDURI KOTAJ

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

14. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

15. Digitális eszközökkel támogatott matematikatanítás alsó tagozaton

► Gyakorlófeladatok matematika tanításhoz, felzárkóztatáshoz, tehetséggondozáshoz

digimatekalso.hupont.hu

16. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

17. Igényes borovi fenyőbútor a legolcsóbban! +36/70-329-4217

► A ház minden zugát otthonná varázsoljuk! Hálószoba, nappali, étkező, gyerekbútor, előszoba fal, íróasztal, polc, nekünk nem okoz gondot!

borovibutor.hupont.hu

18. Nagy;és kis macskafélék

► HA ÉRDEKELNEK A MACSKÁK AKKOR ITT A HELYED!!!

jankamarci.hupont.hu

19. Isten hozott az oldalamra !!!

► ''Szállj szent turul! Ó, szállj, szállj szent turul, fent a magyar égen, hozd el távoli fiaidnak a várva várt feltámadást!'' Majorváry Szabó Sándor

szekelymagyar.hupont.hu

20. Bio vetőmagok saját kertemből

► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

biovetomag.hupont.hu

21. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás lépéseit: www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

22. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

23. Érd info

► Minden információt ÉRDről az ÉRDi polgároknak és az ÉRDeklődőknek.

erd.hupont.hu

24. Komoly és Komolytalan

► Ahogy a teremtés vagy a rendrakók szerkesztik

latomszol.hupont.hu

25. MaTi-CaR Alkatrészek - AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON...

► Új, utángyártott alkatrészek kedvező áron Miskolcon. AUDI, BMW, CITROEN, CHEVROET, DAEWOO, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, KIA, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, VW alkatrészek! Szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

26. http://tukoraltaltalanyos.hupont.hu/ REJTVÉNYEK KICSIKNEK

► Ezen az oldalon Bibliai ihletésű, rejtvényeket találhattok rejtvénytípusonként csoportosítva.

rejtvenyekkicsiknek.hupont.hu

27. Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

► Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

jellem-ismeret.hupont.hu

28. Miley Cyrus:)

► Ez az oldal a lány tiniknek szól és azoknak,akik imádják Mileyt!Ezen az oldalon megismerhetet Mileyt és megtudhatsz róla olyan dolgokat,amit még eddig nem tudtál!Az oldalon több tini sztárról is olvashatsz,de Miley a fő!Nézzétek meg a "FRISS" menüt!

crazyladys.hupont.hu

29. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből

► Üdvözlöm a Vésztői Baromfiudvar Családi Gazdaság oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó és vörös húshibrid naposcsibe rendelhető

csibekelteto.hupont.hu

30. Baromfi - díszbaromfi. Több mint hobby.

► Magyar sárga kettőshasznú - Erdélyi kopasznyakú - Maláj harcos (viador) - Gyöngytyúk (több színben) - Bráma - Orpington- Pézsmaréce (némakacsa)- Liba

baromfi-diszbaromfi.hupont.hu

31. Háztartásigép Szakszerviz

► Indesit, Ariston, Gorenje, Samsung, Whirlpool, Candy, Siemens, Bosch, Zanussi, Electrolux, Szakszerviz. MOSÓGÉP - MOSOGATÓGÉP - SZÁRÍTÓGÉP - VILLANY TŰZHELY - FŐZŐLAP javitás. Elérhetőségeink: 06/1-227-7168, 06/30-894-4199, 06/1-227-2040

szervizkozpont.hupont.hu

32. !!! Csak Hírességek !!!

► Ezen az oldalon csak hírességek találhatók! Jó szórakozást az oldal nézegetéséhez! :)

csakhiressegek.hupont.hu

33. Andi77 tuti tárkonyha

► Kipróbált, ismert, könnyen elkészíthető finomságok receptjeit gyüjtöttem össze

andi-tutireceptek.hupont.hu

34. Minden dolog

► nézz meg mindent ,itt mindent megtalálsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mindenfajtaoldal.hupont.hu

35. ÉRD SÓDER-BETON DEPO

► CÉGTULAJDONOS: SOÓS GYULA

soderdepo.hupont.hu

36. Zene-helye

► Minden zene egy helyen, töltögess!

zene-helye.hupont.hu

37. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

gruberbalint.hupont.hu

38. MASSZÁZS CENTRUM NYÍREGYHÁZA

► A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer az egészség megőrzésére, a betegség megelőzésére!

masszazscentrum.hupont.hu

39. Zsilippa - kreativitás és tudatosodás

► Önmagunk vállalása, függetlenül az elvárásoktól. - TITELLA honlapja - Független amatőr művészet, és tudatosság.

zsilippa.hupont.hu

40. Menetrend

► Magyar vasúti menetrendek

vasutmenetrend.hupont.hu

41. Üveges gyorsszolgálat Budapesten ! Üvegezés s.o.s - non stop 0-24

► Üveges üvegezés gyorsszolgálatunk vállalja Budapest egész területén, belvárosi üveges üvegezést , ajtók üveges, ablakok üveges , kirakatok üvegezése , portálok, biztonsági üvegek, katedrál üvegek, drótüvegek és hőszigetelt üvegek cseréjét üvegezését

uveges-uvegezes.hupont.hu

42. ROKOLYA ÉTTEREM - a Rokolya utcai irodaház földszintjén

► ******* Nálunk nem csak az ebéd fő, hanem az egészség is! ******* Címünk: Bp. XIII. Rokolya u. 1-13. - - - - - - Telefon: +36 20 3982819 Email:rokolyabufe@gmail.com * facebook.com/Rokolya Étkező

rokolyabufe.hupont.hu

43. Piroska Transport Tüzép 06 /20/ 9 412 922

► Tisztelt Vásárlóink a Piroska Transport Kft azaz a Piroska kő telep, mely a 32 - út mellett a Nagysándor József út és a Thököly úti körforgalom után Zagyvarékas irányában helyezkedik el, az építőanyag áremelések ellenére sem emelte árait.

piroskatrans.hupont.hu

44. bubuvicc-a válogatott viccek lapja

► Ha kiakarsz szakadni a hétköznapokból, vagy csak akarsz egy jó viccet olvasni,viccel nevettetni-a legjobb helyen jársz!

bubuvicc.hupont.hu

45. Új és használt robogó , motor kereskedés, bizományos értékesítés

► Aprilia, Benelli, Gilera, Keeway, Piaggio, Vespa márkakereskedés és garancia szakszerviz. Használt motor és robogó kereskedés Budapesten. Bizományos értékesítés. Gyári és utángyártott alkatrészek raktárról. Robogó tuning és teljesítménynövelés

keewayszerviz.hupont.hu

46. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák

► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.

kellercukraszat.hupont.hu

47. Csak foci

► Az egész foci, semmi más

csakfoci.hupont.hu

48. TÖRÖKSZENTMIKLÓSI RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA HONLAPJA

► 5200. TÖRÖKSZENTMIKLÓS, SZENT MIKLÓS TÉR 1. TELEFON/FAX: +3656 390-395 EMAIL CÍM: rkplebaniatmiklos@freemail.hu

rkplebania.hupont.hu

49. Gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest

► Olcsó gipszkartonozás, gipszkarton szerelés Budapest környékén +36 70 282-8829, lakásfelújítás, szobafestés, gipszkarton álmennyezet készítés, tisztasági festés.

gipszkartonszerelese.hupont.hu

50. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-701-8435

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

51. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

52. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

► Élményeim...

esolivia.hupont.hu

53. Történelem.hu-amit elhallgatnak

► "Mert van az igazságba bújtatott hazugság, és van a hazugságba bújtatott igazság"

tortenelem-hu.hupont.hu

54. BoTi Műszaki Üzletház Jánkmajtis // Vendégház // Sátras kölcsönző

► Egy igazi szatócs bolt, ahol a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára egy picit várni kell. Családi vállalkozás 1996 óta.

botijank.hupont.hu

55. Egyedi konyhabútor készítés Budapesten +36 70 243 9439

► Egyedi konyhabútor készítést vállal Budapesten Fogas Zoltán asztalos mester +36 70 243 9439. Akció: modern konyhabútor, elemes konyhaszekrény

egyedikonyhabutorkeszites.hupont.hu

56. Ezo Hírnök

► www.ezohirnok.hupont.hu

ezohirnok.hupont.hu

57. ~Csajsziknak~

► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

58. Es-szEncIa A dolgok lényegének a feltárása , a mai kor emberének szemével.

► Amit ma meg (ehet ,tehet,vehet,ismerhet) sz,- ne halaszd holnapra!

es-szencia.hupont.hu

59. Vali Néni Kifőzdéje Verőce

► Minden héten új,változatos menü házias ízekkel és állandó napi ajánlattal!!

hazias-izek-olcso-ebed.hupont.hu

60. Személyre szabott utazás!

► Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

utazasitanacsado.hupont.hu

61. Linkvadász

► Itt kedvedre böngészhetsz a következő kategóriákban a lenti linkek közül!Itt mindent megtalálsz amire csak szükséged lehet!

linkvadasz.hupont.hu

62. Gyógynövények, gyógyhatásai

► Minden, amit tudni érdemes a jótékony hatású gyógynövényekről, melyeket az emberiség évezredek óta ismer és alkalmaz!

gyogynovenyekgyogyhatasai.hupont.hu

63. Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

► Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

szentrita.hupont.hu

64. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 30 768-3454; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

65. PAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HONLAPJA

► Kedves látogató! Szeretettel köszöntünk Pat honlapján! A községről és a csatornázási munkálatokról informálódhat.

patkozseg.hupont.hu

66. VICTORY DEKOR

► A Nagykanizsán 1994 óta működő Victory Dekor célja vállalkozók, cégek és magánszemélyek reklám,dekorációs igényeinek kielégítése. Bízom benne, hogy hamarosan Önt is elégedett ügyfeleim között köszönthetem.

victorydekor.hupont.hu

67. Vattacukor gépek! Pavilon Sátor Rendezvény Garázs Vendéglátó Sátor

► PAVILON SÁTOR, PONYVAGARÁZS, SÁTORGARÁZS, GARÁZS, SÖRSÁTOR, PIACI SÁTOR, RENDEZVÉNYSÁTOR. GÁZ/12V - 220V ELEKTORMOS VATTACUKOR GÉP, ÉS 220V POP-CORN GÉP

pavilon.hupont.hu

68. Minden star egy helyen...

► Ezen a helyen sok mindent megtudhatsz a kedvenc sztárjaidról!!!

minden-star-egy-helyen.hupont.hu

69. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:0620/416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

lampaalkatreszek.hupont.hu

70. RE - FLEXI - OK

► "Ágyúval verébre?!"

reflexiok.hupont.hu

71. Várak-Várromok-Kastélyok (Hadviselés) Lovagi Kultúrák és Kézifegyverek

► Ez a honlap Magyarország várait, várromjait és kastélyait igyekszik bemutatni, a sötét középkor hadviselésével együtt.

varak-varromok-kastelyok.hupont.hu

72. Számítástechnika, Informatika

► Minden ami Computer! Nick Rivers Informatikai oldala

nickrivers.hupont.hu

73. Villanyszerelés Javítás Kecskemét 06/30/9388145

► Családi házak,lakások,üzletek villanyszerelése régi hálózatfelújítása

csovill.hupont.hu

74. ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA

► Sütés, főzés, kezdőknek és haladóknak. ZSUZSAMAMA MÁSODIK FŐZŐOLDALA linkje: http://zsuzsamamaketto.hupont.hu/

zsuzsannamama.hupont.hu

75. ELEKTROMOS SZIGETELŐ GUMISZŐNYEG, ÁLLÁSKÖNNYÍTŐ GUMISZŐNYEG

► Ha nem megrázó élményeket akar, akkor a megoldás ELEKTROMOS SZIGETELŐ GUMISZŐNYEG !

elektromos-szigetelogumi.hupont.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 114
Tegnapi: 76
Heti: 285
Havi: 1 767
Össz.: 813 316

Látogatottság növelés
Oldal: T-né Erzsike: Főételek I.
ZSUZSAMAMA ELSŐ FŐZŐOLDALA - © 2008 - 2024 - zsuzsannamama.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »